26. července 2023

HRAJEME SI: Sada 10 kovových hlavolamů (Modrá)

Naše Klaudinka se nadchla pro hlavolamy. Takový ježek v kleci je pro ní už easy peasy a neustále říkala, jak jí to baví a jak ve škole se spolužáky zkouší i jiné. Co si budeme povídat, jsou geniální na přemýšlení i jemnou motoriku a hlavně jakmile se do nich člověk zažere, nevnímá nic okolo.

Proto jsem pro ní vybrala, ve spolupráci s Albi.cz, sadu deseti kovových hlavolamů. Na eshopu Albi najdete víc barevných variant, kdy je každá jiná. Já jsem nevybírala podle typů hlavolamů ale spíš čistě podle barvy, protože má období modré. Za dobu, co je máme doma, jsme některé prolouskali a některé zatím ne. Cíleně nekoukáme na žádné řešení, chceme si na to přijít po svém.

Tak se na ně pojďme podívat blíže :-).

 

 

 

BALENÍ HLAVOLAMŮ

Když se podíváte na krabičku v obalu blíže, uvidíte různé počty hvězdiček. Ty určují náročnost konkrétního hlavolamu. My je ale už máme pomíchané a Klaudinka si je různě střídá, takže není úplně ovlivněna tím, že tyhle a tyhle jsou jednoduché a tamty jsou složitější. Ke všem přistupuje stejně. Jsou prakticky rozděleny v malých žlábcích.


 

CO JSME DOKÁZALI ROZLOUSKNOUT

Jako první vám ukážu srdíčka, která jsou opravdu jednoduchá a věřím, že byste na výsledek přišli už jenom pohledem. Vždy jsme každá luštila sama za sebe, nepomáhaly jsme si.



 

Tento hlavolam je taky jednoduchý. Řekla bych, že na stejné úrovni, jako srdíčka ale přitom je se dvěmi hvězdičkami, takže v podstatě složitější. No, chvilku vám zavaří mozek, ale jakmile přijdete na výsledek, přijde vám až komický :-D.



 

Tento hlavolam je pěkný hajzlík! Narozdíl od ostatních, které jsme rozlouskli, u tohoto si nikdy nepamatuju postup. Prostě ho nějakým způsobem rozluštím ale nikdy nevím jak. No a následně je problém ho vrátit zpátky. To se mi stalo i při focení do této recenze, kdy jsem ho dostala zpátky až po pár hodinách, protože jsem se tím nechtěla zdržovat, ale stejně jsem se zdržovala :-D. Nakonec jsem ho dostala zpátky ale je to stejná výzva, jako ho vůbec rozluštit. Má taky dvě hvězdičky, ale je pěkně zákeřný.



 

Poslední rozlousknutý hlavolam, tedy čtvrtý z deseti, je tento, který je označen jednou hvězdičkou, takže jedniduchý a opravdu na něj přijdete rychle.



 

CO NÁS JEŠTĚ TRÁPÍ

Tohodle jelena si Klaudinka brala jednu dobu často do školy, ale ani za pomocí spolužáků se jí ho nepovedlo vyluštit. A mně taky ne. Jelen má dvě hvězdičky, ale teda je opravdu náročný.


 

Kroužky jsou označeny jednou hvězdičkou a jsou docela vtipné, protože se nám úplnou náhodou (spadly na zem) rozdělit jeden kruh, ale zbytek jsme ještě nedokázaly rozlousknout. Tak jsme to vrátili zpátky, aby se ten jeden kruh neztratil a bojujeme dál.


 

Tento hlavolam je opět označen jednou hvězdičkou, ale taky se nám nepovedlo ho rozluštit. Na druhou stranu jsem ráda, že nám něco trvá delší dobu a nemáme to vyřešeno hned. 


 

Třemi hvězdičkami byl ohodnocen tento hlavolam, který aktuálně zkouší Tom, ale nedaří se mu. Má ho jako takovou výzvu, přece se nebude zahazovat s těmu jednoduchými, ale umí se i vztekat :-D. No tak teda mezitím, co píšu recenzi, ho opravdu vyluštil a trvalo mu to doslova pár minut :-D.


 

Tento hlavolam je také čiště v Tomovo režii ale my s Klaudinkou mu ještě nepřišlyna zoubek. Je označen jednou hvězdičkou, ale taky dá zabrat. Viděl, jak sepisuju recenzi nezvládnutých hlavolamů, tak to přišel změnit, hahaha :-D.


 

Poslední hlavolam je s dvěmi hvězdičkami a zrovna u něj mi to luštění přišlo jako háčkování nebo pletení, jak různě prohazujete rukama. Také jsme ho ještě neprolouskly, ale určitě na sebe nenechá dlouho čekat.


 

VELIKOST HLAVOLAMŮ

Všechny hlavolamy jsou stejně veliké, tak akorát do ruky dětemi dospělým. Dobře se s nimi pracuje a i když některé za nás nejdou jen tak vyluštit, baví nás to a zkoušíme to stále dokola.



 

ZÁVĚREM

Líbí se mi, že je Klaudinka začala tahat do školy ještě před prázdninami, i když jsem měla strach, že je někde vytratí. Nebrala celou krabičku, ale vždy jeden do kapsy. Zkoušela to celá třída, než se to naučily a pak přinesla další. Měnila je ale taky po marných pokusech, ale líbila se mi ta spolupráce. Ve družině kolikrát děti vyprávěly, jak se ho snažily rozlousknout a že to buď šlo anebo to na ně bylo těžké.

Také se mi líbí, že jsou různorodé a nedají se jen tak vyluštit, jinak by to byla zábava opravdu na chvilku, protože byste si pak jen připomínali postup, ale nic nového by vám už nepřinesly. Jakmile se jimi prokoušeme kompletně, zkusila bych další sadu s jinou výzvou. 

Výhodou je, že každá barva sady má jiné druhy hlavolamů. Máte tedy výběr celkem ze čtyř sad, které můžete protočit nebo podarovat po známých. Vypadají skvěle i jako dárková sada pro rodiču či kamarády, nadšence hlavolamů.

Pokud vás sada 10 kovových hlavolamů zaujala a chtěli byste ji pořídit, najdete ji na eshopu Albi.cz přímo ZDE. Řešení najdete přímo na eshopu Albi u produktu, ale doporučuju nechat to opravdu být. Já koukla jen jednou, když jsem chtěla vrátit zpátky jeden hlavolam, ale vůbec mi to podle toho nešlo. Tak se nenechte zlomit a bojujte!

Držte pěsti, ať se nám brzy podaří zase něco dalšího!


Cena: 269Kč (původně 299Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat