9. prosince 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - prosinec 2021

Na prosincové číslo časopisu Puntík se těším, ano, já osobně, z celého roku nejvíce a věřím, že to tak má i mnoho dětí. Vánoční číslo má svoje kouzlo a já jsem vždycky netrpělivá, jestli v něm budou další papírové ozdoby na stromeček. Na to, jak jsem byla vždycky se stromečkem "konzerva", tak si každoročně užívám nové ozdoby, ke kterým se vždy váže nějaké vzpomínka.

V novém čísle vás čeká domalování trojice Mikuláše, čerta a anděla, pečení perníčků s Mylišáky, hledání rozdílů, měření stromků, pátrání po nesmyslech, Vánoce s Klasáčkem, vánoční omalovánka, vánoční zdobení s Olíkem a Lili, dopis Ježíškovi, průzkumník Žárovka, zimní spánek medvídka Vildy, Puntíkovo parádní nápady apod.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 


A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1.  VÁNOČNÍ PEČENÍ S MYLIŠÁKY

Vánoční pečení v tomto čísle není jen tak. Je to moc povedené grafomotorické cvičení, které děti kolikrát jinými způsoby dělat nechtějí, ale tady na to koukají jinak. Zaujalo mě to natolik, že bych si ho klidně sama vyzkoušela :-).



2. MĚŘENÍ STROMKŮ S LÍZOU A PUPÍKEM

Kromě měření stromků křížkováním můžou děti také porovnávat, který je větší než anebo se učit pojmy malý, střední, větší, největší apod. Ač se to zdá jako úkol, který budou mít hotový během chvilky, naopak se dá krásně rozvézt více způsoby.


 

3. HLEDÁME NESMYSLY

Hledání nesmyslů je prostě geniální! To už máme s Puntíkem tak moc spojený, že to snad listujeme jako první. Tolik se u nich nasmějeme a holky se popadají za břicha. Kolikrát samy vymýšlí něco dalšího, co by mohlo být jako podobný nesmysl a tuto dvoustranu si užívají obě převelice :-).



4. VÁNOČNÍ OMALOVÁNKA

Jako malá jsem milovala omalovánky podle barevné legendy. Moc mě to bavilo, takže jsou podobné aktivity mojí nostalgií a ráda se do vlastního dětství pravidelně vracím. O to víc, když vím, že to baví i holky .. výjimečně obě! A to je opravdu co říct :-).


 

5. VÁNOCE S KLASÁČKEM

Klasáček mi padl do noty svými recepty a teď si u mě šplhnul i těmito ozdobami na stromeček. Už v úvodu jsem psala, že se těším, jestli budou v prosincovém čísle nějaké další ozdoby. Tak mám velkou radost, že můžeme na stromeček přidat zase nějaké originální ozdoby, které si vymalují :-).


 

6. DOPIS JEŽÍŠKOVI

Holky dopisy nepíší vyloženě před Vánoci v prosinci. Neumí si sednout a psát, ale v průběhu roku si kolikrát vzpomenou a chtějí Ježíškovi napsat anebo kolikrát přiběhnou s obrázkem, že to namalovali Ježíškovi, aby věděl, co jim nadělit. Takže my to spíš řešíme tímto způsobem. 

Tento dopis z Puntíka ale chceme využít jako rodinný a napsat ho společně všichni dohromady. Je navíc oboustranný a z druhé strany kouká z okna usměvavý Olík s Lili.

Doufám, že holky jednou dopis opravdu budou psát tak, jako jsem to dělala já jako malá. Jenže ony si prostě nic nepřejí. Sotva z nich dostanu jednu věc a pak neví. Sofi by neustále chtěla banány, což je roztomilý ale já chci plnit přání :-D.

 

 

7. POPLETENÉ POSTAVIČKY

Srandičky, srandičky .. kdopak by se čerta bál, když má šaty anděla, hahaha. Anebo třeba takový anděl s tělem čerta? Z druhé strany naopak Mikuláš a sněhulák. Uvidíte sami, co děti vytvoří a jak se tomu zasmějí a třeba také jaké vymyslí nové názvy :-).


 

Takto vypadají nastříhané :-).

 




 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka u vánočního stromku. To jsou ale velké dárky. Copak asi dostane od Ježíška? Vše zjistíte, když prosvítíte stranu. A také nezapomeňte zapálit a vybarvit postupně všechny svíčky na adventním věnci :-). 


 

9. VÁNOČNÍ STROMEČEK

Milá dekorace do dětského pokoje. Nezabere moc místa a přitom tak hezky vypadá. Koberec je oboustranný, takže nejdřív můžete mít stromeček bez dárků a následně ho otočíte na stranu s dárky. Líbí se mi na něm, že se dá splácnout a šoupnout do šuplíku. Nemusí se nikam rozlepovat ani rozebíra, aby vydržel na další rok bez újmy :-).



 

10. VÁNOČNÍ BETLÉM

Betlémů máme několik, ale to vůbec ničemu nevadí. Vždycky se pro další najde místo. Navíc se pak dají taky hezky složit a schovat na další rok. Holky mají v pokojíku, další je v obýváku a pokud by nějaký přebýval, v babyclubu máme místa dost. Jsem ráda, že je v Puntíkovi další a doufám, že za rok bude zas.

 

 

Postavený Betlém :-).

 



 

11. SPOLEČNÉ ČTENÍ - JAK MALUJE MRÁZ

Pokud mé recenze sledujete pravidelně, nejsem si jistá, jestli se kdy stalo, že jsme si sedli ke společnému čtení. Tentokrát nás zaujal příběh o tom, jak maluje Mráz. Pokud si nainstalujete aplikaci Readmio, zvýrazněná slova spustí zvuky. No a celý příběh si můžete zpestřit vytvořením vlastního mrazivého malování :-).


 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Opět palec hore za nápady! Vždy se těším s čím dalším Puntík přijde a sama si kolikrát řeknu wooooow, to je bomba nápad! Tentokrát dostanete tip na výrobu balícího papíru či přáníčka a vyrobíte si další zajímavé ozdoby. Chachááá!




ZÁVĚREM

No tak já si myslím, že mé očekávání bylo splněno. Hahaha, Karol, Puntík je hlavně pro děti a ne pro tebe! Hmm, tak nic :-D. Očekávala jsem nějaké ozdoby na stromeček a ony se v tomto čísle objevily dokonce dvakrát! Takže já jsem spokojená. Betlém, příběhy, vánoční tvoření .. paráda!

Klobouk dolu, Puntíku, že dokážeš pravidelně nadchnout i starou kozu jako jsem já :-D.

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!


Cena: 49Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat