16. září 2019

HRAJEME SI: Waldorfské hračky Grimm´s

Kdo by neznal Grimm´s že? Nádherné dřevěné a sytě barevné hračky pro malé i velké. Mají jednoduché tvary a na první pohled zaujmou nejen ty nejmenší, ale i starší děti.

Jejich základ je ve waldorfské pedagogice, jejíž aspekty se snaží při návrhu, vývoji a výrobě co nejvíce zohlednit. Jejich účelem je v co nejširším záběru podporovat vývoj všech smyslů dětí.

Všechny výrobky Grimm´s jsou ošetřeny mořidly a oleji, které jsou zdravotně nezávadné.

Já osobně produkty Grimm´s sleduji už snad více než 5 let a v dnešním článku bych Vás chtěla seznámit s tím, co již doma máme. 

Sbírka se rozšiřuje sice pomalu, ale velkou duhu jen tak něco nepřekoná - bohatě by stačilo mít jen tu, jenže když se na ty produkty podíváte, máte hned nutkavý pocit mít vše :-D.




Duhu jsem kupovala k Vánocům v roce 2015 díky hromadné objednávce - ale o tom Vám detailněji napíšu až později. A před několika týdny jsem narazila na Moniku z eshopu Momamii.cz, kde jsem objevila Grimm´s za krásné ceny a spojila příjemné s užitečným.

Eshop je teprve v začátcích a jeho propagaci jsem si všimla jen díky Montessori skupině na Facebooku a tak jsem Moniku oslovila s tím, že bych ji s propagací zkusila pomoct, protože o Grimm´s je veliký zájem - především o duhu. 

Dohoda dopadla tak, že jsem od ní dostala 12 přátel a zároveň jsem si zakoupila i jednu z vesniček. A rozhodně v nákupech u ní budu pokračovat, protože vše dorazilo super rychle a navíc máte možnost objednat si i to, co na eshopu nenajdete.




TRPASLIČÍ VESNIČKA - RŮŽIČKOVÁ VĚŽ 

Na vesničky jsem měla spadeno už docela dlouho, protože jich pár mají u nás ve školce, kde jsem si je osahala a okoukla. Postupem času bych chtěla pořídit všechny (hahaha :-D), ale jako první jsem vybrala tuto růžičkovou, protože je z těch vesniček největší.





Skládá se ze 4 dílů. Spodní díl má na sobě dveře, ostatní díly mají okna.




Poslední dílek alá střecha je ve tvaru kapičky.




U Grimm´s se tomu člověk asi nevyhne, ale po několika týdnech používání je to na vesničce už trochu znát. Podle mě je to tím, jak je to zlehka a nezávadně ošetřeno.




Vesničku můžete využít také jako balanční skládačku a můžete z ní zkoušet vytvořit různé tvary a stavby.




12 PŘÁTEL

12 přátel jsem chtěla především proto, že ladí se všemi produkty Grimm´s a je jich stejný počet jako dílů velké duhy. Zároveň se dají kombinovat i s vesničkami a dokonce na ně můžete zkusit ušít i čepičky nebo pláště z filcu.




12 přátel je uloženo v dřevěné krabičce a mohou sloužit také jako 12 měsíců v roce. Děti se na nich mohou učit barvy a počítat.




Svou velikostí jsou akorát do dětských ruček - na výšku mají 6cm a na šířku 3cm. Barvy jsou krásně pestré a syté.




No uznejte sami. Je to prostě slast pro oko a jsou opravdu přenádherní :-).





12 PŘÁTEL V KOMBINACI S VESNIČKOU


Přijde mi naprosto geniálně vyřešené to, jak spolu jednotlivé produkty souvisí a jak se dají propojit.



Každý z přátel tak může mít svůj domeček a dítko se na nich může učit spojování stejných barev.



Postupně si s 12 přáteli můžete sestavit celou vesničku :-). 




VELKÁ DUHA

Velká duha je základní stavební jednotkou celého Grimm´s :-D. To je základ nad všechny základy a pokud nevíte, co od Grimm´s pořídit jako první, je to právě velká duha.




S duhou můžete dělat neuvěřitelné kreace a stavět různé stavby. Vyhraje si s ní jak malé dítko, tak i senior - jakože fakt! A já ji miluju maximálně!




Máme ji tedy od Vánoc 2015 a musím říct, že za ty necelé 4 roky vypadá už strašně. Pořizovala jsem ji v hromadné objednávce, ale co jsme tak řešily později, tak jsme se s několika dalšími shodli, že firma nejspíš nestíhala s objednávkou a nízká cena se odrazilana kvalitě.




Začalo to tím, že se mi vzájemně jednotlivé díly o sebe obarvily. Takže například na žluté jsem měla červenou, zelenou, oranžovou. Na zelené jsem měla modrou a fialovou. Stačilo málo a díly se o sebe vzájemně barvily a při sebemenším ťuknutí se i promáčkly.




Všichni jsme si s ní hráli opatrně, protože jsem ji brala jako nejlepší hračku na světě a vážila jsem si ji i za cenu 1200Kč (tehdy to byla bezkonkurenční cena - z původní ceny 1600Kč). Taky jsem přemýšlela, čím ji otírat a očistit, protože se na ni dost chytal prach - jenže i když jsem vzala jemný vlhký hadřík, tak se mi stírala barva.



Takže naše duha bohužel vypadá naprosto katastrofálně a z mého pohledu je to právě tou hromadnou objednávkou. Jenže cena byla vysoká a teď je mnohem vyšší a já po ni toužila, zároveň jsem chtěla i ušetřit ale bohužel. Proto od té doby odrazuji od hromadných objednávek. Raději si zkuste vychytat drobnou slevu, než se pouštět do hromadek, které by mohly dopadnout stejně a Vy pak budete zklamaní.




I po těch letech ale duhu považuji za jednu z nejkrásnějších hraček, která zdobí náš pokoj a i přes to, v jakém stavu ji máme, tak je pro mě pořád nejlepší a doporučuji ji úplně všem.




Na internetu najdete nespočet nápadu a návodů, podle kterých můžete z duhy stavět a je to opravdu nevyčerpatelné množství.




Zároveň můžete stavět podle své vlastní fantazie anebo nechat stavění čistě na dětech. Uvidíte, jak sami procvičí svoji fantazii a co vše budou schopné vytvořit :-).




U nás to dopadne většinou tak, že si najdeme obrázek na internetu, ale finální výsledek je podle našich představ a našeho dokončení - takže vždy vznikne něco originálního.




Byly chvíle, kdy duhové hraní opadalo, ale co jsem pořídila vesničku a 12 přátel, tak se duhové šílenství zase rozjelo ve velkém. 





S duhou můžete vytvořit i dráhu pro auta nebo například hopsakoule. Můžete ji dokonce kombinovat i s houpacím prknem, které ke Grimm´s ve svých barvách krásně zapadá.




No a kombinace duhy a přátel mě absolutně dostala :-).





ZÁVĚREM

V závěru bych chtěla říct, že mě na mateřství nejvíce baví a fascinuje to, jak se člověk neustále někam posouvá. 

U Klaudinky jsem začínala na Fisher Price plastových šílenostech a postupně jsem si našla cestu ke dřevěným hračkám.

U třetího dítěte už jsem ve fázi, kdy se chci více zaměřit na Grimm´s hračky a už pro miminko mám spadeno na ty nádhery, které Grimm´s nabízí.

Je potřeba ale brát v potaz to, že se (z mého pohledu) i mimo hromadnou objednávku mohou oprýskat a obouchat. Sama jsem viděla, jak vypadají po xxx letém používání ve školce.

Každopádně ani tak mě to neodrazuje a snad už na Vánoce pořídím zase nějakou tu parádu - asi to bude duhový les, to je taky nádhera :-).


Pokud Vás Grimm´s zaujalo, mrkněte na eshop Momamii.cz a pokud budete mít zvláštní přání na produkt od Grimm´s, který na eshopu nevidíte, nebojte se napsat na eshop email a během pár dní se vše doobjedná podle Vašeho přání.


A taky nezapomeňte sledovat zahraniční profily, například na Instagramu, kde najdete neuvěřitelné množství inspirace a nápadů - Grimms Creations, Grimms Challenges, Grimmstory apod.


Cena: 

  • Velká duha - 1950Kč
  • 12 přátel - 979Kč
  • Trpasičí vesnička - 299Kč
 

2 komentáře:

  1. Mně se za dobu, co mám holky, ještě nestalo, že by si s něčim nehrály a když už jo, tak to byl dárek, který jsem jim nedala já a který pořídil někdo, kdo se se mnou neporadil. Duhu máme 4,5 roku a v kombinaci s figurkami a vesničkou je hraná neustále. Chystám ještě další.

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá rozhodně zajímavě. My ať už koupíme cokoliv, stejně je pro naši malou absolutním favoritem její hadrová panenka :) Dostala ji vloni k narozeninám a od té doby ji nedá z ruky - nejenže s ní spí, ale nosí ji i do školky a na procházky v parku. Ještě štěstí, že se dá prát :)

    OdpovědětVymazat