17. února 2021

HRAJEME SI: Solar System Puzzle + brožura

Naší milovnici vesmíru a sluneční soustavy téma stále drží a proto jsem ji k 7. narozeninám pořídila, díky dlouhodobé spolupráci s eshopem Booksforjoy.cz tyto puzzle, které mají 200 dílků a zároveň obsahují také brožuru nebo lépe řečeno leporelo s dalšími informacemi. Zaujalo mě, že se jedná o 200 dílků ale přitom jsou docela velké. Takže se dětem dobře skládají.

Chtěla bych zmínit, že od nového roku jsou recenze pro eshop Booksforjoy.cz placené, tak jen ať máte z mé strany férové informace :-).

A pojďme se na ně tedy detailněji podívat.

 


BALENÍ PUZZLÍ

Puzzle jsou uloženy v pevné kartonové krabici, která je o kus pevnější, než na co jsme všichni nejspíš zvyklí. Z druhé strany je informace o tom, jak je velký jeden dílek a také jaké jsou finální rozměry hotových puzzlí.



PUZZLE

Puzzle jsou tedy dvakrát takové, než klasická velikost běžných puzzlí. Jsou pevné, a dětem se dobře drží i skládají. Narozdíl od takových těch papírových, které se hned ohnou. Zde by bylo potřeba vynaložit větší sílu, aby se ohnutí podařilo.




MÁME SESTAVENO

Člověk si řekne, že jde o puzzle sluneční soustavy ale je to pro děti. Jenže prdlajs. Jakmile sestavíte jednotlivé planety, docela se zaseknete na černých dílkách, které můžou patřít kamkoliv ale vy u nich máte pocit, že nepatří nikam. Jako pomoc doporučuji sledovat oběžnou dráhu, která má různé druhy barev a ta vás bude navádět, kam který dílek půjde.



DETAILY PUZZLÍ

I když se jedná o ilustrace, jsem s podobností s reálnými planetami moc spokojena a Klaudince se taky moc líbí. Ta planety ráda zkoumá v mobilní aplikaci, kde si dává i jejich výřezy, aby viděla, jaké složení mají uvnitř. Dále jsou na puzzlích detaily měsíců planet, vesmírné sondy apod. Vše je přehledně pojmenováno.











BROŽURKA/LEPORELO

V překladu je to spíše rozkládací strana, se kterou můžete pracovat, když zrovna nemáte puzzle postavené. Je v ní prakticky vše, co na puzzlích a navíc ještě další informace - v angličtině. 



Je oboustranná. Z jedné strany máte přehled v obrázcích bez textu a druhá strana je s texty a popisky, takže ji můžete využívat v podstatě jako slepou stranu, když se chcete jednotlivé informace naučit a vyzkoušet co, co si následně pamatujete.



Rozložená zabere opravdu dost prostoru, že se mi ani na stůl nevešla, ale dá se s ní krásně pracovat po jednotlivých dvoustrannách. Na následujících fotkách je strana jen s názvy jednotlivých objektů.






Tohle je už druhá strana s popisky a texty.









 

ZÁVĚREM

Velmi mě překvapila kvalita jak celé krabice, tak i jednotlivých dílků. Moc se nám líbí ilustrace, ze kterých jde hned poznat, o kterou planetu se jedná. Jednotlivé názvy objektů hned u konkrétních obrázků jsou praktické, když se dítě zeptá co je co. No a brožurka je už takovým zpestřením toho všeho a doplněním jednotlivých informací. 

Vše je v angličtině, takže navíc rozšíření slovní zásoby. Angličtinu podporuji u holek ve velkém už od malička a proto vyhledávám knihy/puzzle v anglickém jazyce. Sama se tím udržuji v nějaké té použitelné formě angličtiny. 

Zároveň mě ale překvapilo, jak jsou zrádné, i když se to na první pohled nezdá a že je nesestavíte zas tak rychle, jak si myslíte. O to víc společného času u nich strávíte. 

Z mého pohledu jsou puzzle ideální pro předškoláky a školáky. Tak či tak si myslím, že budou potřebovat vaši pomoc. Zvlášť při prvním skládání. My je složili už několikrát a stejně vždy tápeme a to je stavíme ve třech, společně s Klaudinkou. Což je ovšem super, že to jde pomaleji a i proto jsem je pro ni chtěla, aby se u něčeho zastavila na delší dobu.

Pokud máte doma milovníka sluneční soustavy a třeba i puzzlí, a chtěli byste mu tyto Solar System Puzzle pořídit, najdete je na eshopu Booksforjoy.cz přímo ZDE.


Cena: 255Kč (původně 300Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat