10. září 2019

UČÍME SE: Listen and Learn - First English Words / Get Ready for School

Jako malá si pamatuju, že jsem měla doma něco podobného, ale bylo to plastové a nevypadalo to jako kniha. Spíš to byla taková plastová tabule, na které se měnily kartičky - doprava, zvířata apod. a podle té konkrétní kartičky to vydávalo zvuky.

Jako malá jsem to milovala a hrála si s tím opravdu dlouho, ale bohužel se to nedochovalo. Když jsem na eshopu Booksforjoy, se kterým dlouhodobě spolupracuji, narazila na knihy, které jsou v podobném stylu a navíc v angličtině, bylo jasný, že je pro holky budu potřebovat.

U holek je angličtina naprosto přirozená součást života a já se je v tom snažím co nejvíce podporovat, protože je to věc, která se jim jednou bude hodit a kterou považuji jako silnou výhodu.





Pro Sofinku jsem vybrala první anglická slovíčka a pro Klaudinku pokročilejší verzi, ale určitě si je mezi sebou budou vzájemně půjčovat a nasávat nové informace.




Kniha First English Words je zaměřena na základní slovní zásobu pro ty, kteří s angličtinou teprve začínají. Aby děti nepochytily špatnou výslovnost, je potřeba, aby anglický jazyk poslouchaly vždy v originále.

 


Když knihu otevřete, tak na jedné straně máte kapsu s několika náhradními listy a na druhé straně je hlavní rámeček, co kterého jednotlivé kartičky zasouváte. 




Nezapomeňte na zadní straně knihy posunout tlačítko zapínání na ON, abyste nepanikařili, že Vám kniha nefunguje - jo, ne každému to hned dojde hahaha :-D.

Pak už jen stačí zasunou náhradní list nebo ponechat ten základní, zmáčknout tlačítko GO a pustit se do poslouchání a učení. Řekla bych, že i malým dětem se budou jednotlivé obrázky mačkat dobře.

Nestačí jen jemný dotek, jako například u Albi tužky, je potřeba trochu více přitlačit. Ale nic, co by bylo pro malé prcky náročné.




Náhradní kartičky jsou oboustranné a narazíte na nich na témata jako - Things that go, Farm, Food, At home, My body, Clothes, Animals a Bedtime.




Kniha Get Ready for School je už pro starší děti, který ten základ nějaký už mají a je zaměřena na školní témata - i když většinu z toho umí děti už ve školce.




Stejně jako u první knihy, tak i v tomto případě je na jedné straně kapsa s náhradními listy a na druhé je rámeček s hlavní stranou, na kterou můžete nasazovat další listy.




Opět pak už stačí jen zasunout list, či nechat ten základní, zmáčknout GO a začít poslouchat a učit se nová slovíčka. 




V této knize Vás čekají témata jako Letters, Numbers, At school, Art Time, Letters and symbols, Shapes, School day a Story words.





ZÁVĚREM

Musím říct, že jsem opravdu moc ráda, že jsou knihy Usborne mnohem lépe dostupné i u nás. Jejich knihy jsou parádní ve všech směrech a rozvoj angličtiny u malých dětí je vážně to nejlepší, co můžete udělat :-). 

Zkuste si třeba vzpomenout na Vaši učitelku angličtiny. Byli jste s ní spokojení? Já jich vystřídala několik a spokojená jsem byla až na střední a díky tomu jsem si troufla z angličtiny maturovat. Pak jsem šla na jazykovku, kde jsem se naučila anglicky plynně. 

Bohužel, po nástupu na VoŠ, jsme měli výuku angličtiny česky a já o své znalosti hodně rychle přišla. Rozumím všemu i filmům bez titulků, ale nedomluvím se.

Proto využívám všech možností, aby na tom holky byly s angličtino skvěle už od mala a za to děkuji i naší školce/škole s rodilými mluvčími. Vidět, co ty děti dokážou už v té školce a jak dokážou puberťáci argumentovat čistě anglicky bez koktání, neuvěřitelný.

Knihy zakoupíte na eshopu Books For Joy přímo v těchto odkazech FIRST ENGLISH WORDS a GET READY FOR SCHOOL. Rovnou se mrkněte i na další verzi těchto knih, která je zaměřena na hudební nástroje.

Cena: 250Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat