2. června 2020

LUŠTÍME - Časopis Puntík - červen 2020

V červnovém časopisu Puntík Vás čeká vaření limonády u Mylišáků, pátrající opička Maki, které někdo snědl kus koláče, nesmysly s bludištěm, vybarvovací aktivita k narozeninám Puntíka, skvělá hra Větší bere, průzkumník Žárovka na louce, hmyzí vystřihovánky, ledové osvěžení, puntíkovy nápady a mnoho dalšího.




SAMOLEPKA PRO PŘEDPLATITELE

Na předplatitele čekala samolepka Lízy a Pupíka :-).




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?


1. OPIČKA MAKI

Opička Maki je zvídavá opička, která v každém čísle řeší jinou záhadu. Tentokrát ji někdo snědl kousek jahodového koláče. Kdo to asi mohl být?




2. HLEDÁME NESMYSLY

Bludiště, hurááá - zvolala Klaudinka, když zjistila, že může luštit zase nějaké bludiště. A u toho se směje všem těm nesmyslům. Tohle je aktivita, která Sofinku naopak vůbec nebaví ale Klaudinka se k ní vrací pravidelně. Bez nesmyslů, by pro nás Puntík ani už nemohl být.




3. KOLIK JE PUNTÍKOVI LET?

Ani se mi nechce věřit, že to jsou už tři roky, co vznikl časopis Puntík. Však to budou i tři roky, co vznikl i můj blog. Letí to neuvěřitelně a Puntík je i právě proto naší srdcovkou. Jsme s ním od samého začátku .. nebo on s námi? :-).

Takové omalovánky bychom s Klaudinkou uvítaly pravidelně. Bavilo ji luštit, která číst bude mít jakou barvu. Jen výsledné číslo úplně neviděla, ale po mém upozornění už ano. 

Přijde mi to i lepší na přemýšlení, než když jsou části označeny barevnými Puntíky :-).




4. KARETNÍ HRA VĚTŠÍ BERE

Skvělá karetní hra pro malé děti. Pokud ještě nepoznají větší a menší čísla, mohou se orientovat podle linky, kde je víc a kde je míň. Klaudinku hra moc baví, jen nemá ráda "boj".

Hrajeme tedy klasicky, jako se větší bere hraje a když vyložíme stejnou kartu, nastává boj a vyložíme další tři a až ta třetí určí, kdo je větší a ten bere :-).

Sofinka hrát nechce .. překvapivě :-D. 







5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je moje láska ..tentokrát se vydá na louku pozorovat, co se děje v trávě. Když stranu prosvítíte, dozvíte se, kdo se v trávě schovává.




6. HMYZÍ VYSTŘIHOVÁNKA

Opět nádnerná práce Andrey Popprové, kterou se mi nikdy nechce stříhat ale na tohle jsme se moc těšily. Hmyzáci jsou aktuální a holky rády pozorují především motýly. V této vystřihovánce si vyrobíte motýla se sosáčkem, berušku na prst a housenky, které budete popohánět brčkem.





Housenky u nás frčí dost, jen mě překvapilo, jak je to náročný na ufoukání. Každopádně jakékoliv foukací aktivity jsou doporučované logopedy, takže to beru jako skvělý tip jak se naučit korigovat svůj dech za nějakým cílem. 




Beruška se nalepí na kroužek, který jsem nechala dostatečně velký, aby se tam holkám vešly dva prsty a mohlo se jim s ní lépe lítat.





Motýlovi jsme přilepili sosáček, ve spodní části má brčko a foukáním se sosáček roztahuje.




7. LEDOVÉ OSVĚŽENÍ

Ledové osvěžení jako obrázek, ke kterému se holky ještě nedostaly, protože řádí s hmyzáky :-D. Vše vystřihnete. Sklenici vybarvíte podle barvy své oblíbené limonády. Nalepíte na ni kostky ledu a mátu. Sklenici nalepíte na levou část. Citron prostřihnete a nasadíte ho na sklenici a pomeranč protáhnete brčkem :-).




8. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady přichází s krásnými tipy na květinové ozdoby ať už náramek nebo korunka na hlavu. Květinové ozdoby jsme ještě nezkoušeli. Tady u nás za panelákem nejsou ani pampelišky, ale máme určitě v plánu až půjdeme na delší procházku.




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 
 
Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč 

Žádné komentáře:

Okomentovat