10. července 2020

POPÍJÍME: Domácí růžová limonáda

Já bych si tak moc přála mít svoji zahrádku, kam bych si chodila trhat květiny do vázy, bylinky na čaj či do polévky a měla tam záhonky s vlastní zeleninou a ovocem. Zatím musím využívat kamarádky nebo spíš babičky kamarádek a díky tomu se ke mně dostaly krásné květiny a já můžu psát tento článek.

Věděli jste, že Růžová voda od značky Purity Vision není jen na vlasy, obličej či jiné kosmetické použití, ale že ji můžete i doslova pít? Stačí dát víčko do 500ml a osvěžující růžová limonáda je na světě. Já to ale chtěla vylepšit a chtěla jsem využít i přímo růže.

No a když mi přišly do ruky i krásné čekanky, vzpomněla jsem si, jak je využívá Sonnentor do svých čajů a koření, tak jsem přihodila i pár květů čekanky.

Růžová voda se mi dostala do ruky v balíčku od Hrašky. Zasílali mi na zkoušení a recepty různé druhy hrašky i máhá koření a přihodili Růžovou vodu i sadu kokosových olejů od Purity Vision, takže mé srdce jásalo doslova a do písmene.

Purity Vision moc ráda sleduji především na jejich Instagramu.




SUROVINY

  • Růže a jiné květiny ze zahrádky
  • 5 víček Růžové vody Purity Vision
  • Čistá voda či Kyselka na dolití
  • Bylinky (třeba máta)
  • Citron




POSTUP

Květiny jsem otrhala a zalila horkou vodou, ve které jsem je nechala několik hodin. Asi čím déle tím lépe, netuším, já jsem takový ten "hatla patla zkusim a uvidim" styl. Stejně tak čím více květin, tak tím lépe, takže vůbec nešetřete ať máte chuť pořádně intenzivní - případně si ji můžete později ještě naředit, pokud by ta chuť na Vás byla moc výrazná.

Následně jsem květinovou vodu z květin zcedila do džbánku, dolila jsem Kyselkou (pramen je zhruba půl hodinky od nás) a přidala jsem 5 víček Růžové vody Purity Vision pro intenzivnější chuť. Můžete přidat i méně - záleží na Vás, jak chcete růže cítit. Pak stačí jen vymačkat půl citronu nebo ho nakrájejte na plátky a přidejte do džbánku a nakonec nezapomeňte okvětní lístky čerstvé růže. Také můžete přidat třeba mátu nebo cokoliv, co Vás dalšího napadne.

Moc ráda sleduji Kamču, která zrovna nedávno měla na Instagramu, že si dělala limonádu, tak jsem se ji ptala jak odhadnout množství Růžové vody a odepsala mi, že tak víčko na 500ml. Podle toho si tedy vypočítejte kolik víček budete potřebovat na Váš džbánek. Já bych jinak použila menší, jenže menší nemáme - jo to zavání nákupy!




Nejlepší je, když limonádu necháte pořádně vychladit a pak můžete servírovat :-).

Dala jsem ochutnat kamarádce, od které mám ty růže a ta řekla, že to chutná jako kdybyste se zakousli přímo do růže. Je to zvláštní chuť, ale Klaudinka (milovník růží a všeho růžového) je z toho naprosto paf. Docela by mě, jako milovníka levandule, zajímalo, jak by chutnala levandulová limonáda z té jejich Levandulové vody. Hmm.

Přeji dobrou chuť :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat