21. dubna 2022

ZA VÝLETEM/HRAJEME SI: Poznávačka přírody - Zvířata a rostliny

Nedávno jsem vám psala, že Kvído slaví svátek a kromě parádních novinek, které si můžete po celý duben (společně s ostatními produkty Kvída) zakoupit na eshopu Albi.cz s parádní slevou, se také po celý duben můžete zapojit do různých druhů soutěží, které najdete s dalšími informacemi na stránkách Kvídovo oslav

U mě na blogu jste si před pár dny mohli přečíst recenzi na novinku z edice Kvído, kterou je skvělé Bingo na cesty v podobě postřehovky do vlaku či auta ale rozhodně se dá hezky využít i pokud jdete dlouhou procházkou ze školy/školky. Dnes bych vám ráda představila další novinku a tou je Poznávačka přírody. Ta obsahuje také voděodolné pevné kartičky s karabinkami a je zaměřena na nejběžnější zvířata a rostliny kolem nás.

Tak se na ni pojďme podívat blíž :-).

 


OBSAH CESTOVNÍ HRY
  • Pravidla
  • 4 malé karabiny
  • 50 ilustrovaných karet


BROŽURKA S INFORMACEMI

V brožurce se dočtete jakými způsoby můžete s poznávačkou přírody pracovat. Jak si zahrát poznávačku reálných zvířat a stromů, poznávačku zvířat a rostlin z karet, hledačku a paměťovku nebo poznávačku se šifrou pro větší i menší děti.




KARABINKY

Hra obsahuje celkem 4 malé karabinky, na které můžete rozvěsit karty dle barev nebo dle vaší libosti co se zrovna chcete v tu chvíli učit a na co se chcete zaměřit. Může se zapojit několik hráčů nebo karabinky rozdělíte do menších skupinek dětí. Manipuluje se s nimi dobře, jen se při zavírání lehce zasekávají ale není to nic, co by vyloženě manipulaci vadilo.
 

 

ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ KARET

Karty jsou rozděleny vždy po deseti celkem do pěti barevně odlišených skupin - ptáci, menší zvířata, stromy, větší zvířata a rostliny.



KARTY PTÁCI

V těchto kartách najdete například ledňáčka říčního, strakapouda velkého, čápa bílého, káně lesní či straku obecnou a dočtete se o nich základní informace jako například čím se živí, kde hnízdí nebo odkud pochází.



 

KARTY KVĚTINY

Mezi květinami najdete například šťavel kyselý, jitrocel kopinatý, jetel luční, kopretinu bílou či blatouch bahenní a dozvíte se o nich jak vypadají, jaké mají vlastnosti a kde se třeba i nachází.



 

KARTY VĚTŠÍ ZVÍŘATA

Větší zvířata, která v této hře najdete, jsou například jezevec lesní, bobr evropský, jelen lesní, lasice kolčava nebo například prase divoké. Dočtete se o nich čím se živí, kde se ukrývají i kde je můžete potkat.



 

KARTY MENŠÍ ZVÍŘATA

Do menších zvířat se řadí například užovka obojková, zmije obecná, mlok skvrnitý, skokan zelený nebo netopýr ušatý. Dočtete se o nich čím se živí, kde žijí i třeba odkud pochází. Taková ještěrka zelená je největší českou ještěrkou a je navíc chráněná.



 

KARTY STROMY

Do poslední kategorie, kterou jsou stromy se řadí například javor mléč, smrk ztepilý, lípa malolistá, buk lesní nebo modřín opadavý. Dozvíte se jakými způsoby se v ročním období mění, jaké mají šišky a jak jsou třeba odolné.



 

KARTY ZAVĚŠENÉ NA KARABINCE

Tím, že jsou odolné, můžete je mít neustále po ruce na procházce v přírodě ale i ve městě. Na karabince vypadají skvěle a já jsem z toho nápadu od první chvíle nadšená :-).



ZÁVĚREM

Co vám budu povídat, nadšení je už od Bingo postřehovky pořád velké a těším se, až se s nimi vyřádíme pořádně venku. Zatím počasí moc neslouží, ale už jsme je měli cestou lesem ze školy/školky po ruce a moc se mi líbí celý koncept - jak uložení na karabině, tak i voděodolnost a plechová krabička je třešničkou na dortu toho všeho. 

I tato hra je určena dětem od 4 let ale přijde mi dokonale vymyšlená i pro školky, pionýrskou skupinu či dětské tábory, kde by se mohla perfektně ujmout na různých procházkách kolem táborů nebo na odpoledním hraní v parku apod.

Pokud vás tato novinka z edice Kvído s názvem Poznávačka přírody zaujala a chtěli byste ji pořídit, najdete ji samozřejmě na eshopu Albi.cz přímo ZDE.

 

Cena: 186Kč (původně 249Kč) 


Žádné komentáře:

Okomentovat