26. února 2021

PEČEME: Zvířecí vykrajovátka + tip na kořeněnou přílohu

Minulý týden jsme si pro vás připravili tip na dinosauří mini pizzy a jelikož mám, ve spolupráci s Tescomou, v zásobě ještě pár druhů vykrajovátek, přemýšleli jsme, co s nimi dalšího vymyslet. Ať to tu nejsou jen samá vykrajovátka na cukroví, vánoční vykrajovátka nebo tipy na nejlepší vánoční cukroví

Nejdříve jsme chtěli zkusit sýrové chipsy, jenže z těch byste tvar zvířete museli luštit. Manžel ale přišel s jednoduchým nápadem využít vykrajovátka na brambory a mít tím zajímavou přílohu pro děti místo klasických pečených brambor.

Tak se na ně pojďme podívat blíž.



DETAILY VYKRAJOVÁTEK

Ze zadní strany balení vykrajovátek jsou vyobrazena zvířata, které můžete využít i jako šablonu, pokud byste se někdy rozhodli péct je na sladko a zdobit. V Tescomě můžete zakoupit i štětce přímo na takové malování.


 

Tato zvířecí vykrajovátka nejsou tak velká, jako dinosauři, ale třeba takový sob s ledním medvědem už jsou poměrně velicí. Jinak jsou spíše malá a měla by zobrazovat zimní zvířata.




KOŘENĚNÁ PŘÍLOHA

 

Suroviny

 


Postup

Nejprve si rozpálíme troubu na 180°C, aby se nám stihla rozehřát.

Velké brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky přibližně o rozměru 1cm. Pak už stačí vykrájet tvary - kolikrát se vám budou vejít dva vedle sebe, které rovnou pokládáme na plech vypodložený pečícím papírem. Kořením posypeme až na plechu. 

Vybrali jsme tento druh koření nejen kvůli jarnímu počasí a doslova polibcích slunečních paprsků, které každý den zažíváme, ale také proto, že je to skvělá kořenící směs s kurkumou, kardamomem, hořčicí, paprikou, měsíčkem, fenyklem apod. I když obsahuje trochu chilli, děti nepálí - alespoň ty naše.

Pečeme doslova dozlatova přibližně dvacet minut, ale několik minut ke konci jsme přidali na teplotě, aby se vytvořila kůrka. Vznikne vám tak nejen originální příloha ale taky třeba sváča na výlet.

Přejeme dobrou chuť.







ZÁVĚREM

I s vykrajovátky dětem vytvoříte zajímavou svačinu nebo přílohu k obědu, u které si mohou zároveň procvičit názvy zvířat. S vykrajovátky se pracuje dobře a tím, že mají zesílenou vrchní část, tak se dětem nezarývají do rukou a mohou vám tak s přípravou pomoct.

Vykrajovátka se mohou mýt v myčce a jsou z prvotřídního odolného plastu.

Pokud vás zvířecí vykrajovátka zaujala a chtěli byste si s nimi rozšířit sbírku, najdete je na eshopu Tescomy přímo ZDE

 

Cena: 139Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat