18. června 2020

LUŠTÍME: Bludiště 2 - Záhada zlaté věžě

Před pár měsíci jsem, ve spolupráci s nakladatelstvím Grada, psala recenzi na první díl této knižní série bludišť s názvem Bludiště - Staň se soukromým detektivem, který mě nadchnul. Takové knihy jsem měla ráda už v dětství, takže si je užívám i teď. A když jsem zjistila, že je i druhý díl, tak další výběr knih byl více než jasný.



ÚVOD A OBSAH

Představte si ...

Je krásné ráno. Loď pluje klidným oceánem, jejím cílem je město mrakodrapů, které se rýsuje na obzoru. To je New City. Spousta vysokých budov mezi sebou soutěží, která je vyšší. Pierre ale přijíždí z jiného důvodu. Má pocit, že se stane něco velkého.

Na prvních stranách knihy najdete návod, jakým způsobem hrát. A také vlevo dole obsah dvoustran, které Vás čekají.




NA PALUBĚ

Všichni cestující odpočívají a užívají si volné chvíle. Náhle vstoupí lord Bonbón s důležitým oznámením, že všechny cestující pozval z určitého důvodu. Dostal totiž dopis od pana X, záhadného zloděje. Ten má v plánu ukrást vzácnou bludišťovou kostku, která je na střeše mrakodrapu a osvětluje celé město.

 



ZAOCEÁNSKÝ PARNÍK

Jaká je nejkratší cesta na břeh? Honem! Dolů po schodech, okolo bazénu a okolo velké ryby na palubě a pak zase nahoru. Pan X je na záchranném člunu! Co teď? Rychle do dalšího záchranného člunu a za ním!





NEW CITY

Cink! Cink! Silný provaz zpozdil vaši tramvaj. Vidíte, jak se v davu mihnul fialový plášť pana X? Jděte za ním do Labyrintových zahrad a dolů kolem obchodu s hračkami. 





HOTELOVÉ POKOJE

Dveře se otevírají a před vámi je hotel plný schodišť a úžasných pokojů navržených podle potřeb hostů, kde bydlí a užívají si různé zábavy lidé z celého světa. Kudy se dát? Nahoru, nahoru a nahoru, přes různé pokoje směrem k hale s vánočním stromečkem a červenou hvězdou.





DIVADLO

V divadle všichni tleskají a oslavují. Jedna z uprchlých příšer, zelený drak, je na scéně. Diváci si myslí, že to patří k představení. Ve všem tom pozdvižení pan X zmizel. Jděte za ním mezi sedadly, nahoru po schodech podél orchestru. Tady je! Pan X je na galerii a ještě vám zamává.





DRAMA NA STŘEŠE

Nad schodištěm se otevírají dveře a ty stojíš na střeše Zlaté věže! Mazel uhání vpřed a zakusuje se panu X do kabátu, aby ho zpomalil. Je skoro půlnoc a zbývá vyřešit poslední bludiště. Rychle! Najděte cestu na vrchol střechy. Kostku musíte zachránit.





ZÁVĚR + ODPOVĚĎ

Na konci knihy je zakončení celého příběhu společně s dalšími informacemi, malým testem a ještě několika drobnými úkoly. A v pravé části máte řešení správných cest bludišti.




ZÁVĚREM

Ani nevím, která kniha je lepší a jestli se vůbec dá o některé z nich říct, že je lepší. Jsou skvělé obě, každá jinak. Takže pokud nevíte kterou, rozhodn kupte obě :-D.

To jsou přesně ty knihy, které jsou sice pro děti, ale i dospělý se v nich rád ztratí.

Pokud Vás kniha Bludiště 2 - Záhada zlaté věžě zaujala natolik, že byste ji chtěli sobě (ano sobě především :-D) a svým dětem pořídit a ponořit se do detektivního světa, najdete ji na eshopu nakladatelství Grada přímo ZDE.


Cena: 199Kč (původně 249Kč)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat