6. srpna 2019

VYRÁBÍME: DIY "domácí" voskovky

Nedávno jsme s holkama protřídily a vyklidily naše dva velké šuplíky s výtvarnými potřebami, které už doslova přetékaly a už se muselo zasáhnout. Z toho úklidu najednou zůstalo mnoho miniatůrních voskovek, takže plán na DIY voskovky byl jasný.




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Malé kousky voskovek
  • Minutku/stopky (!!!!!)
  • Formičku

POSTUP

Pokud máte kousky voskovek větší, je lepší je nakrájet na cca 1cm, jak Vám to vyjde.

Připravíte si formičku a nalámané voskovky do ní naskládáte a zkusíte je i trochu přimáčknout, abyste formičku naplnili co nejvíce.

Formičku jsme zvolili silikonovou. Původně jsem ji chtěla na domácí čokoládu, ale nakonec ji využíváme na různé domácí tvoření.
 



No a pak je už jen vložíte do rozehřáté trouby a pečete na 180°C přibližně 5 minut.




Po těch 5 minutách jsme je vytáhli z trouby a zjistili, že jsou formičky poloviční. Tak jsme přisypali ještě další voskovky, aby byly tvary dostatečně velké a plné a pekli znovu.

Jenže pak jsme na to zapomněli .. uuuááááá! A připomenul nám to až smrad a čoud. Ups. Tak jsem už viděla, jak jsou voskovky v prčicích ale naštěstí se s nimi nic nestalo! Hurááá!

A takhle vypadají už hotové voskovky.
 



Jen tím, že jsme je připekli víc, než bylo třeba, tak se částečně oddělil vosk od barvy. To ale ničemu nevadí, jen je ten vosk měkčí než strana s barvou a kreslí mnohem jemněji - nemá výrazné barvy.




No a nakonec Vám ukážu jen abstraktní dílo. Nemalovala jsem se s žádnými sluníčky, stromečky, domečky apod. Prostě jsem si načmárala co ruka ráčila. Tím, že jsou voskovky namixované v různých barvách, tak malují zároveň několika barvami a když se vezmou na plocho, tak se s nimi dají vytvářet zajímavá díla.

Překvapilo mě, jak jednoduše a lehce se s nimi maluje. Žádné tlačení, prostě čáry máry. Nevím, jestli je to tím, že se nám ten vosk oddělil a proto jsou ty barvy výraznější, ale bůh ví.

My jsme nadšení :-).




Co zvládneme my, to zvládnete i Vy! Tak se s nadšením pusťte do tvoření vlastních "domácích" voskovek a rozhodně nezapomeňte na MINUTKU nebo STOPKY !!! Ať nakonec nedopadnete hůř, než my. Ale já si troufám říct, že jsme prostě experti na všechno a že Vás zvládáme včas varovat :-D.

Žádné komentáře:

Okomentovat