7. července 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - červenec + srpen 2020

Stejně jako nedávno vyšel časopis Puntík s letním dvojčíslem, tak ani u časopisu Tečka! to není jinak a jedná se také o letní dvojčíslo.

Předchozí číslo bylo zaměřeno na námořníky a piráty. Tentokrát na Vás z titulky bude koukat děsivý a přísně hledící tygr.

Zkusíte zažít léto všemi smysly, zjistíte kudy letěl míč do branky, přečtete si trable komára Máry, vyluštíte křížovku, dozvíte se jak se pozná přátelství, vyrobíte dárek od srdce, vyzkoušíte si Klasáčkův recept, pobavíte se s Dubánky, doplníte si letní seznam, zjistíte kdo je král džungle, vytvoříte si medové želídky, upokusíte se uniknout z džungle a mnoho dalšího.





A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. LABYRINT 

Zase trochu jiný labyrint, který je u nás skvěle Klaudinkou oceněn. Tentokrát je potřeba zjistit kudy letěl míč do branky. S takovým typem labyrintu jsem se ještě nesetkala a v první chvíli mi ani nedošlo, že to je labyrint. Palec hore za originální tip.
 



2. KŘÍŽOVKA

Skvělá křížovka pro děti, které ještě nečtou, ale umí psát písmena a už by rády luštily. Takže pro naší Klaudinku ideální. Stejně je potřeba spolupráce s rodičem, ale my si většinu časopisů prohlížíme společně. Sama si prohlíží a luští jen když chce.




3. KDO SLAVÍ?

V časopisu Tečka! se vždy dozvíte, kdo ten měsíc slaví a jaké zajímavé svátky probíhají. Tentokrát se jedná o mezinárodní den přátelství, který je 30. července. A na vedlejší straně je nachystaný menší testík o tom, jak se pozná pravé přátelství.




4. TVOŘÍME

Před několika týdny jsme se účastnili akce, kdy se v oknech rozsvítilo srdce z vánočních světýlek jako podpora lidí v první linii. Manžel srdce vytvořil právě díky kartonovému výřezu. Tak ho určitě využijeme na toto krásné tvoření :-).




5. DUBÁNCI

Dubánci jsou tentokrát vylepšení o luštění, za které se přimlouvám i v dalších číslech. Dvoustranu s Dubánky to zpestřilo a zastavily jsme se u nich delší dobu. Ráda bych podobné luštění u nich viděla i v dalších číslech.




6. LETNÍ SEZNAM

Já si jako malá psala seznamy snad na všechno. Bavilo mě je odškrtávat jako splněné a u dětí mám pocit, že to je tak nějak přirozené a že je plnění úkolů baví. Klaudinku teda hodně, ani nevím kde se to v ní vzalo. A Sofinka se opičí, takže plní taky ráda. Seznam tedy určitě využijeme a ještě si ho doplníme o vlastní nápady.




7. SVĚT ZVÍŘAT

Pro nás Evropany je králem zvířat lev, ale v Asii sedí na zvířecím trůnu tygr. Je vznešený, krásný a elegantní. Každý z tygrů má jiný vzor pruhů - každý je jedinečný. V tomto článku se o nich dozvíte ty nejzajímavější informace a naučíte se zase něco nového.




8. BAJKA O TYGROVI

Bajka o tygrovi je zajímavým zpestřením, které bych taky uvítala v dalších číslech Tečky. Zároveň na vedlejší straně zkusíte podle stínů najít schovaná zvířata.




9. SLADKÝ POKUS

Troufám si říct, že domácí "gumové" medvídky zná každý, kdo má malé děti, ale pokud by se náhodou našel někdo, kdo je nezná, jsem ráda, že se v Tečce objevil právě tento recept, který je zároveň také pokusem a pozorováním.




10. ÚNIKOVKA

Na únikovku se vždycky těším a kolikrát se spletu, když horlivě listuji Puntíkem a hledám ji. Pak mi dojde, že je v Tečce :-D. Tentokrát se pokusíte uniknout z džungle. Pan Babočka hledá vzácné exempláře motýlů v indické džungli. Ztratil se a vůbec netuší, kudy ven.




Časopis Tečka! je časopis pro malé školáky ve věku 6+. Pravidelně se v něm setkáte s příběhy s porozuměním, luštěním, malováním a tvořením, záhadami a zajímavostmi, komixy, přírodou, únikovkou a spoustou dalších aktivit. 

V trafice stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 36Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-). Můžete využít i sourozenecké předplatné s Puntíkem.
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat