19. dubna 2021

NOSÍME: Lenka4ever duhový les by ROAR (limitovaná edice)

Taky jste zažili půjčené nosítko nebo šátek, se kterým jste se neradi loučili? U šátků se mi to stávalo docela často - zvlášť když se zkoušelo jen tři dny, ale nosítka jsem si zas tolik nevybírala. Nebyla jsem nosítková a neseděly mi. Nebylo to s nimi nikdy takové jako se šátkem.

Šátek je šátek a to stále platí. Šátek s vámi splyne, ale u nosítka jsou pořád nějaké přesky a pásky. I přes to všechno jsou ale nosítka, které jsem si zamilovala a na která nedám dopustit. Jsou to nosítka Be Lenka - jedno mám doma už od Sofinky a druhé jsem měla tu čest užívat si posledního půl roku.

V dnešní recenzi bych vám proto ráda, ve spolupráci se Zkusnositko.cz, představila tento mazlivý ňuňavý unikát v limitované edici s názvem Lenka4ever duhový les by ROAR. Od Zkusnositko.cz jsem už v loňském roce jedno nosítko měla a to byla Tula Free To Grow Coast Picnic

 


PROČ UNIKÁT?

Unikátní je spojení překrásných šátků Roar s osvědčeným a velmi oblíbeným designem rostoucích nosítek BeLenka. Nosítka byla šitá přímo pro Zkusnositko.cz v limitované edici. Z nabídky Roar vybraly ty nejkrásnější vzory šátků a BeLenka ušila nosítka. Mimo jiné krásky (například zlatí medvědiú vznikl právě i tento nádherný pohádkový duhový les. 

Šátky Roar jsou polskými šátky vysoké kvality a jsou proslulé především svou měkkostí doslova po vyndání z krabice a to díky poctivé bavlněné vazbě. Návrhy pro design jsou ruční kresby inspirované skandinávií.

Ušito bylo opravdu jen pár kousků a když se podíváte na vzor, tak i ten, kdo nemusí tmavé barvy bude doslova okouzlen. Na mě černou jen tak neuvidíte, ale miluju duhu a výrazné syté barvy. Tohle je kombinace toho, co mám ráda a zároveň něžně schované v tajemné černé barvě. Jsem z něj unešená od prvního dotyku.


DETAILY NOSÍTKA

Už když jsem nosítko vytáhla z krabice, zamilovala jsem se na první dotek. Nikdy bych nevěřila, že něco novýho, ještě s cedulkou, může být tak měkkoučké a mazlivé. Z fotek uvidíte jemné chloupky, které doslova hladí. Hned jsem věděla, že to bude láska.



U šátků je výhoda, že jak navážete, tak sundáte a nemusíte nic nikde povolovat, utahovat, nastavovat nebo zavazovat. Nosítko je nejdříve potřeba nastavit tak, aby vám co nejlépe sedělo a nejen vám, hlavně dítěti - aby to pro něj bylo co nejvíc pohodlné. Jednou jsem nastavila a pak už jsme povolovali jen bederák a zapínání za krkem, když nosil manžel. Nic víc upravovat nebylo třeba.



Ta duha je prostě dokonalá. Takto výraznou ji uvidíte ale pouze z druhé strany kapucky. Což jsem si nejdříve říkala, že je škoda, protože mám ráda výrazné barvy zvlášť ve smyslu "pěst na oko", aby si každý všimnul ale tady je ta jemnost na místě. Spuštěná kapucka je nenápadná, ale pokud schováte dítku hlavičku, hned se ukáží duhové barvy, které barevností dodá šmrnc.



Na bederním pásu je praktická kapsička na drobnosti - klíče, mobil, kapsička s přesnídávkou apod. Já upřímně k těmto "úložným prostorům" nemám moc důvěru. Mám strach, že něco ztratim, ale manžel je vždy využívá hojně. Kapsa je na suchý zip, cca 4cm široký, který pevně drží.



Tyto látkové šňůrky, můžete dle potřeby utáhnout a tím dítko nejen lépe podsadit, ale také mu stáhnout látku víc ke kolínkům, aby nosítko lépe sedělo a nebylo dítku velké. . Jsou přesně pod zadečkem. My měli nejdříve utaženo víc a jakmile Olivka povyrostla, tak jsme povolili dle naší potřeby. Utahování mi s nahozenou Olivkou přišlo náročné, tak mi ji manžel nadzvednul, já utáhla podle potřeby. Spíš na uzlík, než na mašli, ta si nejsem jistá, že by úplně šla. A uzlík jde opravdu jednoduše rozvázat.



Bederní pás je na přesku, která ale není přímo na zádech, ale je na boku - což je mnohem praktičtější a pohodlnější i pro rozepínání a sundavání nosítka. To mě na něm baví a sedlo mi to hned. Troufám si říct, že i z tohoto důvodu pro mě nosítko bylo pohodlnější a příjemnější.



Je měkkoučký jako ten nejjemnější polštář. Příjemný, nikde netlačí a tím, jak je přeska bokem, tak je opravdu pohodlný - sedí dobře mě i manželovi. 



S přeskama se dobře pracuje, dají se snadno utáhnout a drží jako přibyté. U některých nosítek jsem s utahováním bojovala. Měla jsem pocit, že to dřív utrhnu, než utáhnu a i proto jsem si k nim nejspíš nevytvořila tak kladný postoj jako k šátkům. Zde šlo vše jako po másle a mě to nepřestávalo fascinovat, jak může být nošení v nosítku pohodlné a bezpracné.



Duhové vzory lesa ve výrazných až křiklavých jsou naprosto boží! Různé druhy stromů i lišky v duhových barvách, které se různě prolínají a mění.



Některé vzory jsou jedním tahem jemné, jiné jsou mnohem výraznější.



NOSÍM, NOSÍŠ, NOSÍME

Situace, kterou se od loňského roku všichni snažíme nějakým způsobem pracovat, nám neumožnila nosítko užívat si ve velkém tak, jako by to bylo třeba v létě, kdy byly opatření mnohem volnější. Ale snažila jsem se využít jakékoliv situace - i třeba ven s odpadky a nosila jsem do babyclubu, než jsem musela zavřít. To mě i mrzí, že jsem ho nemohla ukázat ženským na srazech nebo právě v babyclubu, protože se jedná opravdu o unikát a jedinečnou příležitost.



Jednou přeskou můžete utáhnout klasicky ramenní popruhy a druhou přeskou stáhnete látku na zádíčkách. Veškeré utahování je dobře přístupné. Nemusíte si hned vykloubit rameno a tak. Ramenní popruhy mají také praktickou látku, kterou můžete stáhnout až dolu. Na fotce výše můžete u zeleného stromku vidět ještě jedno malé očko - to, když zaháknete za poutko, které se schovává nad přeskou, uberete a srovnáte tak látku kolem krku. Těch možností na co největší přízpůsobení konkrétnímu dítěti je opravdu mnoho.



Cancoury se dají samozřejmě utáhnout gumičkou, kterou najdete na jejich konci. Abyste nevypadali jako ověšený vánoční stromeček. Manžel není tak ohebný, takže si za krk nedosáhne, aby se sám zapnul nebo rozepnul - i když mu zapínání posunu výš. Takže v tom jsem mu pomáhala. Jinak já osobně s tím problém neměla. Stačí si dát ruku za krk a podle toho, kde se dotknete, si posunete popruh.




Bederní spona se dá rozepnout jednoduše jednou rukou. Už jsem zažila i nosítka, kde jsem dostala až křeč do ruky, že mi nešly rozepnout. Na jednu stranu to bylo super, že držely ale přeci jen má být zapínání a všechno kolem praktické a tohle by bylo tak akorát na moje nervy :-D.



Kapucka má gumičky, které můžete zaháknout za poutka - ta se nacházejí na ramenních popruzích a dítko je pak schované třeba zrovna před sluníčkem anebo pokud je větrné počasí. Kapucka zároveň i drží hlavičku spícímu dítěti, abyste se mohli svobodně pohybovat a nemuseli ji přidržovat. Za gumičky můžete i zatáhnout a kapucku víc stáhnout a tím ji případně i poštelovat přes hlavičku.




Manžel na to nošení není zas tak náročný, jako já. Já jsem bohužel taková princezna na hrášku a jakmile mi nosítko i třeba šátek nesedne na první dobrou, tak je to zlé. Jsem takový ten typ, co musí mít opravdu mazlíky, žádný drsoně. Líbilo se mu, jak je nosítko měkké a že i na chlapa je barevně dobře zvolené. Vyhovuje mu bederní spona na boku a užíval si nošení jako pyšný táta :-).


 

O ZKUSNOSITKO.CZ

Na webu Zkusnositko.cz najdete pouze ergonomická nosítka, která sami zkouší a testují, aby mohly následně dobře poradit ohledně Vašeho výběru. Poradí Vám podle fotky, kterou jim zašlete, abyste se ujistili, že máte nosítko správně nastavené a dokonce si v Praze můžete domluvit osobní schůzku.

Dále si u nich můžete nosítka zapůjčit na libovolný počet dní. Vždy půjčovné závisí na vratné kauci a pokud se rozhodnete, že si nosítko zakoupíte, bude Vám z ceny odečteno týdenní půjčovné.

Zapůjčit si můžete také dětské potřeby jako krosny, cestovní postýlku, cestovní skládací vozík a dokonce i kočárek.

Mimojiné také prodávají bazarová nosítka anebo nosící oblečení a doplňky, které Vám nošení dětí usnadní a zpříjemní.

O půjčovně ergonomických nosítek se dočtete ZDE.
 
 
ZÁVĚREM
 
Už v minulém článku jsem psala, že nemám ráda černou a málokdy na mě černou uvidíte, tak tohle nosítko mě absolutně dostalo. Byla jsem z něj nadšená na první pohled a dorazil to první dotek. Je to tak úžasný mazlík, až se vůbec nedivím, že Olivka doslova podupává radostí, když ví, že do něj půjde. 

Bála jsem se, že se nebude chtít nosit, když už dávno chodí, ale ona nošení miluje - stejně jako my a to, že z ní je už pomalu běžec neznamená, že se ráda nepotulí a neschrupne si na naší hrudi.

Děkuji týmu ze Zkusnositko.cz za zapůjčení takového jedinečného pokladu. Duhový les je pro mě výjimečným a děkujeme za takovou příležitost. A klobouk dolu před značkou BeLenka, která je skvělá jak v nosítkách, tak i v barefoot botách. Teď ji mám zase o kus radši :-).

 

Žádné komentáře:

Okomentovat