1. května 2019

HRAJEME SI: Hurá na kolo!

Hry od značky Granna si zamilovávám víc a víc. Mám spadeno ještě na několik dalších, ale na ty mi zatím přijde Klaudinka ještě malá.

Úplně první se mi dostala do ruky hra Duha a později jste u mě, díky spolupráci s Funkids.cz mohli potkat recenzi na hru Rodinky, která je naprosto bombová!

No a dnes si dáme recenzi na hru Hurá na kolo, kterou jsem vybrala jako doplněk k tomu našemu období dopravních značek a musím říct, že mě nadchla už na první pohled.




OBSAH BALENÍ

  • Hrací plocha
  • 53 karet s otázkami
  • 4 hrací karty cyklistů
  • 12 žetonů s cílovými místy
  • 4 cyklisté + 4 stojánky
  • Tabulka dopravních značek
  • Bezpečnostní karta
  • Hrací kostka
  • Návod



HRACÍ PLOCHA

Hrací plocha se dá složit do menšího rozměru. Je složena ze 4 částí a průběžně jsou na ní zobrazeny dopravní značky, kterými je třeba se řídit. Políčka s otazníky znamenají zodpovězení otázky a červená políčka s názvy budov značí cílová místa.




KARTY S OTÁZKAMI

Kartiček s otázkami je celkem 53. Některé jsou lehčí, jiné jsou těžší. Pokud víte, že Vám dítě otázku ještě nezodpoví, zkuste si s ním o tom popovídat, rozvést, podiskutovat a zkusit se zeptat na to, co by udělalo nebo co si o tom myslí - aby řeklo svůj názor.




Příklady otázek.





Příklady odpovědí, které jsou hned z druhé strany kartiček.




HRACÍ KARTY CYKLISTŮ

Hrací karty cyklistů jsou oboustranné z pevnějšího papíru - podobně jako kartičky.




ŽETONY S CÍLOVÝMI MÍSTY

Žetonů s cílovými místy je celkem 12 a jsou to větší pevnější žetony.




Obsahují - kola, kostel, počítače, ovoce/zeleninu, knihovnu, bazén, kino, cukrárnu, hřiště, poštu, chovatelské potřeby a lékárnu. 




FIGURKY CYKLISTŮ

Figurky cyklistů jsou menší, než žetony s cílovými místy. Jsou ve 4 různých barvách - žlutá, zelená, modrá, červená. Dělí se na dva kluky, dvě holky. A každý má k sobě plastový nástavec. 




TABULKA DOPRAVNÍCH ZNAČEK

Tahle tabulka je geniální !!!

Když Klaudince začalo období dopravních značek, sháněla jsem po všech čertech něco podobného, co s sebou můžeme brát na cesty nebo co bude mít po ruce v autě, ale marně. 

Takže jsem nadšená, že tabulka obsahuje základní dopravní značky a je součástí této hry.




BEZPEČNOSTNÍ KARTA

Bezpečnostní karta, která je takovým bonusem pro dítko.




Obsahuje základní informace k doplnění, kdyby něco náhodou. Jen mě mrzí, že hra obsahuje pouze jednu. Vůbec by nebylo na škodu, kdyby obsahovala kartičky třeba 4.




NÁVOD

V návodu se, mimo základních informací o hře, také dozvíte například jakou situaci vyjadřuje konkrétní značka, na kterou v průběhu hry narazíte.




PŘÍPRAVA HRY

Každý hráč obdrží jednu hrací kartu cyklisty s políčky pro žetony a figurku cyklisty ve stejné barvě.

V každém rohu hrací plochy je domek s políčkem START v příslušné barvě. Tam každý z hráčů bude začínat svoji hru.

Žetony s cílovými místy položíme obrázky dolu a promícháme. Každý hráč si vytáhne 3 žetony a obrázky nahoru je položí na políčka na své hrací kartě.


CÍL HRY

Úkolem každého hráče je navštívit všechna tři místa, která si vylosoval, nechat na nich své žetony a vrátit se domu.

Nezáleží na tom, v jakém pořadí jednotlivá místa navštíví, důležité je, aby se cestou dodržovaly pravidla silničního provozu.


ZÁVĚREM

Z hry jsem nadšená od první chvíle. Je to jedna z těch her, které se neohrají a které vydrží několik let, protože z ní dítě jen tak nevyroste. Pořád bude co procvičovat a pořád bude co si připomínat a osvěžovat si znalosti.

Klaudinka sice na kole ještě nejezdí. Dala totiž přednost koloběžce ale letos se na kolo vrhneme pořádně. Dopravní značky a pravidla silničního provozu jí ale už nějakou dobu zajímají, takže je i ona sama ze hry nadšená.

Doporučený věk bych viděla stejně tak, jako je oficiální doporučení - tedy kolem těch 6 let. Pokud Vám ale dítko začne na kole jezdit dříve, tak si troufám říct, že by to mohla být zajímavá a naučná hra i pro mladší. Třeba i v kombinaci s dopravním hřištěm.

Pokud by Vás hra zaujala natolik, že byste ji chtěli Vašim malým cyklistům zakoupit, najdete ji na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.


Cena: 235Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat