21. června 2024

LUŠTÍME: Roztančené fixy - Předškolák 4+

Roztančené fixy již doma máme čtyři roky v podobě verze 3+ a 5+. Teď přišla na řadu Olivka, se kterou jsem doplnila ještě verzi 4+. Tyto sešity jsou hojně využívány v autě na cestách a doplňujeme je ještě o další smazatelné sešity s názvem Cestovní aktivity. Jen je potřeba neustále myslet na pravidelné kontrolování, aby fixa nezaschla natolik, že už nepůjde téměř smazat.

Ve spolupráci s eshopem Albi bych vám ráda Roztančené fixy pro děti ve věku 4+ představila, protože věřím, že se zrovna i vám budou hodit na delší cesty autem, prázdniny u babičky nebo třeba i na zábavu u vody, kdy děti budou chvilku odpočívat na suchu.

Tak se na ně pojďme podívat blíže :-).


 

ÚVOD PRO RODIČE

Speciální pedagožka Mgr. Ivana Vlková píše vzkaz rodičům, které seznamuje s touto publikací a tím, jak s ní dále pracovat. Publikace jse psaná formou příběhů Modrého a Červeného fixu, které společně s Kvídem děti provází. Nové jsou u fix delfínci, které podporují správný úchop - ty já osobně využívám jen občasně. Zrušila jsem i Stabilo pastelky s výřezy.


 

LISTUJEME SEŠITEM

Luštění začínáme závody fixek. Vyhraje modrá nebo červená? Hmm já fandím vždycky modré. Na další straně objevíte popletený obrázek, na kterém je potřeba spojit správně co k sobě patří. Vedlejší strana je plná motýlů, kterým můžete ozdobit křídla. Další strana je zaměřena na dvojčata hlavních obrázků a vesmírný labyrint.


 

Jedeme dál a rozkutálíte balony po louce, kde musíte najít dvojice a spojit je. Dále najdete stejné obrázky, jako jsou na začátku řádku. Poplavete s proudem přes velké jezero, zaletíte s včelkou do středu labyrintu, jedním tahem se naučíte kreslit květinu a podle pokynů zakroužkujete konkrétní typ kočiček.


 

Modrá fixa objede letokruhy na pařezech, naučíte se kreslit lodičku jedním tahem, nakreslíte proužkovaná srdíčka pro maminku a babičku, jedním tahem zkusíte obkreslit stromeček i domeček, obtáhnete kuličkovou dráhu pro modrou i červenou a obkreslíte houslový klíč.


 

Hele! Tady plavou kapři, plovoucí doprava zakroužkujete červeně a plovoucí doleva zakroužkujete modře. Dále potkáte letouny, které proletí i velký mrak, tak obtáhněte správně cestu. Čeká na vás taky holka, jmenuje se Zorka, tu obkreslíte jedním tahem a nezapomeňte obkreslit i vedlejší žárovku.


 

Taky se projedete městem, domalujete obrázky geometrických tvarů, jedním tahem nakreslíte strom, a obtáhnete předchystané obrázky sluníčka, květiny, motýla a žížaly.


 

Vidíte to taky? Jenom kousek kluka! Dokreslete všechno, co mu chybí - ruka, nohy, obličej a na vedlejší straně rovnou najděte všechny rozdíly, je jich celkem šest. Na následující straně potkáte nezbednou kočičku, která rozmotala klubíčko a vy ho musíte zpátky zase namotat. No a v neposlední řadě obkreslíte jedním tahem plameňáka.


 

Ještě toho máme před sebou dost, jako například obloučky či zoubky. Na další straně k mráčku dokreslíte kolečka, k měsíčku čtvereček a ke sluníčku křížek. Taky spojíte stíny s obrázky a kliky háky obtáhnete jedním tahem parádní ještěrku.


 

Týýjova obdélníky popadaly na hromadu a vy máte za úkol zakroužkovat červeně obdélník s puntíkem dole a modře obdélník s puntíkem nahoře. Pak mrkněte na myšky, které prokousávají do sýru ďolíčky, tak jim pomozte obkreslením. Také obkreslíte želvu jedním tahem a ozdobíte indiánské teepee.


 

Ještě nekončíme! Spojíte květiny s jejich správnými stíny a pomůžete včelce sesbírat z květů sladkou šťávu, kdy je potřeba prokličkovat labyrintem a do úlu letět sprintem. Narazíte taky na spoustu obličejů, kdy usměvavé obkroužíte modrou a smutné červenou zakřížkujete. No a ještě jukněte na květináčky, kterým zkuste nakreslit kytičky.


 

Jsme za čtyřicátou stranou a pořád není konec! Na této dvoustraně máte za úkol větší věci a plody zakroužkovat červenou a ty menší modrou. Ale pozor! Nepopleťte to! Omrkněte taky broučky v řadě a zakroužkujte stejné, které jsou na začátku řádku. Obkreslíte jedním tahem sněhuláka a dokreslíte část obrázků ve čtvercích.


 

Méďa by si rád dal med, ale neví kudy k němu. Pomůžete mu červenou fixou najít správnou cestu? A co takové ovoce? Dokážete správně zakroužkovat červenou barvou třešně a modrou jablka.


 

Cesta z města do přírody, kolem školky, kolem vody, za kostelem hned rychle domu jeď! To je zase parádní projížďka - trefili jste správnou cestu? Navštivte pak rybičky a dokreslete různé druhy vlnek typu obloučkem nahoru, obloučkem dolu nebo do špičky. A úplně nakonec se potkáte ještě s dinosaury, kteří kráčí světem a jejich kroky je třeba obtáhnout.


 

NEZAPOMEŇTE!

Dbejte opravdu na to, že po každé práci s Roztančenými fixy, celý sešit zkontrolujete a případně setřete, protože jakmile fixy zaschnou do druhého dne či více dní, už je jen tak dolu nedostanete. Museli byste je pak drbat houbičkou s jarem a už to nebude nikdy jako dřív. My takto jedny v autě zapomněly a máme je tím zničené. Sice se na ně psát dá ale to mazání už je šmouhaté a velmi špatně smazatelné.



SMAZATELNÉ FIXY

Roztančené fixy obahují dvě barvy, kterým nechybí ani delfínci pro podporu správného úchopu ale nám bylo ve škole řečeno, že ne každé dítě chce držet tužku nebo fix zrovna tak, jak je vyznačeno nebo vytvořeno držátkem. Některé ji chce držet níž, některé výš, takže sice fajn na zpestření a podporu, ale učit dítě bez toho - i když je sebevíc tvrdohlavé, jako ty naše holky :-D.



ZÁVĚREM

Já osobně si smazatelné sešity jakéhokoliv druhu (stejně jako znovu použitelné samolepky) nemůžu vynachválit a máme je s sebou opravdu neustále v autě, kde je mají holky k dispozici na všech cestách - někdy si je vytáhnou až na delší trase a jindy jim stačí cesta půl hodinová a už chtějí luštit.

Sie je sešit primárně pro modrou a červenou, ale na eshopu Albi najdete i více barev těchto smazatelných fixů, ale už ne s delfínky. Mrkněte na ně TADY. A pokud byste chtěli pořídit přímo Roztančené fixy nebo i jiné druhy této publikace, najdete je taky na eshopu Albi a to přímo ZDE.

Za mě naprostá paráda a na prázdniny značka ideál!


Cena: 251Kč (původně 279Kč)





Žádné komentáře:

Okomentovat