2. července 2020

UČÍME SE: Grafomotorika - Už se můžu smát, už se učím psát

Pro Klaudinku jsem podobné pracovní listy sháněla ke stažení, ale nic moc jsem neobjevila a když už, tak to byl jen jeden list a nic dalšího. Proto jsem začala pátrat po knižní podobě, ze které můžeme kopírovat a procvičovat tak neustále dokola.

Knížku s názvem Grafomotorika jsem si vybrala ve spolupráci s nakladatelstvím Grada a obsahuje zábavné procvičování a uvolňovací cviky pro předškoláky i malé školáky - v podstatě to je přesně to, co jsem hledala a nenacházela.

Je to skvělá inspirace, kterou můžeme převést na velkou plochu papíru a až později, až se dítko dostatečně procvičí, cviky převedete na velikost A4.




"Tato knížka dětem hravou formou zpestří a usnadní přípravu na zápis do školy i nácvik psaní. Rozcvičovací a uvolňovací cviky jsou doplněny básničkami, které vhodně vedou a rytmizují pohyb zápěstí i prstů. Dítě si tak snadno osvojí jemnou motoriku i nezbytnou souhru ruky a očí, která je potřebná pro dokonalé zvládnutí psaní i kreslení. Metodicky a úelně propojené básničky s uvolňovacími cviky pomohou předškoláčkovi snadno zvládat všechny základní tahy písmen. Je také skvělou pomůckou pro rozvíjení jemné motoriky u malých školáků."




Dítko trénuje grafomotoriku dokreslováním úsměvů nebo mračení, také hopsání jako luční koník anebo tahy dokreslí listy kopretiny. Na vedlejší straně mnohdy bývá i prostor na procvičování.




Také hůlka po dědovi, vlnky jako úhoři, kos nesoucí žížalu v zobáku, plazící se had nebo žížala. 




Dlouhá vlečka od princezny, třešně do bublaniny, koláče rozinkové či makové. 




Balonky letící ve větru, miska pro Voříška, hřebeny na vlasy zježený. 




Vlnky v rybníce, střechy domků, kruhy na rybnících, semafor v ulicích, hrábě na trávě nebo louka s brouky. 




Duha či žebřík, klobouk, hříbky, květiny, kostkovaná deka.




Rukavice i čepice, vánoční stromeček, židle, deštník, blesky třesky plesky, šnečí domeček, čáry a smyčky ale i hvězdičky nebo sněhové vločky.




ZÁVĚREM

Tato publikace vychází zcela z bezprostřední praxe s dětmi a vznikla reakcí na nedostatek podobně edukačně-motivačního materiálu na našem trhu.

Inspirace je v ní tak moc, že některé tahy by mě ani nenapadly a básničky vše hezky podnítí a podbarví i co se týče zapamatování a zábavnějšího způsobu.

Je to pokračování prvního dílu s názvem Slečno i kluku, rozcvičuj ruku a celkově všechny publikace od Heleny Uhlířové vypadají skvěle.

Pokud Vás grafomotorika s názvem Už se můžu smát, už se učím spát zaujala, najdete ji na eshopu nakladatelství Grada přímo ZDE.

Co na ni říkáte?


Cena: 135Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat