5. října 2018

ZDRAVÉ NÁKUPY: Ovocné plátky Ovocňák

Horkou novinkou, z produktů značky Ovocňák, které krásně doplní zdravé svačiny v podobě pyré a moštů, jsou ovocné plátky.

Já osobně Ovocňáka celkově beru jako TOP značku na našem trhu a doporučuji ho doslova kudy chodím. Jak to s Ovocňákem celé začalo, čím se odlišují od ostatních a jaké mají sady či ocenění se dozvíte na jejich webové stránce v rubrice O NÁS

Na testování jsme dostali 5 různých příchutí, tak se na ně pojďme podívat zblízka :-).




CO JSOU ZAČ

Jednoduše řečeno se jedná o pasírované ovoce, které se následně v podobě dřeně rozetře na plát a usuší při nízké teplotě tak, aby si zachovalo to nejlepší. 

Dají se tedy docela jednoduše vyrobit doma, ale na druhou stranu ne každý z nás má zdroj kvalitního a nejlépe domácího ovoce a zeleniny, tak je určitě dobré vědět, po čem v těchto případech sáhnout. 

V balení je vždy přibližně 12 plátků, které jsou široké něco málo přes 1cm.

Svou konzistencí jsou pružné, gumové a chutí nejsou nijak zvlášť sladké, ale ani naopak kyselé.

Jsou bez konzervantů, přidaného cukru, škrobu, umělých přísad a jsou 100% vegan.




JABLEČNÉ

Složení: 100% jablečná dřeň.



JABLKO/MERUŇKA

Složení: 80% jablečná a 20% meruňková dřeň. 







JABLKO/ŠVESTKA

Složení: 80% jablečná a 20% švestková dřeň.



JABLKO/MALINA

Složení: 80% jablečná a 20% malinová dřeň.




JABLKO/ČERNÝ RYBÍZ

Složení: 80% jablečná a 20% rybízová dřeň.




ZÁVĚREM 

Co se týče doporučeného věku, doporučila bych je kolem jednoho roku, kdy si s nimi dítko už mnohem lépe poradí. Mladší by je mohly žužlat, ale podle mě může kousek snadno zaskočit nebo se přilepit k patru. Nepospíchala bych s nimi.

Jsou také skvělým tipem do různých dětských balíčků ať už na Mikuláše nebo do pohádkových cest, adventního kalendáře, ke Dni dětí apod.

Některé začaly mizet dřív, než jsem je stíhala vyfotit, což je vidět na fotkách :-D. Holky se mi na to seběhly jako slepice na zrní a moc jim chutnají. Klaudince víc, než Sofince ale ta je ráda, že na ni více zbyde.

Se spotřebou nemusíte nijak extra pospíchat. Pokud se dobře skladují, vydrží docela dlouho. Já je holkám dávám jako výjimečnou mlsku na cestu do školky třeba anebo když je honí mlsná a neví co do pusy :-D.

Mezi další příchutě patří jablko/hruška a jablko/jahoda, které se také chystáme vyzkoušet :-).

Ovocné plátky můžete zakoupit na oficiálním eshopu Ovocňáku přímo ZDE

Já za sebe doporučuji domluvit se s několika kamarádkami a objednávat jednou za čas hromadně. Ne všude je Ovocňák dostupný, když už, tak spíše pyré, a takto byste ušetřili poštovné :-). 


Cena: 24Kč/balení

Žádné komentáře:

Okomentovat