30. června 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červenec + srpen 2020

Hola, hola, další číslo časopisu Puntík volá. Tentokrát se jedná o letní dvojčíslo a předplatitelům přišel zároveň také Maminčin Puntík s Janou ze Zásadně zdravě na titulce.

Letní dvojčíslo je zaměřeno na zvířata všeho druhu. Čeká Vás plazící se had, panda Švanda řešící problém červené pandy, kreslení pandy červené, hledání nesmyslů, Olík a Lili jdou do zoo, popletená zvířátka, průzkumním Žárovka v zoo, vystřihovánka zoo, originální hra Poznej zvíře a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat blíž.




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

Upřímně řečeno na to, že se jedná o dvojčíslo, tak bych ho čekala mnohem více naplněné s více tipy na luštění, aktivity nebo stříhání. Nejde zas tolik poznat, že to je dvojčíslo.




1. HADÍ HRANÍ

Hned po otočení titulní strany na Vás vykoukne had. Hada si můžete buď celého vystřihnout anebo ho střihnete jen z části, aby zůstal v časopisu, ale zároveň byl pohyblivý. Z druhé strany ho můžete vybarvit dle zadání.





2. HLEDÁME NESMYSLY

Já bych si opravdu přála, aby vyšla nějaká knížka plná hledání nesmyslů - stejně, jako vyšel průzkumník Žárovka knižně, tak bych viděla i nesmysly. Klaudinku stále moc baví a byla by to skvělá možnost na uabavení v autě a celkově na cestách.




3. KUDY DO ZOO

Zase bych se opakovala jak to máme u Klaudinky s bludišti a labyrinty. Sice to zmákne jedním tahem během pár vteřin, ale stále jí to baví a stále je ráda za každé nové bludiště, které může vyřešit :-). Asi jste si všimli, že v recenzi moc nezmiňuji Sofinku - Sofinka Puntíka sice miluje, ale jen si ho prohlíží, nic luštit nechce :-D




4. POPLETENÁ ZVÍŘÁTKA

Hezká aktivita, která nám krásně zapadne do toho našeho organizéru plného puntíkových aktivit.





Tři oboustranné sady zvířátek, které můžete skládat tak, jak patří anebo z nich vytvářet úplně nové druhy zvířat. Najdete tu papouška, žirafu, zebru, orla, krokodýla nebo opici.





5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Zrovna nedávno, když jsem zahlédla fotky knížky průzkumníka Žárovky, tak jsem si říkala, jaká by to byla paráda, kdyby byl další díl. Dám ruku do ohně, že jednou vyjde a snad to bude brzy. Tak pokud jeho knihu ještě nemáte, mrkněte do prokliku výše a určitě si ji objednejte :-).




6. VYSTŘIHOVÁNKA ZOO

Opět krásná práce Andrey Popprové, která připravila vystřihovánku žirafy, slona, lva a zebry společně se stromem, jako domácí zoo :-).





7. HRA POZNEJ ZVÍŘE

Opět zajímavý tip na hru - tentokrát máte za úkol hodit dvěma kostkami a pojmenovat zvíře, které na obrázku vidí. Pokud budete mít tuto část zvládnutou, napadlo mě ještě zvolit těžší verzi, kdy se hodí kostkou tajně, tajně se podle hodu vybere zvíře a ten druhý ho bude muset podle zvuku nebo pantomimy uhádnout.




8. POSTAV PUNTÍKOVI DOMEK

Jednoduchá aktivita na tvary i barvy pro nejmenší děti. Tvary můžete buď nalepit nebo jen přikládat a trénovat si je tak pravidelně.




9. LUŠTĚNÍ PRO VĚTŠÍ DĚTI

Tento typ aktivit se mi moc líbí pro Klaudinku, pro kterou je to nové a neznámé a navíc v tom ta zvířata pořádně nevidí. Už v předchozím čísle, kdy se vybarvovala trojka, tak ji v tom obrázku neviděla, takže i pro mě je to skvělý tip na aktivity, kterými budeme ten zrak procvičovat.
 



MAMINČIN PUNTÍK

Tento Maminčin Puntík mi přijde ze všech, které doposud vyšly, ten nejlepší!




Tentokrát Vás Maminčin Puntík seznámí s Janou, která je nejen kuchařkou, ale také výživovou poradkyní a píše blog www.zasadnezdrave.cz. Také je mámou dcery Elišky, která se narodila snad o měsíc později, než naše Olívie. Je to hezké a zajímavé počtení a určitě si ji dejte všude možně do sledování :-).




Dále mě zaujaly stránky s prázdninovým tvořením pro děti - na to inspirace není nikdy dost, to říkám pořád. Jen je obtížné narazit na něco nového a neokoukaného, což si troufám říct, že zrovna ty závěsné průsvity jsou a určitě si vyrobíbe i indiánské teepee z další strany.




Návod na výrobu domácích vlhčených ubrousků mě zaujal. Podobné návody jsem už viděla, ale přišly mi složité a proto jsem se do nich nikdy nepustila. Tohle ale vyzkouším, protože je to jednoduché a chtěla bych se konečně vyhecovat.




Zajímavou kapitolou je taky téma postrach léta, kde si přečtete o nejčastějších problémech letních dnů a celkově prázdnin - úrazy, poranění, žihadlo, letní angíny, zánět zvukovodu apod.




Bylinky mě baví, zajímají, fascinuje mě jejich léčivá síla a tady se dočtete o dětské bylince, univerzální letní bylince (mé nejoblíbenější!) a také narazíte na návod jak si vyrobit bylinkovou mast na hojení odřenin.




A hned na vedlejší straně je návod na domácí koupelovou sůl.




V každém Maminčině Puntíku se objeví několik barevných stran relaxace. Pokaždé jde o jinou barvu a tentokrát je tu růžová. A jelikož to je barva Klaudinky, tak si je hned přivlastnila, že je vymaluje a že mi tam něco napíše :-D.




Následující strany jsou věnovány přírodní kosmetice ať už pro miminka, batolata nebo pro maminky a také se dozvíte jaké jsou vlastnosti nejčastěji používaných olejů a rostlinných tuků. Můžete si vyrobit univerzální hojivý krém na rty i drobné ranky.




No a v neposlední řadě nesmí chybět recepty na bylinkové sirupy, bez kterých by léto nebylo létem a také recepty nejen na grilování a že jich je. Na recepty se tu vždycky těším ze všeho nejvíce.







A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat