6. září 2021

LUŠTÍME: Kouzelné čtení - Interaktivní mluvící časopis (léto 2021)

S letním číslem interaktivního mluvícího časopisu z edice Kouzelného čtení jdu téměř s křížkem po funuse, ale ještě snad neni úplně pozdě. Nemáme předplaceno, ale nakupuji jednotlivě přes send.cz kde to máte bez poštovného. Předplaceno nemám, protože si tím stále nejsem tak úplně jistá a ještě uvidíme, jak to celé bude. Přeci jen 149Kč za 22 stran, to už si člověk promyslí.

Letní číslo je tedy třetím číslem tohoto časopisu (všechny dostupné recenze na blogu najdete) a připomínám, že funguje pouze s tužkou ke Kouzelnému čtení. Samotný se moc používat nedá. Já ho začala kupovat ze zvědavosti a i když bych čekala více stránek není tak úplně špatný. Jen ho musím držet mimo dosah Olivky, což už začíná být docela challenge.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 



VYSVĚTLIVKY IKON

  • Nota -  Písnička a různé zvuky
  • Kniha - Základní názvy a informace
  • Žárovka - Další doplňující informace
  • Bublina - Co kdo říká
  • Kostka 1 -Jednoduchý kvíz
  • Kostka 2 -Težší kvíz
  • Kruh - Opakování
  • Čtverec - Zastavení čehokoliv, co tužka říká
  • Tlačítko pro zapnutí
  • Zvuk - zvýšení/snížení
  • Trojúhelník - základní instrukce 

 

OBSAH

Hlavní témata jsou stejná, takže se pravidelně můžete těšit třeba na písničku, recept, cvičení, tvoření, angličtinu, komiks i třeba detektivní příběh. Základ zůstává ale témata se mění, takže se vždy můžete těšit na něco nového, zajímavého. Když se dítě, které ještě nečte, dotkne tužkou jakéhokoliv textu, tužka vše přečte.

 


 

ZPÍVÁME SI

Písnička o nářeku koberce, že už nechce mít tvar do čtverce. Kromě poslechu písničky se tužkou můžete dotknout veškerých obrázků, na které tužka zareaguje. Písnička je vtipná a chytlavá.

 


 

V MUZEU SNŮ

Ema a Albert se šli podívat do svého vysněného muzea. Čekají vás básničky, informace o exponátech a dva druhy kvízů.

Otázky z kvízu jsou například:

  • Komu připomínají planety míče?
  • Která cedulka upozorňuje na to, že se v muzeu neběhá?
  • Ukaž sochu Davida
  • Ukaž část patřící k dinosaurovi (na liště pod obrázkem)
  • Najdi část rytířské zbroje (na liště pod obrázkem)

 


 

PŘÍPAD ROZBITÝCH KVĚTINÁČŮ

Na téhle dvoustraně si můžete přečíst detektivní příběh a pomoct klukům vyřešit případ rozbitých květináčů. Někdo paní Makovcové rozbil květináče s muškáty. Byl to jeden z kluků z protější bytovky, který kopnul míč přímo na muškáty a ani se neomluvit. Zjistíte, kdo to byl?

 


 

TOASTOVÉ PIZZY

Nejdříve jogurtová zmrzlina, pak řeřichová pomazánka a teď toastová pizza. Hmm, musím říct, že mě recepty baví a líbí se mi i jak se jimi mohou děti jednoduše řídit. Dozví se krůček po krůčku jak v receptu postupovat. Rodiče jen dohlíží a pomůžou s rozpálenou troubou.

 


 

LEMUR AKROBATEM

Cvičení tentokrát ovládne lemur. Pokud chcete zlepšit svou stabilitu a dopřát si trochu klidu při stoji na jedné noze, vyzkoušejte pozici letadla. Takové cvičení se chystám využívat s většími dětmi v babyclubu, je to super nenáročná inspirace.



 

AUTO, NEZLOB SE!

Klasické člobrdo jen s dopravními prostředky. Přidáte figurky s kostkou a můžete se vrhnout do hry - vyberete si traktor, policejní auto, hasiče nebo sanitu? Dostanete své auto jako první na parkoviště?

 



 

MŮJ VLASTNÍ FOTOAPARÁT

Zajímavostí časopisu je, že si v něm můžete vybarvovat a stříhat. I přes to na vše tužka bude reagovat, ale mně osobně je líto do časopisu stříhat, tak zatím nestříháme. Jen listujeme a pracujeme s tužkou společně.

 

 

Fotoaparát si můžete vybarvit dle vlastní fantazie anebo ho můžete nechat bílý. Následně si vystříháte fotografie a do některých domalujete své obrázky. Vložíte je do fotoaparátu a můžete si hrát.

 


 

LETEM SVĚTEM

Příběh o tom, jak se Adélka těšila na svůj první let letadlem. Tužka přečte pouze text ale obrázek, správný obrázek, musíte vybrat už vy. Také můžete nakreslit raketu a vyzkoušet jednoduchý kvíz k příběhu.

 


 

MĚSTO DLOUHÝCH UŠÍ

Do města dlouhých uší zavítejte, pokud se chcete dozvědět něco o autech, stavebních strojích anebo koloběžkách a celou návštěvu můžete zpestřit kvízem. Tužkou si můžete celé město projít a dozvědět se i další doplňující informace včetně různých zvuků.

 


 

NÁVŠTĚVA GALERIE

Vyprávění o podezřelém návštěvníkovi, na kterého Ema s Albertem narazili v muzeu. V prázdném rámu vás čeká úkol - namalujte do rámu obraz, který by muzeum vystavilo. Dvoustrana je naprosto bez textu, vše vám vypráví tužka.

 


 

SHAPES

Anglická dvoustrana na výletě do přírody a výuce tvarů. Za mě je angličtina důležitá hlavně co se týče poslechu a jsem ráda, že je v časopisu tato dvoustrana se srozumitelným přízvukem. Děti mohou tužkou ťukat na vše, co se na dvoustraně nachází.

 


 

ZÁVĚREM

Pokud vaše děti Kouzelné čtení baví a zároveň je baví i časopisy, určitě objednejte třeba zatím jedno číslo na zkoušku. Je škoda, že není víc listů, protože je cena docela vysoká ale obsahuje přes 1000 zvuků a replik a z toho, co je za časopisy na trhu, tak po něm ráda sáhnu. Je z pevnějšího papíru, takže je odolnější, než běžné časopisy.

K předplatnému si můžete vybrat jako dárek knihu povolání z edice kouzelného čtení. Na blogu najdete recenzi Hasiče a Lékaře. Jsou malé, menší jako zpívánky a spíš pro starší děti, i když záleží vždy na individualitě každého dítěte.

Časopis zatím ještě předplácet nebudu, ještě uvidíme a chvíli vyčkáme, co řekneme na další čísla.

 

Cena: 149Kč 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat