7. května 2020

VYRÁBÍME: DIY Kuželky z ruliček

Nedávno jsem Vám dávala tip na skvělou hru, kterou jsme vyráběli také z ruliček od toaletního papíru a byly to žabky chytající mouchy, kterými se zabaví děti i dospělí - záleží jakou mají trpělivost.

Ruličky od toaletního papíru sbíráme permanentně, neustále, celoročně. Jenže nikdy pořádně nevím co s nimi. Sice se toho dá vyrobit opravdu nespočet, ale já nechci nic, co bude vystavený a na co se bude prášit. To bychom pak doma hlavně taky nic jiného neměli a mně by z toho otírání prachem brzy cvaklo.

Proto se snažím hledat inspiraci na tvoření, které bude praktické a které bude neustále hrané a když jsem na Pinterestu narazila na výrobu kuželek právě z ruliček, tak jsem si řekla, že to musím holkám vyrobit. Náklady nula nula nic a vyrobeno během chvilky.




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 10 ruliček od toaletního papíru
  • 5 bílých papírů A4
  • 1 červený papír
  • Lepidlo
  • Nůžky


POSTUP

Všechny bílé papíry o velikosti A4 přehnete na polovinu a roztřihnete nebo roztrhnete. Tím Vám vznikne celkem 10 papírů o velikosti A5. Pokud máte přímo papíry A5 tak použijte rovnou ty. A teď už stačí jednotlivé ruličky papírem obalit. Nic nemusíte lepit, protože papír vyjde naprosto akorát tak, abyste ho dostatečně z obou stran zahnuli.




Pak už si jen nastříháte proužky červeného papíru podle odměřeného obvodu ruličky a suchým lepidlem je nalepíte na ruličku.




MÁME HOTOVO

Holky se na ně okamžitě vrhly a samozřejmě se to neobešlo bez bitek kdo je zrovna na řadě :-D. Tak jsme se střídaly všechny postupně, jen to neustálé znovustavění je docela vopruz.




Sofinka je ještě neumí správně postavit, tak jsem k tomu využila Klaudinku aby si procvičila počítání od největšího čísla po nejmenší. Takže nejdříve postavila 4, pak 3, pak 2 a nakonec jednu. Věčně je stavěla na druhou stranu, než si to sedlo.




Na Pinterestu ke kuželkám využívali florbalový míček. Ty doma jako exflorbalistka samozřejmě mám, to by bylo aby nebylo :-D. A děti je mohou zkoušet držet svými prstíky jako opravdovou bowlingovou kouli.




ZÁVĚREM

Zabavení dětí, nejen v době covidu, ideální. Tohle se podle mě povedlo a sama jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží.

Zkouší různou sílu a různou strategii, aby se jim povedlo sejmout co nejvíce kuželek. Klaudinka si k tomu i lehá a kutálí po zemi největší silou. Sofinka jde až k tomu a hodí míček přímo do nich. Každá na to jde úplně jinak a mě baví pozorovat, jak jim to vrtá hlavou :-D.

Mnohdy stačí opravdu málo a celodenní zábava je na světě.




Pokud se rozhodnete kuželky vyzkoušet, určitě mi napište jaký měly úspěch u Vás. Věřím, že rádi uvítáte inspiraci  na cokoliv podobného z ruliček :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat