1. srpna 2023

ČTEME: Obrázkové logočtení zaměřeno na L, R a Ř

Obrázkové logočtení, které vám detailněji představím ve spolupráci s nakladatelstvím Portál, je plné krátkých textů kombinujících logopedické pohádky a obrázkové čtení. Je zaměřena na výslovnost hlásek L, R a Ř. Navíc je propletena krásnými ilustracemi, které baví děti i dospělé.

Aby se dětem lépe četla nebo opakovala po rodičích, tak příběhy s hláskou L neobsahují R a Ř a příběhy s hláskou R neobsahují hlásku Ř.

Pojďme se na ni mrknout blíže :-).

 

 

DETAILY O PUBLIKACI

Dozvíte se, komu je publikace určena a co znamená automatizace. Obrázky použité v textu najdete na začátku každého příběhu, takže si je můžete nejdříve jednotlivě procvičit a až následně zasadit do přímého textu. Kniha je rozdělena do tří oblastí, které jsou od sebe odlišeny barevně. Obrázky můžete využít v rozšíření slovní zásoby, kdy si jeden po druhém rozeberete, než se pustíte do textu. Kniha by měla zpříjemnit dětem i rodičům fixaci a automatizaci hlásek.


 

TEXTY ZAMĚŘENY NA "L"

Kapitola s hláskou "L" je poměrně krátká. Narozdíl od následujících kapitol má tato pouze tři příběhy a to L se samohláskou, L na všech pozicích a L v různých kombinacích. Vždy tedy na jedné straně obrázky a následuje příběh, který je většinou na několik stran.


 

TEXTY ZAMĚŘENÉ NA "R"

V kapitole zaměřené na R je hned několik podkapitol jako TR, DR, BR, KR, PR, HR, MR a příběh s FR, GR, CHR, CR, SR, ZR, ČR, ŠR, ŽR a také R na všech pozicích a L/R v jednom slově. I tyto příběhy jsou každý na tři strany.









 

TEXTY ZAMĚŘENÉ NA "Ř"

Kapitola zaměřena na Ř obsahuje příběhy zaměřené na TŘ, DŘ, BŘ, PŘ, KŘ, HŘ, Ř a 2x Ř. Je až nakonec jako nejnáročnější, kdy jsem si při čtení nahlas jednotllivých kapitol sama řekla jak to vrčí, ale dítko si to následně lépe zafixuje.







 

ZÁVĚREM

Tahle publikace se nedá moc okecávat, co si budem, ale pro představu, jak se hezky čte, jak se s ní krásně pracuje a že jste si ji takto mohli prolistovat si myslím, že to bohatě stačí.

Má víc jak 90 stran, což se vůbec nezdá, ale je opravdu obsáhlá. Hodně se líbí tříleté Olivce, pro kterou je sice ještě brzy, ale ukazujeme si obrázky a čtu jí příběhy, aby poslouchala výslovnost, než k tomu sama dozraje.

Abych neklamala, tak v knize je ještě několik celoilustrovaných dvoustran, které jsou vtipné a na kterých můžete také rozšiřovat slovní zásobu a povídat si, co na nich vidíte.



 

Pokud vás publikace zaujala a chtěli byste ji vašim dětem pořídit, najdete ji například na eshopu nakladatelství Portál přímo ZDE.

 

Cena: 280Kč (původně 329Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat