24. srpna 2023

ŠKOLÁCI: Školní set OXY GO Unicorn - 8dílná sada (pro 1.-3. třídu ZŠ)

A je to tady zas. Další cácorka nastupuje do první třídy. Pro Klaudinku bylo tehdy vybírání veškerých pomůcek a potřeb jednoduché, ale Sofinka je trochu náročnější - i když, ono ve finále stačilo zjistit, že existuje školní sada s přeměňovacím batohem, kde je hlavní postavou jednorožec (nebo spíše kříženec jednorožce a pegase) a bylo jasno. Doteď si pamatuju, když jsme projížděli eshop oxybag.cz a narazili jsme na tuto sadu, měla jsem hned zákaz rolovat dál. Prostě bylo rozhodnuto :-D.

Ve spolupráci s eshopem oxybag.cz bych vám ráda detailněji představila tuto osmidílnou sadu v barvách růžovo-fialovo-modré a s přeměňovací přední částí, na které se střídá duha s jednorožcem. Tu si zamiluje každá malá cácorka, která si rádá létá v oblacích, jako naše Sofinka.

Tak se na ni pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

ŠKOLNÍ BATOH OXY GO

Skvěle nepřehlednutelný design plný reflexních prvků, třpytící se až na druhý konec města. To je školní batoh OXY GO Unicorn. Nejdříve se mrkneme na přeměňovací část, která je na třetí komoře nebo spíše kapse a kdo si obrázek nepřemění, jako by nebyl :-D. Přeměníte duhu na jednorožce a naopak. Duha je vidět krásně výrazně ale pastelový jednorožec šel hůře vyfotit - ve skutečnosti vypadá taky moc hezky.




 

Zádová část je anatomicky tvarovaná a prodyšná. Ramenní popruhy mají kruhové reflexní prvky a nesmí chybět ani bederní přeska, kterou si nastavíte dle potřeb.


 

Bederní přesku můžete posouvat nahoru i dolu tak, jak bude dítěti vyhovovat. Samozřejmě lze utáhnout i povolit. Neměla by být úplně těsně upnutá, ale akorát tak pohodlně, aby ulevila zádům a netlačila.

 

 

Reflexní prvky v podobě kruhů krásně svítí na ramenou.


 

Zde vidíte detailněji ergonomicky tvarovanou prodyšnou zádovou část. Je příjemná na dotek, jemná a měkoučká. Kéž by takové batohy byly za nás .. hahaha :-D.


 

Jedna boční kapsa ze stejného prodyšného materiálu určena na lahev s pitím.


 

Druhá boční kapsa na deštník nebo cokoliv jiného a navíc malá kapsička na zip na malé poklady, drobné mince nebo cokoliv drobného vás napadne.


 

Kapsa s kouzelnou přeměňovací částí může sloužit na karetní hry na přestávky, kartičky k výměně se spolužáky apod. Je obyčejná bez dalších kapes nebo karabinek, ale dostačující. Člověk by ani nevěřil kolik kapes může skrývat taková školní aktovka, ale vzhledem k tomu, co poslední dva roky tahala do školy a ze školy Klaudinka, je to jedině dobře :-D.


 

Malá kapsička na zip umožňuje další úložný prostor na dětské potřeby, nutnosti do školy, kapesníčky nebo cokoliv co uznáte za vhodné.


 

Prostřední kapsa je jako objev v Alence v říši divů. Při rozepnutí hned uvidíte cedulku na jméno, školu, třídu a případně i telefonní číslo. Následuje karabina na klíče a uzká kapsička třeba na mobilní telefon. Hned za ní je kapsa na zip na sešity třeba velikosti A5 nebo malé pracovní listy.

 


 

Hlavní kapsa je široká s nepropustným dnem a je oddělena přepážkou na sešity apod. Do této kapsy ale budu primárně dávat svačinu a případně velké sešity nebo desky s obrázky či pracovními listy.


 

Spodní část batohu nemá žádné úchyty nebo nožky, ale nepropouští dovnitř a měla by být snadno omyvatelná.


 

PRÁZDNÝ BATOH NA ZÁDECH

Tento školní batoh se doporučuje dětem od 125cm a je ideální pro děti v první až třetí třídě tak, aby byl stále ergonomicky správně. Drobnějším dětem vydrží déle.




 

KUFŘÍK NEJEN NA VÝTVARNÉ POTŘEBY

Tento kufřík je trochu jiný, než ty běžně na eshopu nabízené. Nedokážu říct, který je lepší, ale osobně v porovnání s těmi, které máme doma, mi tento přijde bytelnější a pevněji zpracovaný - i přes to, že má plastový zámek. Sofinka do školy kufřík přímo nepotřebuje, ale doma ho bude mít buď na školní potřeby nebo na svoje poklady, které bude chtít mít vytříděné od ostatních hraček.




 

DESKY NA SEŠITY/OMALOVÁNKY

Tím, že u nás ve škole děti nemají učebnice ani sešity, vyloženě nepotřebují ani desky. Kolikrát ale domu nosí pracovní listy, deníky nebo vyrobené sešity na ukázání či vysvědčení. Klaudinka si ráda do školy nosila i sešit na kreslení a čmárání - k tomu využíváme desky. 


 

Desky doma využíváme na pracovní listy, omalovánky a čmárací sešity. Každá z holek má svoje připravené na stole nebo v šuplíku a každá si tak pozná hned svoje věci, nemusí hledat kdo je má jak podepsané.



 

JEDNOPATROVÝ PENÁL 

Klasický penál s chlopněmi, který mi přijde praktičtější, než světle růžový, co měla Klaudinka. Tento si myslím, že lépe udržíme a že díky své lila barvě půjde lépe vyčistit. I tak ale počítáme, že se počmárá, ale doufám, že do něj nebude čmárat cíleně.


 

Rozvrh u nás na škole nemají úplně běžný, takže kartičky vyndám a vložim jí tam nějaké menší papírky na drobné kreslení nebo malování vzkazů se spolužáky. Klaudinka si tam často zakládala dopisy a různé malůvky.


 

Sofinka má zatím připraveny jen pastelky, které jsem koupila trojhranné Maped. Ještě jí tam přidám pravítko, nůžky, tužku a gumu. To je zatím vše, co jako prvňáček potřebuje.


 

PONČO ZÁSTĚRA

Zástěrka v podobě ponča mi přijde roztomilá a praktická. Nemá žádné zavazování, jen si ji dítko hodí přes sebe a samo zapne po stranách. Uprostřed má malou kapsičku.


 

SÁČEK NA TĚLOCVIK

Tělocvik u nás děti mají především venku, dokud je vhodné počasí, jinak jsou ve třídě. Sáček využíváme tedy jen na triko a tepláky nebo kraťasy. Ale s přehledem by se vešly i boty a případně mikina.


 

LAHEV OXY CLICK

V sadě byla i lahev v červené barvě BPA free o velikosti 600ml. Sice neni unicornová, ale Sofince se líbí i když nesedí úplně do sady a jelikož se nám nedávno jedna podobná rozbila, tak se o to víc hodí.


 

Víčko je vystřelovací pomocí čudlíku, který je potřeba zmáčknout ve spodní části.


 

Čudlík na otevření slouží zároveň jako záměk. Na fotce je otevřený ale když ho posunete nahoru, je zamčený. Nejde to nijak ztuha, zvládne to dítě samo.


 

Pro praktičnost má také šňůrku.



 

ZÁVĚREM

Rozhodování a snaha vybrat pro svého školáka to nejlepší není úplně jednoduché. Každá z holek mají úplně jiné značky ale každá dle svého vkusu a potřeb. Jsem zastáncem toho, že skvělých značek může být víc, ale taky je pravda, že se rozhoduji dost i vzhledem samotným.

Jsem nadšená z Klaudinčiny aktovky Ulitaa, která už je spíše pro slečny a stejně tak jsem nadšená ze Sofinčiny kouzelné přeměňovací, která je lehce do tvaru A a tak příjemná na dotek.

Věřím, že vám tento článek pomůže k lepšímu prozkoumání a rozhodování. Kdybyste potřebovali fotek víc nebo víc informací, určitě mi napište. Už jsem takhle fotila pro jednu čtenářku rozdíly mezi kufříky, aby se dokázala rozhodnout.

Pokud pro vás budou desky třeba úplně zbytečné, můžete koupit sadu jen jako 3DÍLNÝ SET (batoh, penál a sáček na přezuvky). Samostatně můžete zakoupit také batoh OXY GO UNICORN, samostatně ale koupíte také desky A5 či A4, KUFŘÍK a také PENÁL. V neposlední řadě mrkněte také na TRITANOVÉ LAHVE, třeba si vyberete jinou barvu nebo jiný design.

Jednorožci letos vládnou prvňáčkům, co jsem tak vypozorovala. A já se vůbec nedivím, jsou to krásné bytosti plné síly a napřirozena. Tak ať je provází co nejdéle a ať v ně hlavně věří co nejdéle :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat