26. června 2020

POPÍJÍME: Kakaový nápoj z tahini pasty

Stejně jako miluju chalvu, tak miluju i tahini pastu (a taky tahini tyčinky od kRAWky samozřejmě). Tahini pastu jím třeba i obyčejně namazanou na pečivu anebo z ní dělám jiné pomazánky a dokonce ji dávám i do krémových polévek. Používá se také do hummusu nebo jako omáčka do falafelu.

Tahini pasta je dokonce označována jako jeden z nejlepších zdrojů vápníku (mák je úplně TOP), takže je opravdu zdraví prospěšná, ale zároveň nemusí zachutnat všem. Podle mě je tahini přesně ten druh potraviny, který buď milujete nebo nesnášíte.

Každopádně jsem brouzdala na internetu a objevila na webu jimejinak.cz tento skvělý recept, který jsem musela okamžitě ochutnat a hned jsem věděla, že Vám ho šoupnu i na blog.




SUROVINY



POSTUP

Stačí jen dát uvedené suroviny do mixéru - my máme z Lidlu smoothie maker, dolít vodou a umixovat několik vteřin do hladka. To je celé :-).

Já u našeho mixéru použila menší nádobku na 350ml. Je to tedy jednorázová dávka. Pokud budete chtít víc, tak si množství surovin zněkolikanásobte. Dále si také můžete přidat třeba samotné tahini, pokud budete chtít hustější nápoj anebo přidat kakao, pokud ho budete chtít mít kakaovější.

Můžete si ho tedy vyladit přesně podle svých chutí.




Je to v podstatě super rychlé rostlinné mléko, které můžete jen tak vypít nebo ho využít na uvaření kaší - klasických ovesných nebo třeba rýžových. Já se chystám určitě ještě na verzi s kávou místo kakaa a vytvořím si tím rostlinnou ledovou kávu .. mňam!




Pokud recept vyzkoušíte, určitě mi napište jak Vám chutnal a jak jste si ho třeba upravili podle svých chutí a toho, co zrovna máte doma. Více inspirace, kam všude můžete tahini použít, najdete tedy na webu jimejinak.cz přímo ZDE, kde je celkem 19 různých tipů :-).

1 komentář:

  1. Tedy, kakao miluju jen tak, samotné, ale tohle s ním musím také vyzkoušet. Téra

    OdpovědětVymazat