19. dubna 2022

ZA VÝLETEM/HRAJEME SI: Bingo na cesty - Postřehovka do vlaku či auta

Kvído slaví svátek a kromě parádních novinek, které si můžete po celý duben (společně s ostatními produkty Kvída) zakoupit na eshopu Albi.cz s parádní slevou, se také po celý duben můžete zapojit do různých druhů soutěží, které najdete s dalšími informacemi na stránkách Kvídovo oslav

Začíná čas výletů a procházek do přírody a proto bych vám v dnešní recenzi ráda představila novinku z edice Kvído, která se jmenuje Bingo na cesty. Kromě praktické kovové krabičky, která se vám vejde doslova do kapsy, obsahuje také voděodolné kartičky, kdyby vás náhodou cestou překvapil déšť anebo kdyby vám spadly třeba do potůčku.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat :-).

 

 

 

PRAKTICKÁ KRABIČKA

Praktická kovová krabička, která se vejde do každého batůžku a prakticky i do kapsy. Odolná, bytelná, ideální na cesty. Je se dětem hůře otevírá, tak je při otevírání potřeba pomoci dospělé osoby.


 

OBSAH CESTOVNÍ HRY

  • Pravidla
  • 4 malé karabiny
  • 6 větších karet
  • 72 kartiček s obrázky


 

BROŽURKA S INFORMACEMI

V brožurce se dočtete, jaký má hra cíl, jakým způsobem celou hru připravit, jaký je průběh hry, pravidla hlášení dle konkrétního obrázku, konec hry a další herní varianty.




 

KARABINKY

Hra je až pro 4 osoby a tak obsahuje celkem 4 malé karabinky, na které si zavěsíte základní kartu a následně se snažíte co nejrychleji nasbírat vše, co na základní kartě je. Manipuluje se s nimi dobře, jen se při zavírání lehce zasekávají ale není to nic, co by vyloženě manipulaci vadilo.



 

ZÁKLADNÍ KARTY

Základních hracích karet je celkem 6. Jsou očíslované a každá z nich je úplně jiná. Můžete si je zkoušet odehrát postupně všechny - což vám jednotlivé číslování pomůže v přehledu, které karty máte již odehrané anebo si je jednoduše prostřídat s ostatními hráči.



 

MALÉ KARTIČKY

Kartičky obsahují předměty, které můžete snadno potkat, když cestujete dopravními prostředky. Někdy je potřeba vycestovat dál ale jindy stačí obyčejná jízda po městě. Je jich celkem 72 a z druhé strany mají napsaný název konkrétního objektu.


 

Najdete na nich jiné dopravní prostředky, zvířata, lidi, přírodu, věci a mnoho dalšího. Jsou to jednoduché objekty, kolem kterých třeba i denně jezdíte, jen je přehlížíte. Stačí se začít zase víc rozhlížet kolem sebe a uvidíte, co vše najdete.


 

PŘÍKLAD JEDNÉ Z KARET

Pokud se zrovna nechystáte nikam na výlet nebo jste nemocní, můžete si hru vyzkoušet na způsob hry "Lotto". Vyberete si jednu hlavní kartičku a dítko mezi ostatními malými hledá vše, co obsahuje ta konkrétní hlavní. Snaží se objekty pojmenovat a přiložit.



 

PŘÍPRAVA HRY

Rozdáte mezi hráče základní kartu s karabinou, kterou si každý připevní na batoh či poutko u kalhot, ale předtím je potřeba si zapamatovat co nejvíce obrázků, abyste se nemuseli zdržovat neustálým koukáním na kartu anebo abyste náhodou něco z vaší karty nepřehlídli. Pokud si nevíte s nějakým obrázkem rady, poraďte se s ostatními, ať víte, co přesně hledat.

 

HOTOVÉ BINGO

Takto vypadá hotové vyplněné bingo kompletně na karabince. Tím, že jsou karty voděodolné a pevné, dobře se na karabinu nasazují a to jak ta velká karta, tak i ty malé.



 

ZÁVĚREM

Geniální nápad s voděodolnými kartami a karabinkou, kterou si děti mohou připnout někam k ruce a nemusí nic neustále držet. Jen škoda, že je to pouze pro 4 hráče. Osobně bych to viděla alespoň na šest, ale není problém se domluvit a pracovat v týmu po dvojicích nebo trojicích - to pak obsáhne i více dětí.

Hra je určena dětem od 4 let a přijde mi dokonale vymyšlená i pro školky, pionýrskou skupinu či dětské tábory, kde by se mohla perfektně ujmout. Já se pro ni nadchla a věřím, že bude pravidelnou součástí naších cest a hlavně, že se naše cesty stanou snesitelnějšími - přeci jen tři děti v autě, to není žádná sranda .. hahaha.

Pokud vás Bingo na cesty z edice Kvído zaujalo a chtěli byste ho pořídit, najdete ho na eshopu Albi.cz přímo ZDE aktuálně s krásnou slevou.


Cena: 186Kč (původně 249Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat