5. dubna 2022

HRAJEME SI: Kinetic Sand - Truhla Archeologa

Kinetic Sand u nás vládne ve velkém. To vám píšu pravidelně a stále to platí. Když si prokliknete štítek "kinetický písek", najdete recenze sad které už nějakou dobu máme a se kterými jsme stále moc spokojení. Je to věc, ke které se můžeme neustále vracet bez ohledu na to, jak dlouho ji máme. 

Velkou výhodou je, že vypadá stále jako nový a dítě z hraní s pískem jen tak nevyroste. Baví všechny naše holky, i když k němu Olivku moc ještě nepouštíme - to máme v plánu časem, protože bych ho ráda dopřála i dětem v babyclubu.

Kromě sady pískového hradu nebo stavby máme také sadu s ukrytým pokladem a dnes bych vám ráda, ve spolupráci s eshopem 4kids.cz, představila malou truhlu Archeologa, která ukryvá pozůstatky dinosaura. Tak se na ni pojďme detailněji podívat :-).

 

 

OBSAH TRUHLY ARCHEOLOGA

  • Černý kinetický písek (170g)
  • Fosilie dinosaura
  • Lopatka/Páčidlo

 

TRUHLA ARCHEOLOGA

Ve spodní části truhly najdete lopatku, která je zároveň i páčidlem a tím se pokusíte truhlu opatrně otevřít. Opět skvělý nápad na netradiční otevírání, ke kterému děti musí najít potřebný nástroj. To se mi na sadách od Kinetic Sand moc líbí, že má přidanou hodnotu v přemýšlení a logickém uvažování dětí.



 

Truhla je menší, spíše cestovní. Vejde se do každého batůžku. Pokud si děti s kinetickým pískem hrají rády, je dobrá třeba na prázdniny nebo víkendy u babičky.



 

Takto vypadají všechny komponenty po rozbalení. Fosilie dinosaura jsou zahrabány do písku a dítě je může buď vykopávat přímo v truhle anebo si písek přemístí na stůl a vykope ve větším prostoru.


 

NÁVOD A INFORMACE

Tento pevný kartonový papír je poskládaný kolem dokola celé truhly. Dočtete se v něm jakým způsobem truhlu otevřít a že se v ní mohou nacházet tři různé druhy dinosaurů i malé překvapení. Dále se dočtete jakým způsobem jednotlivé dinosaury, dle toho, jakého bude vaše truhla obsahovat, poskládáte a jak bude složený vypadat.




 

FOSÍLIE DINOSAURA T-REXE

V naší truhle se nacházel T-Rex a jeho fosílie se skládá z pěti částí. Nejedná se o klasický pevný plast ale celkově je gumovější, ohebnější. S návodem ho děti jednoduše poskládají.



 

Má ohebnou hlavu a velikostí je akorát do dětské malé ruky.

 

 

Pro srovnání velikosti lopaty/páčidla ještě takto u sebe.


 

ČERNÝ KINETICKÝ PÍSEK

Tím, že holky donedávna znaly kinetický písek pouze v klasické pískové barvě je u poslední sady velmi nadchla zlatá třpytivá a tentokrát je překvapil černý písek, který má naprosto stejné vlastnosti jako každý jiný kinetický písek od Kinetic Sand, jen je černý.  


 

Stále ho můžete tvarovat, koulet, krájet nebo jen nechat relaxačně protékat mezi prsty. Je to chytlavá aktivita i pro rodiče. Člověk až úplně zapomíná na ty obyčejné chvíle hrabání v písku (ať už v jakémkoliv) a přitom je to tak uklidňující a odpočinkové.

 


 

ZÁVĚREM

My už jedeme na vlně, že kinetického písku není nikdy dost a ráda bych ho pořídila i dětem do babyclubu, kde by ho využívaly na obřím tácu "tuff tray", který už od nás taky určitě můžete znát. Ať už čistě kinetický písek nebo různé sady jsou multifuknční záležitostí a faktazie nezná meze.

Minimálně všem doporučuji koupit nějakou menší sadu ať už truhlu s pokladem nebo tuto truhlu archeologa, aby si ho děti vyzkoušely, aby ho rodiče porovnali s pískem v pískovišti apod. Sami pak zjistíte, jak je to chytlavá věc a pořídíte dětem i něco většího :-).

Pokud vás truhla archeologa zaujala a chtěli byste ji pořídit, najdete ji na eshopu 4kids.cz přímo ZDE a pokud vás zajímá, co dalšího na eshopu od Kinetic Sand najdete, neváhejte se prokliknout a omrknout další produkty.


Cena: 169Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat