3. dubna 2020

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - březen 2020

Březnová kuchtící krabice je zaměřena na mojí velmi oblíbenou surovinu, kterou opravdu miluju ze všech takových surovin nejvíc, a je to pohanková mouka. Pohanková mouka je moje láska především o Vánocích, když pečeme pohankové rohlíčky a celkově bych se ji mohla ujíst. Takže mi udělala velikou radost :-).




Březnová kuchtící krabice má název PYTLÍKUJEME.


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • Oboustranný list s informacemi
  • Nákupní seznam
  • Balení pohankové mouky
  • Dva krásné pytlíky ze záclon
  • 3 recepty


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály se skládají z průvodce kuchtící krabicí, informačního listu o pohankové mouce a nákupního seznamu. 

Dozvíte se místo čeho můžete použít pohankovou mouku, v čem je specifická a jakým způsobem si vyrobíte pohankovou mouku doma.

Musím říct, že v tomto případě je nešťastně zvoleno pozadí materiálů a písma. Přečíst se dá ale bez problémů, jen bílé písmo by vynikalo mnohem lépe.




POHANKOVÁ MOUKA

Pohanková mouka je nakoupena v bezobalovém obchodě a množství je 250g. Na obalu se vždy dočtete původ té konkrétní suroviny a také datum spotřeby.




3 RECEPTY

S březnovou krabicí si připravíte 3 naprosto delikatesní recepty! 

Tohle jsou opravdu samé vynikající dobroty a všechny tři recepty budeme určitěě chystat pravidelně, protože zachutnaly celé rodině. 

Připravíte si pohankové palačinky s mletým masem a špenátem, domácí cini minis a piškoty pro děti.




PYTLÍKY

Tyto pytlíky šije pani v důchodu, která se snaží recyklovat staré materiály. Jsou jemné a mně osobně se design moc líbí. Hned je zařadím k ostatním látkovým pytlíkům, které již máme.




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Celozrnné piškoty pro děti

Na piškoty jsme využili formičky na pištkoty od tescomy.

S těstem jsme měli trochu problémy. Zdálo se nám až moc hutné a husté, tak jsme přidali dvě lžíce mléka a hned se s ním pracovalo lépe.

Piškoty jsou měkké a je potřeba nezavírat je do boxů jinak Vám zplesnivý. Udržujte je v suchu někde v misce nebo na tácku. Vydrží přibližně 3 dny.




Domácí cini minis

Tohle je lidičky delikateska! Na domácí cini minis jsem měla spadeno už dlouho, ale znáte to, čas na ně nikdy nebyl. Tak jsem moc ráda, že jsou součástí kuchtící krabice a zvlášť hezky z pohankové mouky.

Těsto je náročnější k válení, protože je potřeba, aby placka byla co nejtenčí a pohankové těsto je docela křehké a nevděčné. Každopádně stojí to za to a musíte je vyzkoušet. 

Uuuuuáááááá, tohle je opravdu výborná věc!




Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem

Tyto palačinky jsem jedla v době, kdy jsem držela protikvasinkovou dietu, jen jsem nepoužívala vejce ani mléko .. pouze vodu a mouku. Tohle je tedy o kus chutnější varianta.

V tomto případě je lepší mít těsto silnější, aby se Vám lépe zamotávaly. Jsou křehké a snadno se můžou trhat. Chuťově ale naprostá paráda!

Zasytí celou rodinu a děti byly nadšené.




ZÁVĚREM

V tomto případě je škoda, že informační materiály nejsou úplně dobře čitelné. Krabice je jinak velmi povedená s výbornými recepty, které si zamilujete na první ochutnání. To Vám zaručuji :-).

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat