2. února 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - leden/únor 2021

Slavte! Hurá! Sláva! Puntík statečně bojoval ve všem, co mu bylo postaveno do cesty a vybojoval si své stálé působení na světě. Klobouk dolu a vítej zpátky, Puntíku.

Hned v úvodu bych chtěla zmínit informaci, že kvůli komplikacím vypadlo pouze prosincové číslo časopisu Puntík. Toto je oficiálně dvojčíslo, jenže vyšlo na konci ledna a proto je v horní pravé části napsán pouze únor.

Puntík je tedy zpátky. Všichni jásají, všichni jsou šťastní a je to báječná zpráva. Předplatitelům přistál ve schránce koncem minulého týdne. Tak se na něj pojďme podívat. Vyrobíte si totiž parádní kopec na bobování, s Mylišáky se proderete lavinou, s pandou Švandou prozkoumáte vajíčka, namalujete tučňáka a dozvíte se o nich něco nového, samozřejmě najdete všechny nesmysly, zablbnete si s Pukem a Nukem, s průzkumníkem Žárovkou projdete chumelenicí, sestavíte psí spřežení, vystřihnete si oblékačku průzkumníka Žárovky, vyrobíte jablíčkové krmítko, vytvoříte kulich a mnoho dalšího.

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. BOBOVÁNÍ

Bobování je, alespoň u nás, celodenní aktivita a holky jsou absolutně nadšené, že ten sníh tak dlouho drží. Nebo spíš držel, teď už je tatam. Zde si stačí vystřihnout kopec a Puntíka na bobech. Proříznete čáru, nalepíte na Puntíka špejli a můžete s ním bobovat. Anebo si vystřihnete druhé boby s fotkou dítěte a může bobovat taky :-).

 


 

2. MYLIŠÁCI A LAVINA

Holky Mylišáci baví jen někdy, tímto zdravím Anetu Žabkovou a kaju se za to :-D. Nejvíc je baví, když je tam samozřejmě Halloween. A tentokrát se jim líbil sněhožrout. Kéž byste slyšeli, jak se tomu příběhu chechtaly.


 

3. TUČŇÁCI

Možná jste si všimli, že Klaudinka v této části, kde se kreslí, tak nekreslí. Nikdy nechtěla ale tučňáka to jo, toho se chytla a od té doby ho maluje samostatně na papír. Opravdu si zapamatovala jakým způsobem ho malovala tady a používá stále dokola. Tak na ní vyběhnu i se staršími čísly. Takže tady musím tučňáky vyzdvihnout. 


 

4. HLEDÁNÍ NESMYSLŮ

Bez nesmyslů by to nešlo, to já říkám pořád a jsem opravdu vždycky ráda alespoň za jednu takovou stránku, když už se nevejde dvoustrana. Klaudinka na ně stále cílí mezi prvními. A mnohem víc se u toho rozpovídává.


 

5. HRA SE SNĚHULÁKEM

Zajímavá a jednoduchá hra, kdy házíte kostkou a snažíte se dle hodů dokreslit sněhuláka, aby byl celý kompletní. Můžete hrát samostatně anebo si předkreslit sněhuláků víc a zasoutěžit si.


 

6. KOULOVAČKA

Vystřihněte si obrázek s tučňáky (je oboustranný, takže si můžete zvolit jestli tučňáky anebo), prostřihnete černé čáry a provléknete proužek s koulí. Pohybem proužku pak koule lítá ze strany na stranu. 



 

7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Ten mi chyběl ze všech nejvíc. Kdyby se Puntík nezachránil, musela by o něm vzniknout minimálně jedna další kniha. Vydá se do polárních krajů, na koho ve vánici narazí?


 

8. PSÍ SPŘEŽENÍ

No, tak tady jsem si dala. Všichni určitě už víte, jakou lásku vedu ke stříhání a podobnému tvoření, na které je potřeba zručnost. Na stříhání se mi to zdálo v pohodě, jenže oni mi ti psi levitovali ve vzduchu, tak jsem si řekla, že letí asi vzduchem jako Santa. A když jsem je srovnala, tak šli do zatáčky. Vztekat se takhle u dětskýho časopisu nic moc :-D Ale nakonec se všechno zvládlo a dokonce to i správně stojí.



 

9. OBLÉKAČKA PRŮZKUMNÍKA ŽÁROVKY

Papírové panenky byly v podstatě ikonou mého dětství a teď mi nachystali mého miláčka Žárovku, no to si ani nezasloužím hahaha :-D. Tady jsem se u stříhání nevztekala ale Žárovka byl málem bez prstů na rukách. Dokonce tam máte obleček i na pejska Edisona, aby mu nebyla zima.




 

10. JABLÍČKOVÉ KRMÍTKO

Krmítek jsme vyráběli už několi druhů, ať už z kokosu nebo ruličky, ale tohle jablíčkové vypadá moc hezky a dokonce u Valentýnsky :-). U nás je stále dost zima, takže krmítka je potřeba obnovovat, kontrolovat a doplňovat.


 

11. KULICH

Kulich je krásná výtvarná a tvořivá aktivita, kdy si voskovkou obkreslíte veškeré vzorování a následně použieje vodovky a celý kulich vybarvíte. A pokud se vám třeba bdue chtít, můžete si k němu dotvořit stejným stylem rukavice a šálu.


 

12 LUŠTĚNÍ PRO STARŠÍ

Tady mě zaujaly obrázky, kdy se v nich hledá jiný obrázek tím, že vybarvíte místa s tečkama. Něco podobného již v Puntíku bylo pro mladší děti a tohle je verze pro starší.


 

ZÁVĚREM

Tak toto bylo to nejlepší, z našeho pohledu, z nového čísla nebo spíše dvojčísla časopisu Puntík, který se po problémech, kdy to s ním vypadalo opravdu špatně, vrátil opětke svým nadšeným čtenářům.

Předplatné si můžete obnovit na webu send.cz a pokud jste ho nepřeváděli, tak vám zase začne chodit tak, jak jste zvyklí a já se už teď moc těším na další.

Všem doporučuji verzi předplatného nejen kvůli dárkům a bonusům, ale také proto, že ho jednoduše najdete ve schránce o pár dní dřív, než je ve stáncích.

 

Cena: 45Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat