9. června 2020

LUŠTÍME: Časopis Tečka - červen 2020

Červnové číslo časopisu Tečka! je zaměřeno na piráty, námořníky a vše kolem nich, takže věřím, že milovníci a milovnice pirátských či námořnických témat budou nadšení :-).

Vyřešíte zmatek popletených pirátů, dozvíte se zajímavosti o námořnickém svátku, zjistíte jakým způsobem se používaly hvězdy pro orientaci na moři, přečtete si informace o papoušcích, testem se dozvíte vaše pirátské povolání, vyrobíte si lodičky. stanete se špionem, zjistíte proč je moře slané nebo kdy rajče plave a tak dále.

Pro Klaudinku mi tentokrát luštění přišlo ještě těžké, takže se spíše z mého pohledu uspokojí starší děti - školáci. Tak se na ni pojďme mrknout blíže.






A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. LABYRINT

Labyrint mi přijde v této formě výborný. Jako malá jsem podobné počítání milovala ze všeho nejvíce anebo spíš jako jediné počítání jsem takovou verzi měla ráda. Nic jiného :-D. Jen už to jsou náročnější počty, které předškoláci většinou ještě nezvládají a v první třídě asi taky ještě ne.




2. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek v podobě popletených pirátů. Postihla je mořská nemoc. Přiřaďte k postavičkám správnou bublinu a vyřešte tajenku, ve které se dozvíte jak jinak se říká pirátovi. To slovo jsem si musela vygooglit, protože jsem myslela, že jsem to popletla :-D.




3. KDO SLAVÍ?

V této rubrice se pravidelně dozvídáme zajímavé svátky, které jsou málo známé - alespoň teda z mého pohledu o nich nemám vůbec tušení. Tentokrát nás koncem měsíce června čeká svátek všech námořníků a to proto, abychom si všichni pamatovali, jak moc je tahle profese důležitá.




4. SVĚT ZVÍŘAT - PAPOUŠCI

Každý správný námořník má na rameni krásně zbarveného papouška. V této rubrice se dozvíte jak dlouho se papoušci dožívají, co všechno dokáží napodobit, kolik měří největší papoušek, kolik existuje na světě druhů a další zajímavosti.




5. NÁMOŘNICKÝ TESTÍK

Testík o tom, která práce na lodi by se pro Vás hodila. Mně vyšel kapitán .. jak jinak :-D. S těmi sousedy to je docela i pravda :-D.




6. DUBÁNCI

Dubánky aktivně sledujeme především na Instagramu, kde je najdete jako Dubanci a kde se mžůete kochat různě vtipnými fotkami. Mě osobně nepřestává fascinovat fantazie a smysl pro humor jejich autora. Mnohdy se musím opravdu chechtat a smekám nad všemi nápady.




7. TVOŘENÍ

Vyrobte si podle návodu v časopisu ledový koráb nebo kvetoucí loď a pozorujte kam až ta vaše loďka dopluje :-). Moc hezká inspirace na venkovní tvoření v aktuálním počasí.




8. HRAJEME SI - SPY GAME

Já osobně hry typu Spy game nebo podobné hledačky miluju a doufám, že to holky budou mít po mně, protože je to skvělá zábava. Zde je potřeba najít pirátský meč a korunku princezny a také dva nachlup stejné ostrovy a vypátrat, kde je ukrytý poklad.




9. VŠETEČKA A POKUS

Ve všetečkovi se dočtete proč je moře slané - jestli to je kvůli spoceným lidem nebo často plačícím velrybám anebo jestli je v tom něco jiného. A pak si doma můžete vyzkoušet zajímavý pokus s plovoucím rajčetem a zjistíte kdy a proč rajče ve vodě plave.




10. ÚNIKOVKA

Tentokrát se pokusíme uniknout z pirátské lodi. Kapitán Kulimba sedí spoutaný v podpalubí pirátské lodi a má přibližně půlhodinu na to, aby utekl. Zvládne to?




Časopis Tečka! je časopis pro malé školáky ve věku 6+. Pravidelně se v něm setkáte s příběhy s porozuměním, luštěním, malováním a tvořením, záhadami a zajímavostmi, komixy, přírodou, únikovkou a spoustou dalších aktivit. 

V trafice stojí 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-). Můžete využít i sourozenecké předplatné s Puntíkem.
 
Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat