10. prosince 2021

PEČEME: 3patrová porcelánová etažérka GUSTITO nejen na cukroví

Etažérku jsem vždycky obdivovala u babičky, která na ni měla vyskládané vánoční cukroví a mně se moc líbilo, jak to na ní vypadá a že i když cukroví doslova hrstí naházela, vypadalo to vždycky moc hezky, zdobeně, elegantně. Přála jsem si mít taky nějakou, ale dřív jsem se bála, že by mi ji děti rozbily.

Nechtěla jsem kvůli údržbě dřevěnou, i když vypadají taky krásně. Letos se mi konečně poštěstilo a už na jaře, při vybírání Tescoma produktů k recenzi na letošní rok, jsem si ji domluvila. Mám tu nejkrásnější ze všech, jemnou, decentní, elegantní, a mám z ní obrovskou radost.

Člověk by řekl, že se vytáhne pouze v období Vánoc ale vůbec tomu tak být nemusí. Do článku jsem zahrnula 5 různých typů, které se na etažérku mohou připravit a vůbec nemusíte být kuchařsky zruční, protože na ní vypadá dobře opravdu všechno :-).

 

 

ETAŽÉRKA PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

Je vyrobena z prvotřídního porcelánu a kvalitního kovu. Snadno ji složíte a rozložíte. Nejprve dle návodu na obrázku ale pak se vám to vtiskne do paměti a během chvilky máte sestaveno. Na výšku má 27cm a průměr talířů je 17cm, 21cm a 25cm. Složená nezabere téměř žádné místo a všechny talíře můžete mýt v myčce nádobí.



 

CUKROVÍČKO CUKROVÍ

Co by to bylo za etažérku, kdyby na ní nebylo cukroví. To je první z možností, která vás při pomyšlení na etažérku napadne a všichni ji s ním máme spojenou. Cukroví jsme ještě nepekli. Začínáme s pečením přibližně za týden, kolem poloviny prosince. Ale miluju ochutnávání cukroví od jiných a tak jsme podpořili místní bezobalový obchod, kde mají cukroví na váhu :-).





 

LISTOVÉ TĚSTO JAKO RYCHLOVKA

Listové těsto je základ naší lednice a dokonce i mrazáku. Musí být neustále po ruce a to jak rovnou vyválené, tak i klasicky v "kostce". Je skvělé při nečekaných návštěvách anebo když vás honí mlsná a vy se nechcete s ničím dlouho chystat. Vyválíte, posypete, vykrájíte, pomažete a máte hotovo několik vynikajích druhů, po kterých se doslova jen zapráší a mnohdy nestihnou ani vychladnout :-).





 

SLADKÉ MLSÁNÍ

Slavíte narozeniny či svátek a sejde se vám několik bonboniér najednou? I ty vypadají na etažérce skvěle, kdo by to čekal že? Jednotlivé čokoládky vyskládáte do pater a nikde vám nebudou překážet neforemné poloprázdné krabičky.





 

SLANÁ RYCHLOVKA

Že nemáte po ruce listové těsto ani třeba možnost pečení, anebo se vám jednoduše nic péct nechce? K tomu kolikrát dojde mnoho z nás. To, že se nám něco nechce neznamená, že jsme v něčem horší, než ostatní, kteří vyšperkují tabule plné dobrot. Prostě nastanou situace, kdy jednoduše koupíme brambůrky a věřte nevěřte, i ty na etažérce vypadají dobře. Stačí přihodit oříšky a něco dalšího a slaná zobačka (jak tomu říkáme) je ve chvilce připravena.





 

SÝROVÉ POHOŠTĚNÍ

Jako milovnice sýrů a oliv jsem neodolala. Neustále říkám, že bych se mohla vzdát masa ale na sýry ať mi nikdo nesahá! Vegetariánem bych se zvládla stát ale vegan bohužel nikdy. Olivy jsem se naučila jíst až někdy v pubertě (na pizze :-D) a od té doby je mám neustále v lednici. A sýry jsou moji láskou. Zde aktuálně cheddar, gouda a eidam nakrájený na trojuhelníčky. Mňam!






ZÁVĚREM

Etažérku využijete nejen ve vánočním období na cukroví a sladkosti anebo na Silvestra, ale můžete si ji nazdobit i při jakékoliv slavnostní příležitosti ať už narozeniny dospělých či dětí, Velikonoce, svatba, rozluška se svobodou i třeba romanticky u večeře ve dvou apod. 

Těch možností je opravdu nespočet a fantazie nezná hranic :-).

Pokud vás tato 3 patrová etažérka Gustito od Tescomy pro vaše různorodé stolování zaujala, najdete ji na eshop.tescoma.cz. Je i krásným dárkem pro vaše blízké a přátele. Mě by určitě jako dárek potěšila :-).


Cena: 599Kč (původně 749Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat