8. září 2021

MALUJEME: Fingerprint Activities - Poppy and Sam

Už to jsou téměř dva roky od mé recenze na "fingerprint activities" ze série zvířat a pod vodou, na kterou můžete mrknout ZDE. A celé ty dva roky byly pravidelně využívané, než je holky před pár týdny dodělaly úplně. Je důležité udržovat plastovou krytku přes podušky, aby nevyschly.

Je to vděčná aktivita, se kterou se nemusíte nijak připravovat. Stačí jen k ruce dítka přiložit vlhký hadřík nebo vlhčený ubrousek, kterým si budou prsty průběžně od barev otírat a zábava na marodné dny či dlouhé zimní večery je připravena naprosto bez práce.

Ráda bych vám proto, v rámci placené spolupráce s eshopem Booksforjoy.cz, detailněji představila další ze série a to zážitky Poppy a Sama. Tak se na ně pojďme detailněji podívat :-).



ÚVODNÍ TIPY PRO PRÁCI S KNIHOU

V úvodu se dozvíte, jakým způsobem s knihou pracovat. Takové ty základy, jako například otírat prsty před použitím jiné barvy, aby se nemíchaly. Z těch podušek to jde docela vyčistit, když se dítko přehmátne, ale nemělo by to být pravidlem. Zbytečně se tím otírá barva. Dále abyste zkoušeli využívat různé prsty pro různé velikosti a tvary. Následně je potřeba chvíli počkat, než barva zaschne a m§žete začít s dokreslováním pastelkami :-).

 



CO VÁS ČEKÁ V TOMTO DÍLE

Blíží se podzim, dokreslování zralých červeným jablíček je proto víc než trefné. Na každé straně je uveden příklad, abyste věděli, jakými kroky postupovat. Rodiče proto mohou z povzdálí pouze sledovat a nechat dítko tvořit samostatně.


 

Do potůčku můžete domalovat rybky. Opět vidíte krok za krokem, jakým způsobem rybky vytvořit.


 

Následují kuřátka, květiny, stromy ve všech ročních obdobích a také ovečky, kterým vyplníte otisky prstíků jejich vlnu.


 

Na pole domalujete stromy. Můžete namalovat kulatou korunu nebo korunu do špičky. Kmen doplníte po zaschnutí hnědou pastelkou.


 

Dostáváme se k pečení. Domalujte barevné muffinky, sušenky či cupcakes. Pastelkami je po zaschnutí hezky dozdobíte :-).


 

Na dalších stranách vás čeká malování kačerů, spadaných listů, hvězd na noční obloze i pavoučků na pavučině. Také hřebínků na hlavě slepiček a celých králíků.



Následují sněhové vločky, pára nad lokomotivou, křídla motýlů, malá prasátka, knoflíky sněhuláků, ptáci kolem strašáka na poli i barvy duhy.



Dýně i salát, rajčata i tuřín, sovy, klubíčka pro kočky, žáby v rybníku, skvrny na krávách ..



Růže v záhoncích, dečky na ponících, slepice ve svých výbězích, mravence i žluté květiny na polích a psí stopy, při natírání boudy.



Ptáčci na stromech, okvětní lístky dalších květin, myšky i krtci, růžová prasátka i načechrané ovečky.

 

 

A na posledních stranách netopýři, květiny v květináčích, traktory, planety a včelky.



PODUŠKY S BARVAMI

Na umývání rukou je lepší hrubší hadřík. Barvy jdou z prstů dolu sice dobře ale přijdou mi mastnější, tak je potřeba trochu přitlačit. Po jednom doteku udělá dítko zhruba 4-5 otisků. Není potřeba tlačit jako u jiných razítek ale stačí jemně prstík přiložit. Barvy jsou krásně syté.





ZÁVĚREM

Kromě zvířat, podmořského světa nebo Poppy a Sama mrkněte i na další fingerprint knihy. Jsou tak vděčné a i na delších cestách je můžete využít. Děti baví neustále a blíží se Vánoce, tak se vám bude určitě hodit i vánoční verze.

Fingerprint knížky jsou snad jedním z nejlepších objevů, které jsem díky eshopu Booksforjoy.cz objevila. Výběr máte pro kluky i holky. Nepřehlédněte tedy dinosaury ani jednorožce. Doporučují se dětem od 3 let, ale já bych je pod dozorem viděla už u mladších.

Veškeré dostupné fingerprint activities najdete přímo ZDE.

 

Cena: od 230Kč



Žádné komentáře:

Okomentovat