16. března 2023

MALUJEME: Rubber Stamp Activities - Animals

Rubber Stamp Activities jsou dalším typem z řady Fingeprint Activities, jen v tomto případě používáte více razítka, ze kterých tvoříte zvířátka a zároveň se učíte kombinovat různé tvary, ze kterých můžete i samy vymýšlet nová zvířata. 

My už doma máme jinou verzi tohoto pracovního sešitu s Poppy a Samem, ale tento jsem chtěla pro Klaudinku, která miluje lišky a procvičování jemn motoriky není na škodu ani v jejím věku. Proto je dostala k loňským Vánocům.

Tak se na tuto verzi pojďme podívat detailněji :-).

 


ÚVODNÍ TIPY PRO PRÁCI S RAZÍTKY

I zde se dozvíte, jakým způsobem pracovat s knihou, nebo spíše přímo s razítky. Na jedno namočení do barvy uděláte několik otisků. Barvy jsou mastné, chce to tedy razítka otírat něčím, co je odmastí. Voda na to nestačí, ta barvu víceméně rozmaže. A suchý ubrousek ji setře jen částečně. Určitě pak vyčkejte, než barva zaschne. Následně můžete obrázek domalovat pastelkami.


 

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT TENTOKRÁT

Nejdříve začnete natiskávat chameleony, lezoucí po květinách, kterým dotisknete listy. Jednoho krokodýla potisknete čtverci a druhého lístečky. Následující strana je s podrobným návodem na medvědy a surikaty. Vytvoříte také pestrobarevné papoušky a strom plný listí.


 

Následující strany jsou plné ledňáčků i hladových koz na polích, na kterých využijete nejvíce lístečkové razítko. Na tělo kozy ještě navíc upotřebíte čtverec ale klidně bych ji udělala i kulatou :-D.


 

Natisknete také spoustu koček lovící myši. Myš se skládá pouze ze slzičky ale na kočku budete potřebovat více tvarů. Můžete ji změnit hlavu do trojúhelníku.


 

Naučíte se také mořské koníky různých barev a pelikánům vytvoříte barevné zobáky. Ke žralokům přidáte mnoho bublin, dotisknete malé rybky a co by to bylo za žraloky, kdyby neměly zuby. Naučíte se natisknout žábu i vydru a nesmí chybět ani různorodí hroši.


 

Seznámíte se i s kudlankou nábožnou, kterou se naučíte natisknout a hned na následující straně nakrmíte žirafy hromadou listů.


 

Na led a kry dotisknete kapičkovým razítkem kolonii tuleňů a opicím dotisknete vtipné nebo třeba i naštvané obličeje. Další návod se týká raka, který leze po písečné pláži a také papušků, kteří se houpají na bidýlku. Hadům dotisknete slzičkou hlavy a domalujete jazyky.


 

Leopardovi chybí mnoho puntíků, v jeskyni je potřeba přidat mnohem více spících netopýrů a stejně tak na liánách dotisknout partu lezoucích lenochodů. Také si pohrajete s pejsky, které nejen natisknete ale také jim vytvoříte hromadu míčů. Navštívíte bobry, stavějící svá obydlí, a cestou potkáte malé želvy mlsající listy.


 

Přejdete na dvorek za slepičkami, dokončíte sovy na větvích a naučíte se podle návodu spoustu prasátek válejících se v blátě. Zvířat je opravdu mnoho a tak vás čekají ještě klokani se svými mláďaty, koaly lezoucí po eukalyptových stromech a motýli, kterým je potřeba dokončit pestrobarevná křídla.


 

Dotisknete tygry v džungli opět dle návodu, ve kterém navíc využijete černou fixu.


 

Nakrmíte ptáčky, skládající se ze dvou slzičkových razítek a vytvoříte veverky sbírající žaludy. Také dokreslíte králíky i muchomůrky. Opice hrající si ve větvích a dokreslíte krávy, kterým chybí fleky v podobě puntíků.


 

Ponoříte se pod hladinu za medůzami, chobotnicemi a dalšími rybkami. V neposlední řadě dotisknete nosorožce, slimáky i bodlinaté ježky.


 

A jako poslední vás čeká dotisknutí hřívy lva, plameňáci  a krásné lišky, které znáte už z titulní strany.


 

DETAILY RAZÍTEK A POLŠTÁŘKŮ

V této verzi jsou polštářky s barvou menší, než znáte z klasických fingeprint knížek a hned pod nimi jsou ve svých žlábcích jednotlivá razítka.


 

Razítka jsou pěnová se spodní částí z gumy, tou přímo razítkujete. Pěnová razítka bych držela dál od mladších sourozenců, kteří by je mohli jednoduše okousat.


 

Jsou poměrně velká, takže se dětem dobře drží.


 

Co se týče razítkování jako takového, chce si to v tom najít grif. Do barevného polštářků stačí zatlačit jemně a to samé i na papír tak, aby se neotisklo celé kolečko. Tlačit spíše do střední části, než na celé razítko a tlačit tak, aby se otiskl i celý střed. Na to si ale přijdete sami. Můžete trénovat i na běžném papíru, než zjistíte jak moc nebo jak málo přitlačit.


 

Barvy razítek se mohou lišit od barev natištěných v knize, ale není to nic, co by nějakým způsobem vadilo. Spíš případně zvolte jiný odstín pastelky, aby nesplynula v barvě a byla hezky vidět. Starším dětem bych na detaily dala také ty centropen popisovače, jak se prodávají všude možně. Je to z mého pohledu lepší, než přímo fixa. Centropeny dělají tenké linky a nerozpíjí se.



 

ZÁVĚREM

Co říkáte na tyto druhy s razítky? Pro starší děti mohou být zajímavější a zábavnější, ne klasické na otiskávání prstů. Určitě je doporučím i pro děti na základní škole - první, druhá, možná i třetí třída. 

Fingerprint knížky jsou opravdu tím nejlepším objevem, které jsem díky eshopu Booksforjoy.cz mohla vyzkoušet. Výběr máte pro kluky i holky a dokonce jsou různě tématické jako například Velikonoce, Vánoce apod. Svoje téma si v nich najde opravdu každý. Zabaví se děti ve věku 3 let ale zabaví se i starší děti na prvním stupni základní školy.

Veškeré dostupné fingerprint activities najdete přímo ZDE.

 

Cena: od 230Kč 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat