1. března 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - březen 2022

Hola, hola, hola .. březnový časopis Puntík už nějakou tu chvíli ze schránek volá. 

Proletíte s ptáčkem cestou mezi mraky, přečtete si komix s Mylišáky a datlem, zahrajete si na datla a zaťukáte na strom dle číslic, najdete rozdíly, spojíte stejné jarní květiny, zažijete dobrodružství s pandou Švandou, nakreslíte čápa, dokreslíte chlupáče, přečtete si malovanou básničku, najdete všechny nesmysly, s průzkumníkem Žárovkou prozkoumáte hodiny, sestavíte si kouzelný domeček, poskládáte vlaštovku a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. ŤUK ŤUK 

Různorodé luštění na obou stranách. Nejdříve máte za úkol dokreslit zelené lístky, které ještě na větvičkách nevyrašily. Následně vystřihnete datla, připevníte si ho na prst a dle čísel na stromě budete datlem do stromu ťukat. Také se dozvíte, jak jsou datli v přírodě užiteční.

 

 

2. PANDA ŠVANDA

Čeká nás další příběh s pandou Švandou, ve kterém domalujete sluneční paprsky a přečtete si, co zase Švanda vyváděl. Mával na čápy a ztratil rovnováhu, zahučel do vody. Na konci příběhu budete muset Švandovo oblečení vymalovat a dokreslit, jak z něj kape voda.


 

3. KRESLÍME ČÁPA

Tohle kreslení jsem v Puntíkovi už několikrát vychvalovala. Na to, že Klaudinku nikdy kreslení nebavilo a nezajímalo, jednou jí to chytlo natolik, že si vytáhla všechna starší čísla Puntíku a zvířata postupně domalovala. Tentokrát neváhala a hned se do čápa pustila :-).


 

4. KRESLÍME CHLUPÁČE

Stejně, jako kreslení čápa, Klaudinku chytlo také dokreslení chlupů pejska, kterého se navíc snažila i vystínovat .. hahaha :-D. Kromě dokreslení chlupů mohou děti pejskovi vymyslet také jméno. 


 

5. MALOVANÁ BÁSNIČKA

Stejně je neuvěřitelný, jak ten čas letí. Nejdříve dítěti čtete text a ono doplňuje obrázky a najednou ani nemrknete a dítě si básničku přečte už kompletně celou. Klaudinka čtení trénuje každý den, aby se stále zlepšovala a zrychlila přemýšlení nad některými slovy a tyhle básničky má moc ráda. Já sama je v dětství milovala :-).


 

6. TO JE ALE ZMATEK

V tomto čísle se můžete těšit alespoň na jednu stranu nesmyslů, u kterých se vždycky společně s holkama zasmějeme a k tomu navíc zkusíte najít tři myši. Stále si stojím za tím, že bez nesmyslů by to nebyl Puntík a jsem ráda, že se do čísla dostane kolikrát alespoň ta jedna strana :-).


 

7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka s Edisonem pozorují, co se děje venku za oknem. Za pkol máte vybarvit obrázky, ze kterých vám vznikne den a noc. A když prosvítíte druhou stranu, zjistíte, co se skrývá uvnitř hodin. Průzkumník Žárovka je stále moje láska a vůbec by nebylo na škodu, kdyby vzniklo zase další pokračování jeho knížky .. hahaha :-).


 

8. KOUZELNÝ DOMEČEK

Jednoduchá vystřihovánka ale trochu složitější skládání, pokud nemáte po ruce ty správný čudliky a musíte vše řešit drátkem na šperky. Ještě že alespoň ten po ruce mám. Už musím pořídit ty správné sponky s hlavičkou. Takových aktivit k tomu je a já se stále nedokopala k tomu je koupit. Dětem vzniknou krásné hodiny, ve kterých může posouvat den/noc i to, jestli je čas vstávat, jíst, hrát si anebo spát.


 

9. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady kolikrát přijdou s něčím úplně novým ale kolikrát přijdou i s něčím, co jsme už viděla v podobném stylu ale jsem ráda za připomenutí. Jako třeba zrovna aktivita s dřívky, kterou jsem měla už nějakou dobu v plánu nejen pro holky domu, ale také pro děti do babyclubu. Také si můžete poskládat vlaštovku a přivítat s ní jaro.


 

ZÁVĚREM

Pro všechny předplatitele čekalo v časopisu ještě překvapení v podobě samolepky s Mylišáky. Což by taky vůbec nebylo na škodu, kdyby se prodávalo i bokem samostatně jako třeba vystřihovánky. Děti samolepky milují v různých podobách a tohle je vždycky velká radost :-).

V tomto čísle bylo opět parádní tvoření, malování i luštění a ani nedokážu říct kdy a jestli vůbec Klaudinku někdy přestane bavit. Sofinka je naopak ten typ, co si ho prohlídne, potřebuje mít svůj ale nechce nic malovat. Klaudinka by naopak luštila neustále ale zároveň si chce něco nechávat na "někdy příště".

Doufám, že brzy nebudu muset kupovat tři, ještě pro Olivku .. hahaha :-D.


 

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

 

Cena: 49Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat