28. března 2023

HRAJEME SI: Playfoam PALS kámoši - přátelé z divočiny 1. série

Ve spolupráci s PEXI vám mohu detailněji představit skvělou edici PLAYFOAM PALS což je patentovaná kreativní kuličková modelovací hmota, která v sobě ukrývá překvapení v podobě přátel z divočiny - tedy zvířátek, které mohou děti sbírat a vzájemně mezi sebou vyměňovat, aby nasbíraly celou edici. Pokud se poštěstí, narazíte také na zlaté figurky.

V této recenzi se detailněji podíváme na kreativní modelínu jako takovou, popíšeme si její schopnosti, funkci, výhody a získáte inspiraci na různé způsoby hraní. Také uvidíte podrobněji jak vypadají zvířátka a věřím, že vás hmota nadchne tak, jako nás.

Pohodlně se usaďte a přeji příjemné čtení :-).

 

 

 

O PLAYFOAM PALS

Playfoam je patentovaná kuličková kreativní hmota, která nelepí, nešpiní, nemastí ruce ani nábytek a hlavně taky NEVYSYCHÁ. V sérii PALS se navíc schovávají figurky zvířátek, kterým můžete různě měnit tělo i hlavu s ostatními, takže vám vzniknou bláznivé kombinac. Přátel z divočiny je celkem 12, tak se je můžete pokusit nasbírat všechny. Případně dát tip kamarádům v okolí a měnit je mezi sebou, abyste měli co nejpestřejší sbírku.

Serie PALS vypadá jako vajíčko. Je tedy ideálním dárkem na Velikonoce, ale udělá radost také na Den dětí, k svátku nebo jako drobnost pro radost, za statečnost, při nemoci atd. 

Je vhodná pro děti od 3 let a zabaví se i děti na prvním stupni základní školy. Pro sourozenecké hraní jako dělaná. Naše holky si s ní hrají jednotlivě, ale také všechny tři společně. Každá jinak a přesto efektivně a se zápalem. 


 

BROŽURKA

Malinká brožurka se ukrývá ve spodní části každého "vajíčka".


 

Dočtete se v ní jména všech 12 kamarádů a můžete si odškrtnout, které máte. Také se v brožurce dočtete, že můžete měnit hlavy s tělíčky a tak vytvářet bláznivé kombinace.


 

PRAKTICKÉ BALENÍ

Playfoam PALS mají díky plastovému vajíčku praktické balení, do kterého hmotu vrátíte zpátky a můžete ji v ní uchovávat dokud se neznehodnotí takovým způsobem, že už s ní nebude možné pracovat - ale tím, že nevyschne, vydrží opravdu velmi dlouho.

V tomto balení ji můžete jednoduše sebou vzít kamkoliv chcete. Hmotu je tam lepší více natlačit silou, ale drží. Jinak byste na ni museli mít uzavíratelný boxík, ve kterém uchováváme například playfoam z jiné sady.

Tohle balení je velkou výhodou.


 

DETAILY JEDNOTLIVÝCH BAREV

V jednom vajíčku je opravdu velké množství hmoty, což se možná na první pohled nezdá, ale ve srovnání s jinou sadou je to opravdu dostačující a holky s nimi vymýšlí různé kreace, u kterých jsem zatím neměla pocit, že by bylo potřeba víc hmoty.


 

Už si nepamatujeme ve které barvě bylo přesně které zvířátko, tak jen takhle pro představu. Kreativní hmoty je opravdu hromada na ty dětské ručičky.







 

PŘEKVAPENÍ UVNITŘ

Každé zvířátko je vždy zabaleno v sáčku. Takže když rozbalíte vajíčko, tak hned nahmatáte sáček s hračkou a také hned vidíte jeho barvu. Na nás se štěstí usmálo hned dvakrát a máme tak dva zlaté přátele z divočiny - ve zlaté podobě je každý druh, takže můžete nasbírat i celkem 12 zlatých jednotlivců.


 

Zvířátka jsou velikostně akorát do dětské ručky a k mému překvapení vypadají všechny hezky - neočekávejte vzhled podle reality, protože narazíte na zeleného klokana či růžového slona, ale nejsou to nějaké "šílenosti" a holky si je zamilovaly hned. 

Navíc tím, že jim budete měnit tělíčka, budou o to šílenější a přece která zvířátka by žila ve světě plném bublinkové modelíny, jenom tahle :-). 

V tomto případě frčí fantazie především naší Sofinky na plné obrátky a já si asi zrovna u ní nejvíce užívám pozorování hry a vymýšlení různých příběhů. Klaudinka spíš zkouší stavby, písmena i slova a Olivka jde senzorickou cestou, takže hlavně mne, kroutí, válí a schovává zvířátka.


 

Tady je naše hlavní šestice ve své plné kráse. Máme žirafku, polárního medvěda, klokana, lva, slona a zlatý je tygr, který přes svou kompletně zlatou barvu nejde moc poznat, protože má jinak pruhy, ale brožurka napověděla.


 

A takto vypadá hromádka, kdy holky rozeberou veškeé figurky a začnou vytvářet bláznivé kreace a nové druhy zvířat ze života v bublinách. Pokud figurky rozebíráte poprvé, zkuste to nejdříve VY rodiče, aby se to povolilo a nedošlo k poškození. Následně je už můžou rozebírat děti, případně si řeknou o vaši pomoc.


 

PLAYFOAM POD DROBNOHLEDEM

Kuličkovou hmotu v podobě modelíny můžete válet, tvarovat, trhat, škubat, koulet .. jak vám to přijde pod ruku, jak se vám bude chtít. Prozkoumejte sami, co dokáže, jak se táhne, jak se k sobě vzájemně kuličky lepí, jak drží.


 

Můžete udělat hromadu kuliček a zvířátka se mohou mezi sebou koulovat. Můžete postavit sněhuláka, rampouch nebo horu. Cokoliv vás napadne. Nechte se hmotou vést.


 

Kuličky se lepí k sobě ale nelepí se k ničemu jinému. Můžete pozorovat, jak se od sebe táhnou ale k vaším rukám se nepřilepí. Mohou zanechávat na stole barevnou stopu, ale nic, co by se nedalo setřít hadříkem. Nezůstává po ní nepořádek jako po kinetickém písku či běžné modelíně. Což je velkou výhodou.

Co se týká smíchání barev. Jednotlivé barvy do sebe neproniknou, jak se to stane u klasické modelíny, takže pokud je nesmícháte pečlivě, dají se dobře oddělit. Cíleně, pokud z toho nechcete mít duhovou kouli, bych dítko nenechala barvy míchat. Ale pokud by se tak stalo, dají se zase zpátky oddělit - i to už mám vyzkoušené. 

Naše holky nikdy nic naštěstí nemíchaly, ale děti v babyclubu jsou nevyzpytatelné a někdy víc, než bych sama čekala. Každopádně mě to pořád baví, i to jejich míchání, protože to mají vždy pro myšlené a procítěné :-).


 

STŘÍPKY Z NAŠEHO HRANÍ

Holky nejdříve měly barvy rozdělené po dvou dle vlastní volby, ale nakonec si každá brala jak chtěla a potřebovala. Nehádají se u toho a i když si hrají vedle sebe, každá z nich má svůj svět a někdy i vzájemně zvířátka chodí na návštěvu :-).


 

Tříletá Olivka v hlavní roli s jejím promačkáváním, plackováním a schováváním zvířátka :-). 

 






 

Placka se dá vytvořit opravdu veliká a stejně tak se dá tvořit i do různých tvarů, které s menšími dětmi můžete i tímto způsobem procvičovat.


 

Baví ji playfoam hmotu také jenom trhat a prozkoumávat, jak se natahuje.


 

A pak už se inspirovala staršíma ségrama, kdy stavěly velké věže na jejichž vrcholku byly zvířátka - někdy jen hlavy a někdy i celá :-D. To je ale zase trénink rovnováhy tak, aby byla věž stabilní, aby držela celé zvíře nebo aby se případně hlava dostatečn zabořila.



 

A pozor! Ani zde nepřijde nazmar hra "Země je láva!", takže lvíček musel skákat z jednoho kousku playfoam hmoty na další až do bezpečí. To je to Sofinčino fantazírování, kdy máme lávu neustále všude, div ne venku :-D.


 

Klaudinka se pustila do jiného tvoření a po vysvobození žirafky ze zajetí začala hmotu válet.


 

Nejdříve vytvořila písmena dle toho, co jí napadlo a postupně začala tvořit i celá jména spolužáků ze třídy. Takže pár hodin hry uteklo ani nevíme jak. Ještě, že jich ve třídě neni třicet :-D.


 

Samozřejmě nezapomněla ani na sebe.


 

Následně přišla na řadu čísla, která se také dají tvarovat a můžete si je s menšímidětmi procvičovat.


 

Hmota lepí, když ji hodně přimáčknete, takže si můžete vyrábět i zobáky nebo mrkev místo nosu, jako má sněhulák. Je bezpečná, netoxická a nijak nezapáchá.


 

Rampouchy a věže holky baví ze všeho nejvíce. Zkoušely i jak vysoká a tenká vydrží nejdéle. Následně je zaplácávaly do stolu anebo z nich vznikly barevné vláčky pro zvířátka.



 

Do vláčků roztřídila zvířátka podle barev víceméně a zlatí "bludišťáci" zůstali na fialovém, který by jinak zůstal neobsazen.


 

ZÁVĚREM

Doufám, že vás kuličková patentovaná hmota playfoam PALS zaujala a inspirujete se nejen pro Velikonoční nadílku, ale třeba i ke Dni dětí nebo jen tak pro radost.

Pokud byste se rozhodli PLAYFOAM PALS pořídit, můžete využít do 31.3 2023 akci 2+1 ZDARMA zde https://bit.ly/3TrH1P6 a pokud by vás zaujal třeba WORKSHOP SET, můžete využít slevový kód PALS20, který platí do 31.3 2023 zde https://bit.ly/3Z18J6o.

Pro nás je playfoam skvělým objevem a i když jsem si myslela, že mám o všem skvělý přehled, tahle hmota nám nějakým způsobem unikala ale už máme spadeno na další série překvapení, protože přeci jen je to pro holky zajímavější, než kdyby šlo čistě o vajíčko bez zvířátka uvnitř :-).

  

Žádné komentáře:

Okomentovat