7. dubna 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - duben 2020

Dubnové číslo časopisu Tečka je naprosto skvělé! Redakce opravdu dělá co může a na Tečce je to znát, protože tohle je opravdu paráda a já jsem nadšená.

V tomto čísle Vás čekají vtipy, trpasličí hledačka, popletená pomlázka, labyrint a spojovačky, den země, z přírody o želvách, pokus s hlínou a výroba katapultu, dubánci, spy game, miničtení zprávy z pelíšku, tajemství oříšků, proč je tráva zelená?, souboj tužek, únikovka a tak dále.

Ta se opravdu povedla a takhle nadšeně jsem si snad ještě žádné číslo Tečky neprohlížela. Tak se na ni pojďme podívat blíže.



Titulka je naprosto perfektní! Už v minulém čísle, kde byla na titulce liška, jsem si říkala, že by vůbec nebylo špatné, kdyby u takových titulek tým Tečky zůstal. Tohle mi z celého čísla udělalo největší radost. Podle ého názoru kreslené titulky mezi ostatními časopisy splynou, ale tato Vás hned zaujme.


A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. HLEDAČKA

Hledačka, stejně jako hledání nesmyslů nebo rozdílů na obrázcích, Klaudinku moc baví. Navíc z trpaslíků udělala Šmouly a to jí bavilo ještě o kus víc :-D. V trpasličí zahraděě je potřeba najít všechny obrázky z obláčku.
 



2. POPLETENÁ POMLÁZKA

Pomlázkový obrázek je popletený. Pomíchalo se na něm, kdo co říká. Dokážete ke každé postavičce přiřadit správnou bublinu? Díky tomu vyluštíte tajenku a zjistíte, jak se jinak pletené pomlázce říká.




3. LABYRINT

Jako malá jsem tyto spojovačky milovala a luštila jsem je celé dny. Klaudinka je na to ještě malá, ale schovám ji je na později.  Vyluštila si ale labyrint. Labyrint jí problém nedělá v žádné obtížnosti, i když ji někdy přistihnu, jak podvádí :-D. Tady Vás čeká navíc ještě sbírání písmenek po cestě labyrintem a luštěněí křížovky.




4. DEN ZEMĚ 

Den země je 22. dubna. Na této dvoustraně se dozvíte například kolik je na Zemi světadílů a rozdělení jednotlivých zvířat. Světadíly jsou vytvořeny řeřichou, což je skvělý nápad! To musíme taky vyzkoušet. Zároveň si s dětmi procvičíte názvy jednotlivých zvířat. Moc krásná dvoustrana!




5. DUBÁNCI 

Kdo ještě nesledujete dubánčí Instagram, tak to napravte. Já u něj kolikrát až brečim smíchy, co s nimi dokáže autor vymyslet. Dubánky naprosto miluju a jsem moc ráda, že je pravidelně vídáme i v Tečce. Dokáží rozesmát i toho největšího bručouna :-). 




6. SPY GAME 

Spy game je taková špionská pátračka, kterou holkám vždycky tématicky "googlim" ať už třeba na Vánoce ale i Halloween apod. Tak jsem ráda za zpestření v podobě velikonoční spy game s dinosaury. To je kombinace přesně pro Klaudinku. Vypátrejte druhy dinosaurů a zjistěte, které vejce je to nejvzácnější.




7. SOUBOJ TUŽEK 

Dvojitá hra, která Vás zaujme už na první pohled. V první hře vybarvujete masožravou květinu podle hodů kostkou a vyhrává ten, kdo se dostane do cíle jako první. V druhé hře musíte co nejrychleji vyplnit tabulku věcmi, které vidíte kolem sebe. Až budete mít hotovo, řeknete MÁM TO!




8. ÚNIKOVKA

Únikovku už mám s Tečkou spojenou, jako průzkumníka Žárkovku s Puntíkem. Doufám, že budou pravidelné v každém čísle, protože se na nich vždycky sama vyřádím. Klaudinka je na ně ještě malá, tu to nebere ale já jsem šťastná. 

Tato únikovka je v meteorologickém ústavu, ze kterého musíte uniknout. Jméno Japonky mě fakt rozesmálo. Vžijte se do role japonky Ómami Tsunami a dostaňte se ven. Najděte všechny nápovědy do hodiny, ať stihnete další schůzku.

Nemusíte hrát na čas. To jen, pokud chcete zvednout adrenalin.




Časopisu Tečka! je časopis pro malé školáky ve věku 6+. Pravidelně se v něm setkáte s příběhy s porozuměním, luštěním, malováním a tvořením, záhadami a zajímavostmi, komixy, přírodou, únikovkou a spoustou dalších aktivit.

V trafice stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-). Můžete využít i sourozenecké předplatné s Puntíkem.
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat