22. srpna 2023

ŠKOLÁCI: Školní batoh Ulitaa (česká výroba pro 3. - 5. třídu ZŠ)

Naše Klaudinka je milovnicí lišek - vůbec nevím, kdy se to v ní zlomilo ale, narozdíl od Sofinky, byla vždycky takovou realistkou, kterou nezajímaly pohádky, nadpřirozeno apod. ale spíš opravdu zkoumala svět kolem sebe, nadchla se pro planety sluneční soustavy a zamilovala si zvířata. Hlavně lišky.

Liška je tedy už několik let symbolem naší Klaudinky a když mi zjara přišla nabídka ke spolupráci s eshopem www.detskyeshop.cz a novou značkou školních batohů Ulitaa a já si všimla batohu s krásnou liškou, vůbec jsem neváhala, tohle bylo naprosto jasné! Pro Klaudinku jsem do třetí třídy plánovala něco většího, protože měla od první třídy 12 litrový Boll, který by ji za normálních okolností stačil, jenže do školy potřebovala nosit album Pokemonů, další sešity na malůvky, hlavolamy, rubikovu kostku apod.

Větší se teda hodí nejen na větší svačinový box, který budu pořizovat v září, ale obecně je prostornější i na různé hračky, doplňky výuky a mnoho dalšího, co sama uzná za nutné a potřebné ve smyslu "mami, ale já to musím ukázat Barunce!". Tak si ho pojďme detailněji prohlédnout :-).

 

 

 

DETAIL LIŠKY

Liška se mi moc líbí! Je to krásná akvarelové ilustrace, která už působí na starší děti a přijde mi i nadčasová, že jen tak nepřestane bavit a jen tak se neokouká. Celkový design batohu je už mířen pro větší slečny a i když jsem z té černé měla trochu obavy, protože u nás černá v oblibě neni, liška vše přebyla a Klaudinka je z celého batohu nadšená, že se nemůže dočkat, až ho zase začne nosit.


 

ZADNÍ ČÁST BATOHU

Už při prvním pohledu na zadní část vidíte, že jsou ramenní popruhy vytvarované, aby správně kopírovaly ramena dítěte.


 

Ergonomicky tvarovaná zádová část, která zabezpečuje optimální rozložení váhy a efektivní proudění vzduchu. Kolem páteře a v její bederní části je měkké polstrování. Dobře přiléhá k zádům a nikde neodstává.

 

 

Ve vrchní části batohu je logo ulitaa ze kterého přímo navazují ramenní popruhy.


 

Praktické poutko k zavěšení ať už ve školní lavici nebo doma na školním stole, který kolikrát má také háček k zavěšení - ten náš ho sice má, ale hned navazuje palanda, tak se nevejde. A samozřejmě nechybí ani velké ucho pro pohodlné přenášení.


 

Ramenní popruhy mají samozřejmě také hrudní přesku, kterou si dítě může podle potřeby nastavit nejen, aby byla dobře utažena, ale také, aby byla ve správné nebo spíše pohodlné výšce. Může si ji nastavit výš anebo naopak níž a to o pěkný kus.


 

Ještě zůstaneme u ramenních popruhů, které má aktuálně Klaudinka utažené na maximum. Aby za dětmi neplandaly kilometry dlouhé popruhy, krásně to vyřeší široká gumička, do které smotaný popruh zaháknete.


 

BOČNÍ STRANY BATOHU

Každá boční strana batohu má kapsičku ať už na lahev s vodou nebo na přírodní objevy či nálezy, které děti rády tahají z procházek či cest domu. Taky pokud má dítko skládací deštník, je to ideální prostor.


 

Moderní dekorace v podobě chlupaté bambulky, která batoh zajímavě doplňuje.


 

HLAVNÍ KOMORA BATOHU

Hlavní komora je dostatečně velká, aby se do ní pohodlně vešly desky na sešity A4.To jsem první dva roky tak úplně řešit nemusela, ale jelikož pravidelně nosí deník (A4 sešit s tvrdýma deskama), tak je lepší už mít prostor i na něj. Tato komora je rozdělena na dvě části. Má kapsu, kam Klaudince dávám sešity či desky, které nechci, aby se jakkoliv poničily a zmuchlaly. Do zbylé části komory dávám penál a voskové bločky, které mají v rolovatelném látkovém pouzdře.


 

DRUHÁ KOMORA BATOHU

Druhá komora batohu je menší a slouží nám jako prostor pro svačinu. Až budu kupovat nové svačinové boxy, bude to nejspíš tak akorát. Pití dávám většinou z boku, ale Klaudinka má novou lahev, širokou termosku v podobě většího hrnku, který dávám ke svačině právě do druhé komory.


 

TŘETÍ KOMORA BATOHU

Třetí komora nebo spíše kapsa je určena na drobnosti i případně mobilní telefon. Na karabinu si dítě může zavěsit klíče od skřínky ve škole, které teda Klaudinka nosí na krku, ale stejně je má neustále ztracené, tak začneme pevně využívat karabinu. Do síťované kapsičky můžete schovat drobnosti jako třeba již zmíněnou rubikovu kostku nebo různorodé hlavolamy, karetní hry, peněženku s drobáky na svačinu cestou apod.




 

PRAKTICKÁ SPODNÍ ČÁST

Líbí se mi, jak se vyřešeno dno, které má čtyři zubaté desky - tak nestojí na zemi, pokud zrovna nevisí, úplně celou plochou a takto vypadá zatím po měsíci nošení do školy.


 

JAK VYPADÁ NA ZÁDECH

V první řadě si všimněte velkého množství reflexních prvků, které jsou doslova po celém batohu, na ramenních popruzích a také ze stran, do kterých vede široký pruh. Díky tomu je dítě dobře vidět z každého úhlu.


 

Klaudinka je drobná. Bude ji za chvíli 10 let ale měří 132/133cm, oblečení nosí velikosti 134. Batoh je doporučován pro děti od 134cm, ale těch pár cenťáku jsem neřešila. Ona to za chvilku doroste. I tak si ale toufám říct, že batoh sedí správně dle popisu jak by sedět měl. Výhodou u nás je že, až na výjimku v Hejného matematice, nenosí žádné učebnice ani sešity. Sešity si vyrábí a nechávají si je ve škole - domu nosí občas jen deník kvůli pravidelným zápisům.


 

Hrudní popruh si jednoduše nastaví i rozepne sama. Přesky nejsou nijak složitě odepnutelné a není na ne potřeba vynaložit žádnou sílu. Dítě ji snadno zvládne rozepnout i zapnout zpátky.



 

ZÁVĚREM

Klaudinka začala testovat v červnu, abych vám o něm mohla napsat opravdu reálné zkušenost a abych měla vypozorováno, jak se ji nosí a jak je s ním spokojená. Chtěla jsem jí ho schovat až do třetí třídy, ale úplně se do něj zaláskovala a já si řekla, že ho pořádně otestujeme.

Co se týče značky Ulitaa, zakládá si v první řadě na správné ergonomii. Batohy značky Ulitaa vznikly od prvního nápadu až po celou realizaci v České republice. Jsou určeny především pro děti od 3. do 5. základní školy. Batoh je konstruován tak, aby zvládnul každodenní velké zatížení školních pomůcek a ten design celkově, kdybychom si nevybraly lišku, určitě bychom si vybraly jiný. 

Batohy můžete zakoupit v setech s penálem, který jsem dokupovala bokem. Penál není klasický s chlopněmi, ale má ze spodní strany víka držáky na tužky a jinak je hluboký. Pro někoho to může být nepraktické, ale my jsme musely mít penál do sady :-D. To teprve uvidíme, jak to bude vypadat v praxi v zápřahu školy.

A ještě co se týče eshopu detskyeshop.cz, kromě školních batohů tam najdete také komplet výbavu do různých třích základních škol, oblečení, deštníky, vybavení dětských pokojů, sportovní vybavení, vychytávky do aut a mnoho dalšího.

Pokud vás nejen tento překrásný školní batoh Ulitaa zaujal, mrkněte se na eshop a věřím, že si dokážete vybrat mnohem víc anebo v rámci výběru batohu rovnou vyberete i kompletní školní výbavu.


Cena: 2699Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat