4. července 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červenec/srpen 2023

Tradiční letní dvojčíslo je už ve všech schránkách! Kdo ho ještě nemáte, utíkejte do trafiky, ať jsou vaše cesty zpestřeny luštěním, stanováním či hraním si se světluškou.

Osvěžíte se s Puntíkem u potoka, najdete všechny sedmičky a osmičky, pohoupete se s Brunem a Berdou, vypátráte zloděje s opičkou Maki, zaplavete si s Olíkem a Lili, prozkoumáte co plave a co se potopí, najdete všechny nesmysly, zajedetepod stan s průzkumníkem Žárovkou, přečtete si pohádkový příběh, vyrobíte svítící světlušku a čeká vás toho ještě mnohem víc.

Tak si pojďme prohlédnout, co nás zaujalo nejvíce :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. OSVĚŽ SE S PUNTÍKEM

S Puntíkem skákejte z kamene na kámen, až doskočíte na ten velký s růžovým křížkem. Cestou spočítejte na kolik kamenů jste skočili. Tyhle úvodní aktivity mám moc ráda a baví i holky, jako takový vstup do dalšího luštění.

 

 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

Klaudinka je na táboře, takže si tohle letní číslo převzala do svých rukou čistě Sofinka, která potřebuje procvičovat různé postřehovky, hledačky atd. Nejdříve hledala jen sedmičky, které obtahovala. Na to, jak se zdá být aktivita jednoduchá, zabrala i pár minut.


 

3. BRUNO A BERDA

Sofinka je milovnice berušek, takže jí Bruno s Berdou vždycky udělají radost. Příběh je vždycky hezky vymyšlený a zábavný. Krátký tak akorát a s vtipnými komentáři hlavních hrdinů :-).


 

Následující dvoustrana je plná bludiště, kdy je potřeba s Brunem a Berdou vycestovat k jezírku. Na první dobrou to Sofi zvládla. Nejdřív si cestu projela prsty, pak ji ale zapomněla, tak si vzala tužku a pomalu soustředěně projížděla až k cíli. Narozdíl od Klaudinky, která vždycky jede na vostro hned tužkou :-D.

 

 

4. OPIČKA MAKI PÁTRÁ

V letním čísle opět narážíme na opičku Maki, která se střídá s pandou Švandou. Jednou v neděli se šla vykoupat k rybníku. Když doplavala ke břehu, chtěla se obléknout, ale její šaty byly fuč! Někdo jí ukradl oblečení a vaším úkolem je zjistit, kdo to byl. Mohla to být užovka, labuť nebo ondatra. A bylo to úmyslně nebo nedopatřením?


 

5. PLAVEME S OLÍKEM A LILI

Kromě krátkého komixu, kdy Olík a Lili v bazénu přepadnou vodní pistolí taťku s nimi ještě budete závodit a nakonec se ještě s Lili a Puntíkem pohoupete ve vlnách.


 

6. CO PLAVE A CO SE POTOPÍ?

Tohle je moc hezká aktivita an zapisování nejdříve toho, co si děti myslí a následně vše ověřit. Nedávno podobné pokusy měla i Klaudinka ve škole, kdy zkoušely přímo co plave a co se potopí. Vše následně zapisovaly do sešitu.


 

7. TO JE ALE ZMATEK!

Oujééééé celá dvoustrana nesmyslů, u kterých se Sofinka chechtala a škrtala hala bala jedno přes druhý, fajfkovala, co našla a srdíčkovala jen tak pro efekt, co se jí líbilo. Tuhle dvoustranu pokořila doslova po svém až jsem si znovu připomněla, jak jsou každá jiná. Jedna pečlivě hledá a křížkuje a druhá místo křížků vybarvuje, fajfkuje a srdíčkuje :-D.


 

8. STANOVÁNÍ S PRŮZKUMNÍKEM ŽÁROVKOU

S Žárovkou a Edisonem tentokrát prozkoumáte celý noční svět. Zkuste se inspirovat, pokud máte možnost, natáhněte venku světlé prostěradlo a posviťte na něj baterkou. Pozorujte jaký hmyz se nechá přilákat. Když prosvítíte vedlejší stranu, uvidíte, co se skrývá v lese i ve stanu.


 

Rovnou si s průzkumníkem Žárovkou postavíte stan i se spacáky.


 

9. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady jsou v letním čísle doslova světelné. Vyrobíte si parádní velkoformátovou světlušku, kterou doplníte o svítící náramky - ty holky milují! Tleskám! Parádní nápad, který rozhodně vydrží mnohem dýl, než jakékoliv jiné vystřihovánky.


 

10. TVOŘÍ CELÁ RODINA

Tvoření pro celou rodinu je zaměřen na houby. Vyrobíte si houbičkový les i krásné muchomůrky. To abych začala pít víc korkového vína, hahaha :-D. Opět moc hezké nápady, které jsou vždy skvěle tématické a mnohdy je využívám i v babyclubu.


 

11. LUŠTĚNÍ PRO VĚTŠÍ DĚTI

Tohle luštění Sofinka doslova zandala. Věděla jsem, že umí písmena, že se podepíše, že opíše nějaký slovo ale tahle aktivita jí blikla aniž bych jí musela nějak vysvětlit - přitom asistent ji byl doporučen právě z důvodu dovysvětlení různých úkolů. 



 

ZÁVĚREM

Tak co říkáte na letní číslo? Já si myslím, že paráda! Stanování nám v létě asi nevyjde ale na podzim plánujeme nějakou chalupu, pokud bude krásný teplý podzim. Ještě, že odebíráme Puntíky dva, protože můžou mít minimálně dvě světlušky na řádění! A závěrečné luštění musím Sofince určitě vymyslet v další podobě :-).

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat