15. září 2021

UČÍME SE: CurioCity aneb cesta kolem světa v podobě předplatného

CurioCity poznej svět! aneb cesta kolem světa v podobě předplatného na 3, 6 nebo 12 měsíců. Je jen na vás pro jaký druh se rozhodnete a já bych vám v dnešní obsáhlejší recenzi ráda představila sadu předplatného na 3 měsíce, které jsme díky spolupráci mohly s holkama otestovat. 

Předplatné je určeno pro děti ve věku 5-12 let, takže věkově zasáhlo obě naše holky i když Klaudinka byla samozřejmě víc zvídavější a Sofinka si spíš chtěla jen hrát s bumerangem, vykrajovat klokany z modelíny anebo si hrát na faraona.

Co balíčky obsahovaly a jak celé předplatné vlastně funguje, se dozvíte už v následující recenzi. Tak se prosím pohodlně usaďte a pojďte chvíli cestovat :-).

 

 


PŘEDPLATNÉ TŘÍ MĚSÍCŮ

Tři měsíce po sobě nám přišel vždy jeden balíček zaměřený na nějaké téma. První byl úvodní, následně přišla Austrálie a třetí byl Egypt. Pokud předplatné ukončíte a časem budete chtít pokračovat, je možné navázat další zemí v pořadí.


 

ZÁKLADNÍ BALÍČEK

Základní balíček, který odstartuje celé vaše cestování, obsahuje:

  • Úvodní dopis
  • Cestovní pas
  • Voskovky
  • Mapu světa
  • Látkový batůžek
  • Materiál v podobě listů ke konkrétním zemím


 

V úvodním dopise se seznámíte s Tomem a jeho kamarádkou Tinou. 


 

Voskovkami si můžete vymalovat batůžek anebo s nimi vyplňovat cestovatelský pas, či je využívat v jiných činnostech spojených s objevováním světa.


 

Pro správného cestovatele nesmí chybět ani cestovní pas, do kterého si dítko může nalepit svou fotku a také napsat své jméno. Postupně si do něj bude zaznamenávat návštěvy zemí.



 

Základní listy k materiálům, které budete postupně sbírat, jsou prakticky na kovovém kroužku. Můžete si tak sestavovat jednu zemi za druhou.




 

Krásná mapa světa od Mapujeme svět, která je dle Marie Montessori vycentrovaná na Tichý oceán. Je o velikosti A4 a jako jediná z batůžku vyčuchuje. Doporučovala bych ji spíše zalaminovat, aby byla odolnější anebo ji mít založenou v eurodeskách.


 

Látkový batůžek můžete vymalovat voskovkami a mít v něm uloženy veškeré CurioCity materiály hezky pohromadě. Vejde se do něj opravdu hodně a tak může být vše hezky na jednom místě.


 

NÁVŠTĚVA AUSTRÁLIE

První země, kterou jsme navštívili, byla Austrálie. Kromě úvodního dopisu, pohledu a materiálů o Austrálii, i receptem na kokosové sušenky, nám dále dorazil bumerang a kovové vykrajovátko ve tvaru klokana. Nesmím ale opomenout ani mini vlajku Austrálie, kterou si nalepíte do vašeho cestovního pasu a zapíšete datum návštěvy.


 

V úvodním dopisu se dočtete, že se Tom a Týna jako první vydali do země, ve které ještě ani jeden z nich nebyl. Dopis zmiňuje několik zajímavých míst, které v Austrálii můžete navštívit.


 

Informační materiály vám představí australské společenství a dočtete se v nich například jak dlouho v Austrálii trvá léto, jak se nazývají typické australské stromy a také kolik let byla izolována. Dále jak se nazývá pobřeží na jihovýchodě Austrálie i název nejvyšší hory.

Další je list se světovými stranami a za úkol máte zorientovat se mezi australskými městy.

Nechybí ani recept na kokosové sušenky, které si můžete upéct ve tvaru klokana. Je to jednoduchý recept z běžně dostupných surovin.


 

A ještě detail tématických drobností. Malinká vlajka do cestovního pasu, žlutý plastový bumerang a pevné kovové vykrajovátko ve tvaru klokana.


 

NÁVŠTĚVA EGYPTA

Víte, že mojí největší srdcovkou je Británie, ale místo kam bych se chtěla jednou podívat a která by byla doslova splněným snem, je právě Egypt a moc se těším, až si to jednou splním. Proto mě potěšilo, že druhou zemí byl právě Egypt.

Kromě úvodního dopisu a informačních materiálů, společně s miniaturní vlajkou do cestovního pasu, balíček obsahuje i parádní faraonovu čepici, která u,mo


 

V úvodním dopise se dočtete, že Egypt není pouze v Africe ale zasahuje také do Asie. Zjistíte, co je Suezský průplav a také například místo, kde dostal Mojžíš desatero přikázání.


 

V informačních materiálech se dozvíte, že Egyptské arabské republice snad nikdo neřekne jinak, než Egypt a že se na většině území nachází vyprahlá poušť. Dále se dozvíte hlavní město, oficiální jazyk i nejvyšší horu.

Za úkol máte vyzkoušet napsat své jméno pomocí hieroglyfů a také přeložit, co je napsáno nad tabulkou právě s hieroglyfy, které vám poslouží jako nápověda.

Nesmí chybět ani pohled a zajímavý recept na ovocný kuskus.


 

Několikrát do roka pořádáme akce s kostými a rádi se jich také účastníme, takže tohle je naprostá pecka, která bude hojně využívána dětmi i dospělými. Z tého čepice jsme nadšení všichni nejvíce z celého předplatného. 


 

 

VYMALOVANÝ BATŮŽEK

Klaudinka se rozhodla batůžek vymalovat její oblíbenou barvou - duhovou. Nejdříve chtěla zvířata vymalovat správně, ale když zjistila, že ve voskovkách chybí šedivá, rozhodla se, že bude všechno duhové a já bych řekla, že je to takhle mnohem veselejší :-).


 

ZÁVĚREM

Já osobně mám podobné předplatné moc ráda. Před lety, ještě jako bezdětná, jsem začínala kosmetickými boxy, následně jsem přešla na boxy s jídlem a zamilovali jsme si randeboxy. Tohle je zase něco jiného, vzdělávacího a krásně doplní a podpoří výuku ve školách.

Nově si můžete některé produkty zakoupit i v digitální podobě anebo si dokoupit batůžek či voskovky navíc, aby byli uspokojeni sourozenci, kterým jeden nestačí.

Více informací najdete na webu www.curiocity.cz.



 

Cena: 299Kč/měsíc v předplatném na 3 měsíce

 

Žádné komentáře:

Okomentovat