21. září 2018

SVAČÍME: Maminčina vajíčková pomazánka

Receptů na vajíčkové pomazánky je všude možně nespočet. 

Já se většinou snažím různě inspirovat, zkouším nové kombinace nebo vymýšlím vlastní, ale jsou případy, kdy zůstávám u staré dobré klasiky z dětství protože mi nic jiného tolik nechutná.

Ale co si budeme povídat, i když sami připravíme recept podle našich maminek, tak to pořád nechutná přesně tak jako přímo od nich :-).


SUROVINY

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 1 velká lžíce majonézy
  • 1 velká lžíce hořčice 
  • 2 malé lžičky sušené bazalky
  • Himalájská růžová sůl
  • Čerstvě mletý barevný pepř


POSTUP

Vejce si nakrájíme na kostičky - mamka je připravuje na bramborovém kráječi, ale my použili klasický kráječ na vajca. Máme tedy trochu jemnější kousky, než jsou v původní mamčině pomazánce.

Vejce přemístíme do větší misky, aby se nám směs dobře promíchávala a přidáme postupně ostatní suroviny. Bazalku se snažíme co nejvíce promnout prsty, aby byla hezky na prášek.

Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat. Například s  nejlepším domácím chlebem bez kvásku, do kterého doporučuji přidat smaženou cibulku :-).




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat