25. února 2021

HRAJEME SI: Svítící černý Petr - Mistiboo!

Karetní hru Černý Petr zná určitě každý a vsadím se, že ji každý má i doma. Považuju ji za základní hru svého dětství. Ale co takový Černý Petr, který je strašidelný a svítí ve tmě? To je teda věc! Naše holky milují Halloween a všechno strašidelné. Klaudinka se ničeho nebojí, Sofinka se bojí trošku ale líbí se jí to a baví jí celé halloweenské téma. 

Po vánoční výzdobě, která holkám svítila ještě snad celý leden a dělala v pokojíčku příjemnou noční atmosféru, jsem přemýšlela jak využít toho, že je brzy tma a vyhledávala jsem nějaké zajímavé svíticí hračky či projektory, ale nic mě tolik neoslovilo. Až na tuto karetku, která je navíc dobře skladná i na cesty, pod stan, pionýrský tábor apod.

Ve spolupráci s 4kids.cz bych vám tedy ráda představila karetní hru Mistiboo! Tak se na ni pojďme blíže podívat, i když focení ve tmě bylo poměrně náročné.

 

 

BALENÍ HRY

Balení hry u karetek firmy Djeco vychvaluji dlouhodobě až do nebes. Je to praktické balení s vysouvacím šuplíčkem, který má v přední části prostor na jednoduché vysunutí. Nehrozí tak natržení nebo roztržení krabičky dětmi, jak to bývá u klasicky balených karetních her. Karton je navíc opravdu pevný, takže se jen tak neponičí.

 

 

NÁVOD

Návodů je v balení zase pro celý svět, ale češtinu nehledejte. Ale Černého Petra umí hrát každý, tak snad ani návod nepotřebujete. Anebo se mrkněte sem ke mně, kde je vždy vše detailně rozepsané a popsané včetně návodů :-).


 

HRACÍ KARTY

Hracích karet je celkem 33 a jsou strašidelné, halloweenské, tajemné. Najdete mezi nimi dýně, čarodejnici, drákulu, hada, pavouka, kostru, ducha, kotlík, jed apod. Vše je ve dvojicích, až na Černého Petra, který je zobrazen jako naježená kočka.


 

DETAIL KARET

Karty na sobě mají fosforeskující inkoust a tištěné vzory jsou zlehka vystouplé. V horní části karet najdete jejich miniaturu, takže když jich máte v ruce hromadu, snadněji se v nich zorientujete.

 

 

NASVÍTIT A HRAJEME

S takovým množstvím karet je nasvicování docela složité, protože když budete nasvicovat u lampičky, všechny tam nenahrnete a když je budete nasvicovat po částech, nebudou svítit stejně. Ideálně by to chtělo nějakou zářivku, která je nasvítí rovnoměrně.


 
 
Nasvícené svítí opravdu krásně, až jsme si je fascinovaně prohlíželi. A pokud je nasvítíte opravdu na maximum, vydrží svítit několik her. Je to tak akorát pár her před spaním, kdy karty "zhasnou" a jde se spát. Což může být docela i motivační hrát pouze do doby, co budou svítit. Pak je čas spát.





 

Pokud si potřebujete osvěžit způsob hry, tak se karty nejdříve pořádně zamíchají a rozdají se všem hráčům ( 2-4 ) v ideálně stejném počtu - vždy ale bude někdo s kartou navíc. Mrknete se, jestli máte nějakou dvojici a pokud ano, odložíte ji stranou. Po směru hodinových ručiček si taháte kartu od protihráčů. Snažíte se vytvořit co nejvíce dvojic a zároveň se snažíte vyhnout se černému Petrovi v podobě strašidelné kočky. Komu zůstane v ruce, ten prohrál.


ZÁVĚREM

Mistiboo! je zajímavým zpestřením klasického Černého Petra, které si zaručeně milují všichni nadšenci strašidelných témat a Halloweenu. Svítící karty z mého pohledu nalákají i děti, kteří na hraní her nejsou tolik zvyklí nebo je doma tolik nehrají.

Doporučený věk je pro děti od 4 do 7 let, ale věřím, že s touto karetní hrou zaujmete i krapet mladší děti a třeba i krapet starší :-).

Pokud vás svítící karetka Mistiboo! zaujala, najdete ji na eshopu 4kids.cz přímo ZDE.

 

Cena: 279Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat