13. srpna 2019

ČTEME: Průzkumník Žárovka

Já si myslím, že Vám po dvou letech už nemusím říkat o mé lásce k průzkumníkovi Žárovkovi. To už všichni musí jednoduše vědět.

Snila jsem o tom, že jednou musí vyjít kniha čistě o něm a čistě s jeho aktivitami, vystřihováním a prosvicováním. A víte jak to je, stačí si jen přát :-).

Kniha je už několik týdnů na světě a jelikož se o mé lásce ví opravdu všude, tak mi jedna kniha přistála ve schránce.

Radost byla nepopsatelná a dojatá jsem ještě teď :-D. Fakt. To by člověk nevěřil jak s nim pohne vytoužená knížka.

Tak se na ní pojďte podívat, ať si ji můžete rychle také objednat.




O KNIZE

Kniha je veledílem Andrey Popprové a Pavly Etrychové a aby se s ní dobře pracovalo, má geniálně vyřešenou kroužkovou vazbu.

Kdo průzkumníka Žárovku pravidelně sledujete, tak určitě víte, že má rád veškerá dobrodružství, která pravidelně zažívá se svým kamarádem pejskem Edisonem.

V knize Vás čeká mnoho úkolů, na které budete potřebovat baterku, nůžky a také lepidlo.

Pár stran objevíte rozkládacích - můžete se díky nim podívat na obrovskou krásnou zahradu nebo přímo do Žárovkovo pokojíku, který si můžete doslova sestavit.

Co se týče prosvěcovacích stran a vystřihovánek, tak jich spoustu z nich můžete znát už s časopisu Puntík, pokud ho sbíráte poctivě od prvního čísla. Ale pokud jste začali až později, budou pro Vás novým překvapením.




PŘÍBĚH

Průzkumním Žárovka bydlí s Edisonem v malém domečku u zdi a pravidelně pozorují, co se děje ve vile, na kterou z domku vidí.

Už jim to nedá a tak se tam společně vydají. 

Seznámí se s profesorem Žebírkem, který mu vypráví, že se ve vile pravidelně schází spousta různých vědců a že je vila takový jejich klub.

S kým se ještě Žárovka s Edisonem setkají? A jaké úkoly budou plnit? Co tam všichni ti nadšení vědci vytváří? To vše se postupně dozvíte.

Příběh začíná na podzim a provede Vás celým rokem.




INTERAKTIVNÍ ÚKOLY

Kniha obsahuje spoustu interaktivních úkolů, jako například hledání klíče pro odemčení dveří, odříkání básničky, aby se dveře otevřely, hledání zvířat na obrázku, zabalení vhodných věcí do batůžku, dokreslování, obtiskávání apod.




PROSVICOVACÍ STRÁNKY


V průběhu Vašeho čtení narazíte na víc než 10 prosvicovacích stran, které Vám prozradí svá tajemství. Některé znáte již z časopisu Puntík, ale součístí jsou i fungl nové strany. A co vlastně skrývají?






VYSTŘIHOVÁNKY

Z vystřihovánek jsme vybrali 3, které jsme si připravili pro představu a musím říct, že je od té doby holky nedají z ruky.

Využili jsme starších čísel časopisu Puntík. Já jsem na tohle hrozná a je mi líto zasahovat do knížky nebo cokoliv vystřihovat. I proto odebíráme Puntíka 2x, aby jeden byl na prohlížení a druhý na stříhání.

Jako první jsme vybrali lesní domeček, který ukrývá ježka, šneka a červíka. Domeček je oboustranný a můžete ho i zavřít, aby všichni mohli spokojeně spát.




Obrovský úspěch má i kurník se slepičkami a kuřátky.




No a k letním prázdninám nesmí chybět ani ponorka, jen ji holky mají bez brčka :-).




ZÁVĚREM

Já jsem asi už zaujatá nebo co, ale je to prostě moje srdcovka.

Holky si knihu prohlíží jen pod mým dohledem, aby ji čirou náhodou neponičily nebo aby se o ní nepřetahovaly. 

Je to takový můj poklad, že jsme využily starší čísla časopisu Puntík, abych do knihy nemusela zasahovat a konkrétní vystřihovánky máme právě z časopisu.

Kniha je skvělá jak pro holky, tak i pro kluky. Každý si v ní najde to své a ani rodiče nezůstanou pozadu :-).

Moc děkuju za to krásné veledílo a doufám, že časem vznikne i nějaké to pokračování!


Cena: cca 239Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat