18. ledna 2021

HRAJEME SI: Hurá do postýlky!

Tato uspávací hra Hurá do postýlky od Djeca mě zaujala především svojí roztomilostí a originalitou, protože nekonečné ukládání do postele řeší u školkových dětí mnoho z nás, ale hra je pouze tato a může z toho být nádherný rituál, na který se dítko bude těšit každý den.

Já ji chtěla pro naší Sofinku, která je v mnoha věcech protikladem Klaudinka a hlavně má náročnější povahu a je prostě tvrdohlavá. Zároveň je to ale miláček a mazel, takže jsem v podstatě touto hrou šla na jistotu - je plná kontaktu. Klaudinka je ten typ dítěte, který dá pusu, lehne a spí ale Sofinka potřebuje pomazlit, pusu na čelo, pusu na pusu, přikrýt. Jako kdyby hra byla přímo pro ni.

Ve spolupráci s největším online hračkářstvím V ČR 4kids.cz, bych vám hru Hurá do postýlky! moc ráda detailněji představila. Je to echt dětská slaďárna a my jsme nadšení :-).

 


 

BALENÍ HRY 

Miluju balení karetek od Djeca, protože mají takové ty "vyjížděcí" krabičky. Žádné přetrhané papírové ale oparvu pevné, bytelné a jen tak nezničitelné.

 

 
 
Toto balení má navíc peřinku semišovou a holkám se moc líbí už krabička sama o sobě. Ta je navíc při hře zásadní, protože vám vytvoří postýlku.
 
 


OBSAH HRY

  • Návody v různých jazycích (ne česky)
  • Látkovou peřinku
  • Postavičku chlapečka a holčičky
  • Karta s medvídkem, polštářem a peřinkou
  • Karty činností



NÁVODY

Český návod u Djeco her nebývá, ale jednoduše ho můžete najít na internetu anebo pokud máte rádi videonávody, tak mrkněte na Youtube. Právě videonávod mě naprosto zlomil a věděla jsem, že tohle přesně potřebujeme.

 



POSTAVIČKY

Dítko si může vybrat, jestli bude chtít hrát za chlapečka nebo za holčičku, ale bacha! Může to být i chytát a zvídavějšímu dítku nebude stačit, že spí jenom jedna postavička - bude potřebovat uspati tu druhou. Tomu se dá předejít, že budete hrát s oběma :-D.

 




CO MUSÍTE NASBÍRAT

V průběhu hry je potřeba nasbírat polštářek, medvídka a peřinku. Jakmile jsou tyto tři kartičky hotové, postavička se otočí, že už spí a začnou se plnit úkoly.

 

 

PEŘINKA JAKO PODKLAD POSTÝLKY

Jako podklad postýlky, kterou si vytvoříte ze spodní části krabičky, je připravena látková peřinka nebo spíš taková matrace, když je jako podklad.
 
 


OSTATNÍ KARTY

  • Peříčko - lochtání
  • Noty - zpívání
  • Sluníčka - odebrat karty
  • Kočka - protáhnout hřbet nebo krk
  • Medvěd - pusa na loket, bříško, kolínko, nohu
  • Motýl - motýlí pusa, kdy se mrká a lochtá se řasama
  • Eskymák - tření nosů
  • Srdíčka - spoustu pusinek
  • Sova - houkat jako sova




PRŮBĚH HRY

Všechny karty společně řádně zamícháte. Připravíte si postýlku a položíte do ní bdělou postavičku chlapečka či holčičky.

 


 

Dítko postupně snímá jednu kartu za druhou a tvoří balíček úkolů. Mezitím čeká, až narazí na všechny potřebné předměty - polštář, peřina, medvídek.

Jakmile najde polštář, dá ho postavičce pod hlavu. Když najde peřinku, tak postavičku přikryje. Už chybí pouze medvídek, toho položí vedle postavičky a zároveň otočíte postavičku, aby už spala.

Teď si vezmete do ruky hromádku karet a kouknete, kolik mezi nimi najdete sluníček. Sluníčko značí počet karet, které dítko může odebrat (nelíbí se mu, nejsou mu příjemné).

 


 

Po odebrání už je vše nachystáno na plnění jednoho úkolu za druhým.

Jakmile splníte všechny úkoly, hra končí.

Dobrou noc :-).

 

DOPORUČENÝ VĚK

Doporučený věk je od 3 let až do 6. Můžete si říct, že 6 let je už pozdě, ale když naše 7 letá Klaudinka viděla, jak se Sofinkou hrajeme, chtěla se taky přidat a od té doby hrajeme všichni společně. Takže věk zase berte orientačně.

Pokud máte doma kontaktního mazlíka, je to jasná volba ale i pokud máte starší dítko, kterému by se hodil nějaký zajímavý rituál před spaním, může ho to zaujmout taky.

Vždy záleží na konkrétním dítku.


ZÁVĚREM

Na to, jak jsem si hru zamilovala už před tím, než dorazila domu, jak moc jsem se na ni těšila a na to, jaká jsem měla očekávání, jsem moc spokojená. Jen mi to přijde takové echt rychlé jakože šup, šup, šup hledáme kartičky. 

Já bych spíš úkoly dělala průběžně při hledání konkrétních kartiček. Je sice pravda, že by si pak dítko nemohlo odebrat ty karty, které mu nejsou příjemné. I když to je pak zase na domluvě, protože starší dítko už ví a řekne, tak je můžete odebrat třeba předem a plnit úkoly už v průběhu hry a ne až na úplném konci. Anebo nebude mít problém s žádnými, tak se nechají všechny.

Je to opravdu roztomilá, uňuchňaná, přepusinkovaná hra pro každé mazlivé přítulné dítko jako krásný rituál před spaním. Sofinku moc baví, moc se na ni těší a běda, jestli na ni zapomeneme! To si pak vzpomene třeba po hodině spánku a musíme hrát :-D.

Hrajeme ve třech s tím, že se holky ve snímání kartiček střídají a úkoly samozřejmě platí pro obě.

Pokud vás uspávací hra Hurá do postýlky! zaujala a chtěli byste si ji pořídit, najdete ji na eshopu 4kids.cz přímo ZDE.


Cena: 349Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat