1. srpna 2019

LUŠTÍME: Časopis Puntík - srpen 2019

Srpnový časopis Puntík je plný výletů a zábavy. Předplatitelé ho mají již téměř týden dní doma a pro Vás ostatní jsem si připravila recenzi.

V tomto čísle Vás čeká hledání rozdílů v obrázcích, rozluštíte záhadu velkého bobku, vyrobíte si bubáka, najdete všechny nesmysly, projdete bludištěm s Dinem a Saurou, zahrajete si parádní bingo, s průzkumníkem Žárovkou půjdete stanovat, vytvoříte si lesní atlas, vystřihnete si koláče a mnoho dalšího.

Jako vždy doporučuji předplatné především kvůli drobným dárkům, které jsou k časopisu 4x za rok.




Pro předplatitele v tomto čísle čekala samolepka opičky Maki :-).




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. CHROUPY CHROUP

Období luštění bludiště u Klaudinky stále převládá, takže má velikou radost kdykoliv a kdekoliv nějaké bludiště objeví.

 


2. MAKI PÁTRÁ

Opička Maki se stává víc a víc mojí oblíbenkyní. Už od mala jsem ráda řešila různé záhady no a s opičkou Maki záhady dostávají úplně jiný rozměr.

V tomto případě řešíme záhadu velkého bobku.

Co se bobků týče, tak holky maximálně milují knihu Co je to hovínko? kterou máme v angličtině a ta vážně nemá chybu. Když jsem ji četla poprvé, tak mi tekly slzy smíchy.




3. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek má v tomto čísle pouze jednu stranu a mimo nesmyslů se hledá také 5 šnečků. Našli jste je všechny? :-)




4. DINO A SAURA NA VÝLETĚ

Další bludiště, tentokrát s úkoly - dojít po žluté značce. To bylo něco pro Klaudinku. Samé bludiště v tomto čísle. Musim už jí konečně kouknout po nějaké knize plné bludišť.




5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Doufám, že už všichni máte doma knihu průzkumníka Žárovky, která je plná obrázků k prosvícení a má zajímavý příběh. No a pokud ne, tak to zkuste co nejrychleji napravit :-P.

V tomto čísle se s průzkumníkem Žárovkou vydáme stanovat a aby se mohly večer opéct buřty, je potřeba vybrat správná polínka.

Co vidíte, když prosvítíte obrázek?




6. KOUZELNÁ VÁZA

Krásné tvoření pomocí "uchošťour", na které v poslední době narážím víc a víc. Vázu si následně můžete přilepit na sklenici s květinou.




7. BINGO

Bingo jsem milovala jako malá v hodinách na Základní škole, kde jsme ho hráli v angličtině a bavilo mě neskutečně. Úplně jsem zapomněla, že by ho už minimálně Klaudinka zvládla, možná už i Sofinka. 

Pravidla si můžete uzpůsobit podle sebe a hra je určena 2-4 hráčům. Prckům můžete hru připravit čistě jako přiřazování obrázků na kartičku. 

Doporučuji zalaminovat pro delší živonost.




8. LESNÍ ATLAS

Vytvoříte si také lesní atlas, na kterém rozpoznáte co jíst můžete a naopak co se jíst nesmí, protože je to jedovaté. Pro malé zálesáčky ideální do batůžku :-).




9. DOMÁCÍ KOLÁČE

Série papírových jídel do kuchyňky je prostě geniální a já se vždycky těším, co k snědku nás čeká v dalším čísle. 

Koláčky jsou oboustranné, z každé strany jiné, takže je potřeba i koukat, jestli jsou poskládány dobře. 

A opět doporučuji laminaci pro delší životnost. Takto zalaminované papírové jídlo máme již roky naprosto nepoškozené.




Kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

 
Více informací na oficiálním WEBU časopisu.

Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat