7. listopadu 2017

VYRÁBÍME: Podzimní DIY lucernička z opadaných listů

Párkrát jsme se s Klaudinkou účastnili svatomartinské akce pro děti, pořádané našim oblíbeným babyclubem, a vyráběly jsme lucerničky. První jsme lepily barevnými kousky krepáku a druhou jsem gravírovala. 

Letos jsme se účastnili jiné akce a to Lampionové slavnosti v Bečovské botanické zahradě. Tak jsem chtěla vyrobit něco nového a narazila jsem na tuto krásnou inspiraci, kterou následně můžete využívat doma jako hřejivou podzimní dekoraci :-)


CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Sklenici (velikost dle libosti)
  • Tavnou pistoli
  • Nasbírané listí
  • Barevný drátek
  • Svíčku


POSTUP

Připravíme si tavnou pistoli a list po listu lepíme na sklenici. Nelepte je až po okraj a nelepte je ani moc přes sebe, aby jimi světlo svíčky hezky prosvítalo.

Dle velikosti sklenice si zvolte i velikost svíčky. Pokud chcete použít čajovou a máte větší sklenici, můžete jí něčím vysypat (červenou čočkou, hlínou, korálky apod.), tím se svíčka zvedne. Já použila svíčku o velikosti zhruba 5cm a sklenici jsme použili asi od tatarky (schovávám všechny možný sklenice už bez etiket, tak si nejsem přesně jistá)

Pokud nemáte tavnou pistoli, tak je druhá možnost za použití lepidla Herkules, kdy je ale potřeba listy nejdříve vylisovat. Jakmile jsou listy vylisované, tak natřít sklenici, poskládat listy a opět přetřít lepidlem. Tato verze ale mnohem déle schne.

No a pak už jen připevníte drátek (nebo provázek) tak, aby se Vám pohodlně držela. Délku poutka zkoušejte průběžně i s rozpálenou svící, aby Vás nepálila ale jen zlehka příjemně hřála.

Doma jsem do sklenice vložila svíčku o velikosti 10cm s tím, že mi vydrží aspoň týden. Hahaha! Manžel jí zapomněl sfouknout, takže se roztekla ještě tu noc. ALE! Knot zůstal uprostřed a vosk se hezky rozlil po sklenici a vznikla parádní obnovená svíce :-)




No a ještě přidám pár fotek z akce, abyste viděli, jak krásně svítí :-)

Je opravdu parádní a jsem z ní nadšená. Kdybych měla zahradu, tak si jich vyrobíme mnohem víc. Stále připomíná podzim, i když mnozí z nás už plaší s Vánocemi a vánoční výzdobou :-D




Mně se tyto lucerničky líbí mnohem víc, než ty papírové lampiony a překvapilo mě, že jsme tam s takovou lucerničkou/lampičkou jediní. Tak se třeba příští rok někdo inspiruje a bude nás tam takových více :-)




Zdroj nápadu je z webu www.i-creative.cz :-)

1 komentář:

  1. Děkuji za krásný nápad ��. Určitě se necháme inspirovat, protože papírový lampion nás včera na akci pěkně pozlobil. Vendula

    OdpovědětVymazat