19. května 2020

ČTEME: Směj se, nebolí to! aneb kniha, která pomáhá

Před několika týdny jsem byla oslovena autorem knihy, Jiřím Bartošem, jestli bych nemohla mezi své čtenáře roznést informaci o knize s milým názvem Směj se, nebolí to! Je to kniha, která opravdu pomáhá. Celý výtěžek z prodeje jde organizaci Parent project a od vydání knihy (konec února) bylo organizaci zasláno již krásných 20 000Kč.




ORGANIZACE PARENT PROJECT

PARENT PROJECT, z. s. je pacientská organizace založená rodiči, jejichž děti se narodily se svalovou dystrofií Duchenne/Becker a dalšími vzácnými nervosvalovými onemocněními raného věku. Ve spolku sdružují tyto pacienty, jejich rodiče a další rodinné příslušníky. V ČR působí od roku 2001, kdy navázali na fungování stejnojmenné organizace v USA, založené v roce 1994. Posláním je prosazovat a hájit zájmy pacientů a členů, vytvářet podmínky pro zlepšení a zajištění kvalitnějšího života, zajišťovat komplexní péči a podporovat dostupnost účinné léčby.




OBSAH KNIHY

Kniha obsahuje více než 70 dětských básniček v různých tématech, jako například Týden s krtky, Bydliště, Zebra, Malpy, Kočky, Zvědavý slon, Smutné sluníčko, Vánoce se zvířátky, Vodník, Pomoc, Želva a mnoho dalších.




UKÁZKY Z KNIHY

Náhodně jsem vybrala pro představu několik básniček :-).










ZÁVĚREM

Knihu ilustrovala Iveta Autratová a ilustrace jsou opravdu veselé, někdy až vtipné a holky až překvapivě moc baví. Nejvíce se jim líbí zebra na lehátku se slunečnými brýlemi :-D. Básničky jsou krátké a psané větším písmem, že se dobře čtou i začínajícím čtenářům.

U holek mají básničkové knížky stále velký úspěch, narozdíl od delších příběhů.

Knihu zakoupíte pouze přes autora na emailu bartos-ji@seznam.cz.




Cena: 200Kč (včetně poštovného a balného)

Žádné komentáře:

Okomentovat