7. září 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - září 2021

Ani jsme se neotočili a je tady záříjový časopis Puntík.

Čeká vás v něm hraní s pavoučky, Mylišáci v bouřce, loužové bludiště, záhada zmizelého sešitu, svojstrana zmatku, Mája a Píp, pěstování průzkumníka Žárovky, lesní chaloupka, ukázka z knihy Oříškový podzim, Puntíkovy nápady apod.

Tak se na něj pojďme podívat blíž :-).

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1.  PAVUČINKY S PAVOUČKY

Pavoučkům můžete pavučinky dokreslit buď pastelkou anebo si vezmete černou bavlnku a nalepíte ji na stránku tak, aby na nich mohli "poletovat".

 

 

2. SAMÁ VODA! ANEB BLUDIŠTĚ Z LOUŽÍ

Bludiště je prostě bezkonkurenční, hahaha! Jsem moc ráda, že je Puntík stále přidává a v každém dalším čísle nějaké můžeme luštit. Sice jsou jednoduchá, ale Klaudinku i tak pořád moc baví a má úplně stejnou radost, jako když by se ji povedlo vyluštit nějaké těžší.


 

3. OPIČKA MAKI A ZÁHADA ZMIZELÉHO SEŠITU

Anička měla nový puntíkatý sešit na kreslení a někdo jí ho vzal. Dokážete společně s opičkou Maki zjistit, co se stalo a kdo to byl? Byl to křeček, papoušek anebo její bráška? Jednoduché pátrání, které je takovým předchůdcem únikovek v časopisu Tečka! Moc baví nás všechny. Nejdříve holky tipují, kdo to asi byl a následně jsou zvědavé, jestli mají pravdu.


 

4. TO JE ALE ZMATEK!

Tentokrát na dvoustraně zmatků máte za úkol, kromě veškerých nesmyslů, najít také pět berušek a tři myši. Holky zmatky baví snad ze všeho nejvíce. Někdy je musím natočit, jak se u toho chechtají :-).


 

5. MÁJA A PÍP

Tyto nové hrdiny jsem si zamilovala na první pohled. Moc se mi líbí ilustrace, úkoly a doufám, že jednou vyjde třeba i nějaká knížka. V záříjovém čísle se Mája vrací do školky. Popovídejte si o tom, co dělá Mája, než do školky jde a pospojujte ponožky dle párů.


 

Ve školce si přečtěte kdo je kdo a ke každému kamarádovi dokreslete správný symbol. Ema má růžové pyžamo, vidíte ji? A Honzík má červené tričko, kde asi je? Dále si můžete popovídat o tom, jaké mají děti ve školce hračky.


 

6. DOKRESLI ŠKOLKU

Dokreslení školky, do které Mája chodí. S dětmi si můžete popovídat, jak vypadá jejich školka a jestli mají třeba stejně barevnou střechu nebo jestli u ní rostou stromy a třeba jaké druhy apod. Tohle dokreslování je opět spíš zábava pro Klaudinku, než pro Sofinku ale jsem za to ráda.


 

7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA NA ZAHRADĚ 

Žárovka vypěstoval na zahrádce brambory a chystá se je vykopat, kolik brambor v hlíně najde? a znáte všechny druhy zeleniny, které jsou na obrázku? Z druhé strany prosvicovacího obrázku na vás čeká jazykolam a básnička o bramborových dobrotách.


 

8. LESNÍ CHALOUPKA

Miluju ilustrace Andrey Popprové a jsem vždycky natěšená, co přijde dál. Nemusím úplně vystřihování dopravních prostředků, ale zaměření na přírodu a různé domečky, to je vždycky dokonalé. V tomto čísle je tedy lesní chaloupka s ohýbací půlkou kloboučků hub a otevíracími dveřmi.



 

9. OŘÍŠKOVÝ PODZIM - UKÁZKA

Podzimní příběh s Luckou, Jendou a Martínkem je zároveň ukázkou z dlouho očekávané novinky a tou je kniha Oříškový podzim. Určitě všichni znáte Čekání na Vánoce, Jaro je tu anebo Pavoučí prázdniny .. konečně přišla řada i na podzim ať jsou všechna roční období kompletní :-).



10. PUNTÍKOVY NÁPADY

I když se občas v Puntíkovo nápadech najde něco, co už znám, stále jsou pro mě velkou inspirací a studnicí nápadů, kterou ráda buď co nejdříve využiju anebo založím do budoucna. Tentokrát  jsme získali tipy na vyrábění z klacků a krásnou paletu barev přírody.



 

11. PEXESO ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY

Abych pravdu řekla, tak pokud mají být v časopisech reklamy, ať mají nějakou přidanou hodnotu. A tou může být recept, aktivita, stříhání, luštění omalovánka nebo třeba takové pexeso. Takže palec nahoru a posílám pochvalu :-).



 

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!


Cena: 45Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat