16. srpna 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Eshop Svět Plodů

Když mi přišla nabídka ke spolupráci od eshopu Svět plodů, tak jsem dlouho váhala, jak se k tomu postavit a jestli nabídku přijmout nebo odmítnout.

Říkala jsem si, že mám půl hodiny cesty bezobalový obchod, který se snažím propagovat, ale následně jsem přešla k tomu, že ne každý má možnost bezobalového obchodu a hodila by se mu nějaká alternativa.

Zjistila jsem totiž, že mají i 3 kamenné prodejny a to v Brně, Olomouci a Zlíně, kde se snaží prodávat bezobalově.

Prozkoumala jsem tedy eshop a zjistila jsem, že mají většinou 500g až gastrobalení. Nejsou zastánci malých balíčků (mimo ochutnávky). A dokonce jsem zjistila, že litoměřický bezobalový obchod Meloun je jejich pravidelným zákazníkem.

To mě dá se říct ujistilo v tom, že by z toho mohl být zajímavý článek a na spolupráci jsem tedy kývla. Vybrala jsem si několik produktů na zkoušku a domluvila jsem i drobnou výhodu.





CO JSEM SI TEDY VYBRALA? 

Snažila jsem se vybrat to, co opravdu máme rádi, co jíme pravidelně a po čem se u nás jen zapráší. No a taky jsem se snažila vybírat tak, aby z toho bylo pro celou rodinu, protože každý máme rád něco jiného. Takže jsem zvolila větší balení ořechových směsí, datlovou pastu a různé druhy tyčinek. K tomu jsem ještě dostala malé ochutnávky směsi oříšků a sušeného ovoce.




MYX CESTOVATELKA

Tento MYX s názvem Cestovatelka jsem vybrala především pro sebe. Jsem totiž závislák na kešu oříšcích, moc ráda mám i pekanové ořechy a chutná mi i sušené ovoce. Když jsem mrkla na složení této směsi, tak jsem měla jasno.


Obsahuje:

  • 20% kešu ořechů
  • 20% sušených meruněk
  • 15% jahodových mandlí
  • 15% pekanových ořechů
  • 15% sušených švestek
  • 15% malinové raw tyčinky

A realita? Holky mi vyjedly švestky, meruňky, mandle a raw tyčinky. Takže na mě ve finále zbyly opravdu jen ty oblíbené kešu s pekany.




SPORTOVEC MYX

Manželův problém je v jeho oblíbené větě "ne děkuju, nech to holkám". Tak jsem další MYX vybrala na míru přímo jemu. Ne, že by to byl sportovec, hahaha, ale i chlapům je potřeba lichotit :-D.


Obsahuje:

  • 20% kešu ořechů
  • 20% guarana raw tyčinky
  • 15% mandlí
  • 15% sušených třešní
  • 10% dýňových semínek
  • 10% sušených višní
  • 10% lískových ořechů v mléčné čokoládě

A realita? Holky mu vyjedly lískáče a sušené ovoce a já se mu pustila do kešu oříšků. Zbyly na něj tedy jen mandle a semínka :-D.




MYX OŘECHY EXCLUSIVKA

Tuhle naprosto dokonalou exclusivku jsme měli jen jako ochutnávku ale lidi! Lidi! Já to potřebuju hezky ve velkém! Cena je sice trochu jinde, než u předchozích myxů, jenže je to boží! Maximálně boží!


Obsahuje:

  • 20% kešu ořechů
  • 20% mandlí
  • 15% para ořechů
  • 15% lískových ořechů
  • 13% pistácií
  • 10% pekanových ořechů 
  • 10% makadamových ořechů

A realita? Tohle jsem si uloupla jen pro sebe! Muhahahaaaaa! Tenhle, byť malý, pytlíček byl čistě můj a to si nedovedete představit, jaký to byl úspěch :-D.




MYX NAŠE NEJLEPŠÍ OVOCE

Tento ovocný pytlíček jsem nechala naopak čistě celý holkám. Měly ho jako jednu z odpoledních svačin. Zbaštily ho doslova okamžitě až na tužší kousky ovoce, které je nebavily dlouho žužlat.


Obsahuje:

  • 25% sušených banánů
  • 20% sušených datlí
  • 15% sušeného ananasu
  • 15% sušeného manga
  • 15% sušené papayi
  • 10% sušené švestky

Tužší kousky, které děti případně odmítají jíst, protože se jim můžou špatně jíst, můžete jednoduše povařit a umixovat na přesnídávku :-).




DATLOVÁ PASTA PŘÍRODNÍ

Na datlovou pastu mám spadeno už opravdu dlouho. Doma používáme datlový sirup poměrně stejně často, jako med, pokud je potřeba něco osladit. 

Dá se vyrobit i domácí, ale já vždycky datle snědla doslova na posezení, než abych zkusila domácí datlovou pastu.

Tak jsem využila spolupráce, že vyzkouším tu hotovou.




Je to skvělý tip na rychlo mlsku, když nestíháte cokoliv připravit. Stačí ji jen zahřát (v rukách) a vytvořit kuličky. Kuličky můžete pak nechat čistě datlové anebo je obalíte ve všem možném i nemožném. Nebo si ji můžete, tak jak je, nakrájet na kostičky. Myslela jsem si, že bude tužší, tvrdší, ale vůbec ne. Což je paráda!

Můžete ji dát do těsta na bábovku, muffiny. Můžete ji rozmíchat s rostlinným mlékem. Můžete ji dokonce umixovat s dalšími ořechy, zlehka nařešit třeba vodou a pomazat s ní koláče, perník nebo třeba chleba :-D.

Těch možností využití je opravdu spousta a ráda bych z toho pak připravila samostatní článek plný receptů :-).




BANANA MANA 5 PACK

Tato sada obsahuje banánové tyčinky s goji, kakaovými zlomky, kokosovými chipsy, mochyní a rakytníkem.

Jsou alternativou pro všechny, kteří jsou už předatlovaní z datlových raw tyčinek :-D. Což musím plně souhlasit a jelikož holky milují banány v jakékoliv podobě (jojo, jsou to takové malé opičky), tak jsem vzala tento "pack" čistě pro ně.

Tyčinka obsahuje 2 dospělé banány, které oproti běžně dováženému ovoci, dozrály a byly usušeny ve své mateřské zemi - v Ekvádoru. 
 



RAW TYČINKY

RAW tyčinky se u nás zabydlely s příchutí malinovou, kakaovou, sezamovou a malinovou.

Co se týče podobných tyčinek, tak jsem jich zkoušela už mnoho od různých značek a jediné, které mě zaujaly, byly mixitky, jinak fakt nic moc.

Ale tyhle mi chutnají a zaujala mě každá z nich i když už si za poslední rok nebo dva přijdu už taky docela předatlovaná :-D. 

Jsou tenčí, oproti těm, které se běžně prodávají, ale to je jen takový postřeh.

Já osobně jsem spíš na neovocné příchutě, holky milují naopak ty ovocné a manžel má rád různé semínkové. Takže trefa do vkusu každého z nás, jen s tim rozdílem, že si je přivlastnily holky, překvapivě :-D.




SUPERFOOD TYČINKA

Superfood tyčinky jsme měli s příchutí hrušky s konopným semínkem a meruňky s chia semínky.

Narozdíl oproti předchozím tyčinkám mi tyhle přišly mnohem měkčí. Nevím, jestli se mi to zdálo nebo byly zrovna více v teple ale nedaly se lámat, musely se trhat.

Vždy jsem každé z holek dala půlku a já si sotva olízla prsty :-D.




FLOWER WOMAN

Flower Woman má přesný název, protože tohle, tohle bylo čistě moje !!!

Jedna tyčinka má výraznější chuť kurkumy, druhá červené řepy. Holkám ani manželovi nechutnalo to, jak jsou v nich ty lístky květin, takže byly opravdu ÚPLNĚ CELÉ MOJE!

A jsou to takové mé srdcovky. Přeci jen máma na mateřské má máloco opravdu SVOJE, takže jsou mým pokladem a moc ráda si je pořídím zas.




Obsahují jen datle, kokos, čevrenou řepu/kurkumin a jedlé květy. Chutě řepy a kurkumy jsou opravdu výraznější, tudíž Vám nemusí zachutnat, ale ten pocit, že jsou jen Vaše a že Vám to nikdo nesní, to je k nezaplacení :-D.




GASTRO BALENÍ

Eshop Svět Plodů tedy nabízí i gastro varianty o hmotnosti 3Kg, 5Kg, 10Kg a 20Kg. U každého produktu máte hned vidět hmotnost, kterou si můžete zvolit. Něco můžete vzít ve větším balení, něco je "jen" půlkilové.


VÝHODA PRO VÁS!

Staší jen při objednávce na eshopu www.svetplodu.cz do třetího kroku do poznámky zadat "zivotpodlekarol" a získáte tím 50g ořechového myxu exclusive zdarma :-).


ZÁVĚREM

Musím říct, že jsem docela nadšená z obalů, ve kterých směsi posílají. Sice se jedná o plastové pytlíky, ale jsou opravdu pevné a mají takový ten uzavíratelný zip. Takže se je chystám schovávat a využívat je v bezobalových obchodech.

Taky jsem si naivně myslela, jak nám ta půlkilovka vydrží, ale holky jsou jako kobylky - svedeme to na děti ne? :-D Takže to mizelo neskutečnou rychlostí, až jsem sama byla v šoku a kolikrát jsem úplně zapomínala na focení. Takže těch fotek taky není tolik, co jsem původně plánovala.

Co se týče různých tyčinek, tak to jsme byli s manželem absolutně bez šance. Brala jsem je holkám různě na výlety nebo na cesty do auta, protože je to nejen zdravé, chutné, energické ale hlavně to vůbec nedrobí a nedělá to bordel :-D. ale "kytičkové" tyčinky byly čistě moje! To jsem přesně věděla, že nebudou chutnat ani holkám a ani manželovi.

Přiznám se, že jsem si takhle už hodně dlouho nic neužívala. Snažila jsem se vychutnat každý kousek a kolikrát se sama sebe za některé spolupráce nakonec nesnáším, protože následně utrácím a to pěkně ve velkém! A děkuju moc Světu Plodů za oslovení :-)

Tak si hlavně nemyslete, že na mé doporučení utrácíte jen Vy. Já jsem na tom (a to se vsadím!) kolikrát mnohem hůř :-D.

Žádné komentáře:

Okomentovat