11. ledna 2022

LUŠTÍME: Časopis Puntík - leden/únor 2022

Ani jsme ještě nenaskočili v plné síle do nového roku, alespoň já teda nenaskočila a nějak se mi naskočit ani nedaří, a už tu máme první číslo tedy dvojčíslo časopisu Puntík, které zahrnuje leden a únor. Je zaměřeno na zimní hrátky a radovánky.

Čeká vás v něm dokreslení bílé peřiny nad městem, zimní spánek Mylišáků, opička Maki pátrá, stínovaná, Líza a Pupík s hrátkami na sněhu, hledání nesmyslů, Eda neposeda, dvojstrana z knihy Pepo ty popleto!, průzkumník Žárovka na výletu v horách, medvídek Vilda s tréninkem na lyžích, vystřihovánka vrtulníku a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat.

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1.  ZIMNÍ SPÁČI/ZVUKY V LESE

Moc hezká aktivita v podobě hledání zvířátek, které zrovna v lese podřimují. Vybarvíte jejich doupátka barvou pozadí, aby mohla v klidu spát a aby byla v pelíšku pěkně schovaná. Následně předvedete všechny zvuky a zkusíte je také pojmenovat.

 

 

2. OPIČKA MAKI A ZNIČENÝ SNĚHULÁK

Opička Maki Klaudinku pořád baví. Baví jí jak se snaží vypátrat kdo co udělal a těší se co kdo provede v dalším čísle. Tentokrát opičce Maki někdo zbořil sněhuláka. Byl to daněk, kuna anebo muflon. Pokud správně vypátráte kdo do byl, dozvíte se taky důvod.


 

3. STÍNOVANÁ

Přiřazování v podobě stínované je skvělý tip pro prcky už v útlém věku. S holkama jsem něco podobného ve formě větších stínů zkoušela už kolem 1 roku a i v babyclubu to takhle funguje. Tady jsou stíny menší ale starší dítka od těch 3 let by to už mohly zmáknout. Olívie mi na to tady konkrétně zatím zdaleka prdí.


 

4. LÍZA A PUPÍK - HRANÍ NA SNĚHU

Bludiště, co vám budu povídat. Já bych řekla, že Klaudinka z časopisu Puntík vyroste možná tak až po maturitě hahaha. Pořád se jí líbí veškeré úkoly a luštění i když má po ruce mnohem složitější časopisy a ke knize s Lízou a Pupíkem se několik let taky pravidelně vrací :-).


 

5. TO JE ALE ZMATEK

Při prvním listování časopisem jsem se nejdříve zalekla, že tam hledání nesmyslů nejprve není .. víte, jak pravidelně píšu, že rádi uvidíme alespoň jednu stranu ale bez nesmyslů by to nebyl Puntík. V tomto čísle budete hledat i bílou myšku, kost a sovu.


 

6. EDA NEPOSEDA A KOULENÍ KOULÍ

Edu neposedu už určitě znáte, zase se mu povedlo něco vyvést ale srážka naštěstí byla bez jakéhokoliv zranění. Přečtěte si, co se stalo a zjistěte, co je na obrázku špatně. Na další straně si můžete vystřihnout zvířátka a srolovat u nich sníh do tvaru "koule". Aby toho nebylo málo, máte za úkol ve sněhu najít všechny rukavice i ztracený telefon.



 

7. DVOUSTRANA Z KNIHY PEPO TY POPLETO

Recenzi na knihu Pepo! Ty popleto! najdete přímo ZDE. V tomto dvojčísle časopisu Puntík narazíte na celou dvoustranu z knihy, u které si můžete dlouhý čas povídat. Popište jednotlivé obrázky, přečtěte si všechny bubliny s textem a popovídejte si, co je kde špatně.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA V HORÁCH

Žárovka a pejsek Edison se vydali na výlet do hor, ale Edison se po nějaké době ztratil. Žárovka zavolal na pomoc horské záchranáře. Za úkol máte obtáhnout tyče červenou pastelkou. Prosviťte stránku z druhé strany a prozkoumejte, co se všechno nachází pod sněhem.


 

9. VYSTŘIHOVÁNKA VRTULNÍK

Tato vystřihovánka mě překvapula svou velikostí. Vrtulník je opravdu hezky veliký! Na délku zhruba jako moje dlaň a to mám dlouhé prsty. 

Pokud doma nenajdete špejli, jako jsme ji nenašli my a i když jsem ji chtěla přinést z babyclubu, zapomněla jsem, můžete zkusit použít špagetu .. Babica hadr, hahaha :-D. 

Často mi píšete, kde tyto vystřihovánky skladuji. No, holky je mají na hraní do doby, než se jim nerozpadnou. Nemáme je nikde vyloženě vystavené, ony si s nimi přímo hrají až do kompletního rozpadnutí a zničení. Většinou jim vydrží několik měsíců.



 

10. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady mám moc ráda. Stejně, jako vznikla knížka plná vystřihovánek, by mohla vzniknout samostatná knížka plná Puntíkovo nápadů, aby bylo všechny hezky na jednom místě. Tou bych listovala určitě velmi často a měla bych ji v babyclubu pro inspiraci. Tentokrát si vytvoříte medvěda za pomocí vidličky a barvy a taky si vytvoříte eskymáka - toho za pomocí papírového košíčku a vaty.



 

ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, čekala jsem od dvojčísla trochu víc, aby zasáhlo oba dva měsíce aktivit, čtení a tvoření, ale na druhou stranu, když si projedete detailně stranu po straně, není tam toho zas tak málo i když působí spíš jako jedno číslo.

Pořád je to naše srdcovka a náš první časopis, na kterém jsme začínali a u kterého trvale zůstáváme i nadále po těch letech. Už se těším, až do něj doroste Olivka :-).

Můžete si ho předplatit na webu https://send.cz, kde mrkněte i na jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

 

Cena: 49Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat