25. listopadu 2017

MLSÁME: Tescoma Delícia - Vykrajovátka na linecké + RECEPT

Nad Tescomou se pravidelně rozplývám a sem tam i něco koupím. Cena odpovídá kvalitě a často vychytávám skvělé slevy. Design je bezkonkurenční a opravdu za to stojí!

Tato vykrajovátka jsem získala před rokem díky testování na webu modrykonik.cz, z čehož jsem měla jsem ohromnou radost. 

Věčný problém, který s lineckými vykrajovátky máme, je ten, že ty vykrajovátka neustále hledáme a když nehledáme vykrajovátka, tak hledáme mini středy.

V tomto Tescoma případě je vše hezky pospolu v krásné praktické krabičce.

Navíc je pro mě linecké cukroví děsný problém. Nechápu ale to těsto mi nikdy nevyjde, přitom je má mamka naprosto delikatesní! Teda nevycházelo mi až do loňského roku, kdy jsem vyzkoušela takové, u kterého zůstanu i letos :-)

Je to recept podle Kitchenette, který vážně nemá chybu!




SUROVINY

  • 250g másla
  • 200g pohankové mouky
  • 150g pšeničné celozrnné jemné mouky
  • 100g moučkového třtinového cukru
  • Kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • Marmeláda dle libosti

Oproti původnímu receptu jsem ubrala cukr a místo vanilkového cukru doporučuji mletou vanilku. Pokud nemáte mletou vanilku, zkuste zvolit opravdu kvalitní vanilkový cukr - ne žádný vanilín.


POSTUP

Máslo společně se žloutky, cukrem, kůrou a vanilkou utřeme. Přidáme mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

Druhý den těsto prohněteme a vyválíme plát zhruba 0,5cm tlustý.

Předehřejeme si troubu na 160°C - zde je potřeba teplotu individuálně vychytat podle konkrétní trouby.

Vykrajujeme tvary, které přenášíme na plech vypodložený pečícím papírem a pečeme přibližně 10 minut - jen lehce do růžova.

Necháme vychladnout a pak už jen slepujeme marmeládou.

Všechny jsou rozkošné, malinké, roztomilé - prostě nádherné! Já osobně jsem si nejvíc zamilovala stromeček ale manžel na něj trochu nadával, protože z něj šel nejhůř vyndat střed, když mu tam zůstal.




No uznejte sami - není ten stromeček nejkrásnější? :-)




Nemůžu si je vynachválit a stále z nich nepřestávám být nadšená :-)


OBSAH BALENÍ

  • Praktická krabička
  • 6ks dvoudílných vykrajovátek



V ČEM VYNIKAJÍ

  • Velkou výhodu mají v tom, že se jen tak neztratí. Díky praktickému balení budou vždy při sobě a už se nestane, že bych vztekle hledala miniaturní střed, který se vždy před Vánoci rozhodne zdrhnout.

Ehm, k bodu číslo jedna musím přiznat jeden příběh "ze života" :-D

Těsto jsem měla den předem připravené. Druhý den jsem ho vyndala z lednice a jakmile změklo, tak jsem si ho připravila k vykrajování. Tak, a teď by to chtělo vykrajovátka že?

Jdu na jistotu do našeho šuplíku plného formiček a vykrajovátek. Koukám, hrabu a ony nikde :-D

Sakryš, tak já tu píšu, jak se jen tak neztratí a přitom se mi ze šuplíku dokázaly vypařit :-D No, po necelé hodině byly konečně nalezeny a doufám, že se to už nebude opakovat! :-D

  • Jsou krásně maličké, takové miniaturný roztomilé jednohubky, které tichám hláskem volají "Snězte si mě!" a krásně zlatavá barva jim dodá ten pravý Vánoční vzhled.
  • Jsou přesně akorát do rukou malých dětí, takže se malý kuchaříčci či kuchařinky s nimi v kuchyni krásně vyřádí.
  • Díky dvěma dílům, které do sebe přesně zapadají, je vykrajování rychlejší a vykrojená část je vždy přesně na svém místě. 
  • I když obecně plastové věci obecně moc nemusím, tak Tescoma patří k výjimkám, kde mi plast vůbec nevadí. Je bytelný, kvalitní a moc krásně vypadá.










Vykrajovátka zakoupíte na oficiálním e-shopu či v kamenných obchodech Tescoma. Na výběr máte z několika druhů barev - vánoční zlaté, moderní červené a tradiční žluté.

Odkaz k zakoupení na eshopuje přímo ZDE.

Cena: 199Kč

    4 komentáře:

    1. Karol a pekla jsi z doma vyrobeneho masla? Mam z toho celkem obavy jestli to nezkrati "dobu trvanlivosti" ale vyhazovat penize za nekvalitni a drahe maslo se mi moc nechce. Diky Jana

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. To jsem nedělala a nemám s tím zkušenosti. To domácí jsem dělala pouze jednou před několika lety a sdělali jsme ho na pečivo. Máslo jsem asi neměla úplně nejkvalitnější ale aspoň jako máslo chutnalo.

        Vymazat
    2. Právě jsem si dodělala těsto, ale omylem jsem použila celozrnnou pohankovou mouku. Nemáte prosím nějakou radu co s tím? Asi to nebude tak dobrém, že? Děkuji :-)

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Spíš bych řekla, že v tom nebude žádný problém :-) jen to může být ještě víc křehké ale to zkuste dořešit máslem.

        Vymazat