2. května 2023

LUŠTÍME: Časopis Puntík - květen 2023

Sezóna výletů je zahájena i v květnovém časopisu Puntík, který již mají doma minimálně všichni předplatitelé! Věřím, že se teď na cestách v autě bude hodit o to víc.

Prozkoumáte Puntíkův batůžek, seznámíte se s dalším číslem, s Mylišáky se vydáte na rozhlednu, s Lízou a Pupíkem pro změnu na hrad, projdete si celou dvoustranu nesmyslů, představí se vám nová rubrika Puntíkova zvířátka, projdete putování s obrázky, s průzkumníkem Žárovkou si prohlédnete nádraží, sestavíte si první díl hradu a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. PUNTÍKŮV BATŮŽEK 

Jako první nás tentokrát zaujal Puntíkův batůžek, se kterým se chystal na jarní výlet. Za úkol máte prozkoumat batůžek tak, abyste zjistili, které věci do nej nepatří. Ty vybarvěte žlutou pastelkou, aby zmizely.

 

 

2. PUNTÍKOVY ČÍSLICE

Tentokrát hledáte číslo 5 a zároveň si můžete popovídat o našich pěti smyslech. Spojit smysly s obrázky a říct si, kterou z těch věcí můžete slyšet, vidět, ochutnat, nahmatat nebo cítit? Smyslové téma děti moc baví, určitě si ho doma rozeberte do detailu :-).


 

3. MALOVANÉ ČTENÍ

Líza s Pupíkem navštívili hrad a dostali se mezi rytíře, co se ale stalo dál? Vymyslete ještě svůj vlastní erb, který si doma překreslete na karton namalovaný bílou barvou či přelepený bílým papírem a můžete si zahrát na rytíře i ve skutečnosti.


 

4. TO JE ALE ZMATEK!

Konečně jsou zpátky nesmysly a hezky na celé dvoustraně! Joo já si dokážu všimnout, když v Puntíkovy něco takovýho oblíbenýho chybí. Člověk má sto chutí listovat dál a hledat :-). Tématicky samozřejmě také hradní scéna, na které je třeba najít tři meče a když už budete v tom hledání, zkuste najít i cestu do věže.


 

5. PUNTÍKOVA ZVÍŘÁTKA

Nová rubrika zaměřena na zvířata vypadá moc hezky. V květnovém čísle se seznámíte s poníkem, který vám poví například k čemu je dobré hřebelcování. Najdete dvě stejné podkovy a žlutou pastelkou mu dokončíte hřívu s ocasem. Rubrika pokračuje ještě na další straně, kde z  hromadyvyberete věci, které k poníkovi patří.


 

6. PUTOVÁNÍ S OBRÁZKY

Moc hezká hra kdy spojujete kolečka s obrázky podle barevné legendy na pravé straně, takže děti musí vnímat barvy na pozadí bez ohledu na obrázek. Na konci cesty zjistíte, kde jejich výlet skončí - jestli v lese, v postýlce anebo ve školce.


 

7. OMALOVÁNKA PODLE BAREV

Tyhle omalovánky začínám aktivně s Olivkou, která jednoduchý zvládá hezky, složitější ignoruje a jede si podle svýho :-D. Chápe tedy, co má dělat ale jakmile tam toho je víc, bojkotuje vůbec nějaký pravidla a maluje si halabala. Tohle se mi tedy hodí do plánu, protože to samé jen číselný nebo geometrický dělám se staršíma holkama a jsem ráda za další jednoduchou pro Olivku.


 

8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Můj milovaný průzkumním Žárovka se tentokrát vydá s Edisonem na nádraží a chystají se vláčkem na výlet na hrad. Zde máte za úkol dokreslit obrázky podle toho, jestli můžou vstoupit na koleje. A když prosvítíte následující stranu, dozvíte se, co se stane se závorami.


 

9. STAVÍME HRAD - ČÁST PRVNÍ

To bude zase stavba roku! Velkoformátový hrad! Podobný jako bydlení průzkumníka Žárovky, pamatujete? Ten nám, světě div se, ještě stojí. V dalších dílech bude pokračování hradu a já už se nemůžu dočkat finální podoby :-).



 

10. SPOLEČNÉ ČTENÍ

Tentokrát na vás čeká příběh s názvem Jak se sluníčko skamarádilo s deštěm. Když naskenujete QR kód, oživíte tím příběh zvuky pomocí aplikaci Readmio, kdy zvýrazněná slova v textu spouštějí zvuky. To mi přijde jako zajímavé zpestření klasického čtení, které láká a motivuje ke čtení dál.


 

11. PUNTÍKOVY NÁPADY

Opět skvělá inspirace na tvoření s dětmi, kterým se ráda často inspiruji. Inspiraci získáte hned na několik druhů tvoření a tentokrát je zaměřeno na rozkvetlé stromy i květinu třeba zrovna k blížícímu se Dni matek :-).



 

ZÁVĚREM

To byl květnový časopis Puntík a výřez toho, co nás zaujalo ze všeho nejvíce. Puntíka často bereme na cesty autem ale také pod stan nebo na prodloužený víkend u babičky. Určitě ho přibalte na cesty i vy!

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat