14. března 2023

MALUJEME: Fingerprint activities - Unicorns and fairies

Fingerprint activities jsou z mého pohledu ty nejvděčnější pracovní/kreslící/tvořící knížky na světě. My jich máme už pěknou sbírku a i přes to, že nám u některých vyschly barvičky, neznamená to, že je nevyplníme co nejvíce to jde. Případně se dají použít jiné razítkovací polštářky, které se dají koupit i přímo v sadě

Naším životem proplouvají už víc jak 3 roky - zpětně se na ně můžete podívat v tomto prokliku a protože jsou velmi oblíbené, nesměly chybět ani k loňským Vánocům. Tyto jsem vybrala pro Sofinku, samozřejmě, protože ta stále frčí na vlně jednorožců a fantazie.

Tak se na ně pojďme podívat blíž :-).



ÚVODNÍ TIPY PRO PRÁCI S KNIHOU

Vůbec nevadí, že máte knihu nebo spíš tvořící sešit úplně poprvé a nevíte jak přesně s ním pracovat. To vše se totiž dočtete v úvodu a jestliže neumíte anglicky, určitě vše pochopíte z obrázků. Využijte ale té angličtiny k doplnění slovní zásoby :-).



CO VÁS ČEKÁ V TOMTO DÍLE

Jako první budete mít za úkol dokreslit víle šaty a dokončit jí korunku. Na šatech si zkusíte puntíky dle vlastní fantazie i barev. Máte v nich doslova volnou ruku. Následující úkoly už budou více řízené, jako například jednorožec níže, kde už dítě tvoří řady z jedné barvy.


 

Dále vílám vytvoříte maličké sukénky, rozsvítíte světla na lustrech a nakreslíte spoustu veverek a zajíců v lese - zde máte i návod, jakým způsobem je vytvořit.


 

Na dalších stranách vás čekají vlčí máky s dalšími květinami, mezi kterými běhá jednorožec a navrhnete spoustu krásných diadémů na prodej do obchůdku.


 

Natisknete lístečky pro luční kvítí, spoustu běžících jednorožců, světýlka na Vánoční stromeček i hlavy jednorožců ve stájích.


 

Královna víl má kočár, který táhnou motýli, těm je potřeba dotisknout barevná křídla. Dále dotisknete barevné kloboučky houbovým domečkům i malé houbičky, ke kterým nezapomeňte přidat i víly. A nesmí chybět ani překrásně duhové stromy.


 

Dostaneme se také na letní piknik, který je plný dobrého jídla. Naučíte se natisknout muffiny, pizzu i kopečky zmrzliny. Vytvoříte také nádherné barevné housenky, na kterých se vozí skřítkové. Na dalších stranách nazdobíte dortíky a barevný roh jednorožce i spící víly na květinách, křídla jednorožců nebo vílí šaty.


 

Víly mají také své mazlíčky, se kterými chodí ven - jsou to berušky, které je potřeba domalovat ke každé víle a to včetně puntíků. Další víly létají s motýli, které také dle návodu natisknete. Zvládne to úplně každý. A aby jednorožci byli čistí, je potřeba je pořádně vykoupat a proto dokreslíte také spoustu mýdlových bublinek. Zahrajete si dokonce i na kadeřníka a vytvoříte duhové vlasy různých tvarů a jelikož víly rády koulí sněhuláky, pomůžete i s nimi. V neposlední řadě rozsvítíte oblohu zářícími hvězdami.


 

Některé víly žijí ve stromech a pečují o jablíčka, která na všechny stromy natisknete. Jednorožci také plavou se svými kamarády rybkami, tak ať jich mají co nejvíce. Dotiskněte také pořádnou úrodu jahod, aŤ mají maličcí človíčci co jíst. Vytvoříte také duhu hezky podle návodu se zvolenými barvami, ať mají jednorožci po čem skákat. Víly dokonce řídí šneky, tak jim nazdobte ulity barevnými puntíky. A poslední strany jsou zaměřeny na padající listí, žaludy a jednorožce kolem hradu.


 

POLŠTÁŘKY S BARVAMI

Nemusíte na ně nijak zvlášť tlačit. Otisknout se jednoduše, ale barvy jsou mastnější, takže sice mějte po ruce vlhčený ubrousek na takové to rychlé utření, ale lepší bude spíš střídat prsty kompletně. Měly by jít vyprat. Z rukou jdou mýdlem, obyčejn voda nestačí. Takže si myslím, že půjdou i vyprat z oblečení.

Barvy jsou krásně syté a na jeden otisk uděláte několik puntíků. Nemusíte pro každý další puntík namáčet znovu do barvy. Vydrží neskutečně dlouho, pokud je znovu zavíráte a kontrolujete, jestli jsou opravdu správně zavřené.

Věřím ale, že i kdyby vyschly, daly by se zase oživit nějakým způsobem. Já bych je asi dala přímo nad páru, nebo bych je měla v koupelně, když bych se koupala :-D. Asi bych je přímo nenamáčela nebo do nich nic nekapala, jak jsou mastnější.





ZÁVĚREM

To je vše z nádherného světa jednorožců a víl, který je plný duhy a barev :-).

Fingerprint knížky jsou opravdu tím nejlepším objevem, které jsem díky eshopu Booksforjoy.cz mohla vyzkoušet. Výběr máte pro kluky i holky a dokonce jsou různě tématické jako například Velikonoce, Vánoce apod. Svoje téma si v nich najde opravdu každý. Zabaví se děti ve věku 3 let ale zabaví se i starší děti na prvním stupni základní školy.

Veškeré dostupné fingerprint activities najdete přímo ZDE.

 

Cena: od 230Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat